Môžem poslať krabicu ako listovú zásielku?

lalai
21. mar 2013

Ahojte maminy, chcela by som poradit. Mozem poslat v plastovej obalke krabicu ako listovu zasielku do 2000g ?? Dakujem za pomoc 🙂

gubcikova
21. mar 2013

záleží od rozmerov

lalai
autor
21. mar 2013

@gubcikova no je 28 cm na 28 cm a vyska krabice je 6 cm .. Som myslela ze ked sa zmesti do obalky tak mozem . Ci nie ?

sissy27
21. mar 2013

@lalai môžeš...

lalai
autor
21. mar 2013

@sissy27 vazne ? no super dakujem za pomoc 😉

adka7755
21. mar 2013

krabica do rozmerov 90 cm ( po zrátaní výšky, šírky a hĺbky) sa môže posielať ako list🙂...aj ja tak posielam🙂)

sissy27
21. mar 2013

@lalai úplne v pohode, na slovenskej pošte sa mi ešte nestalo, aby mi niekto premeriaval zásielky (na rakúskej áno), možno keby boli nejak nápadne veľké, ale teda oficiálne je to tak ako píše adka7755...
ale zohľadni si aj možnosť poistenia, ak je to niečo drahšie, tak radšej ako balík - doporučený list 2.tr. do 2kg bez poistenia 3,05€, balík 2.tr do 2kg s poistením na 30€ 3,20€ takže ten rozdiel nie je zas taký veľký

zuzana909
21. mar 2013

@lalai poslať môžeš ako listovú zásielku, ale počítaj s tým, že pani, ktorej posielať takto list bude musieť ísť na poštu, lebo poštárka to nezoberie a nechá jej len lístok.
mňa vie toto veľmi nahnevať, lebo na jednej strane to príjmu, ale musíš si ísť na poštu pre to aj keď si doma 😠

lalai
autor
21. mar 2013

@zuzana909 mne nechavaju listok aj ked ide a male zasielky a tiez som im zato uz neraz robila na poste poriadky 😎

zuzana909
21. mar 2013

@lalai u nás sa poštárka vyhovára, že sa jej to nezmestí do bicykla 😉

fialoocka
21. mar 2013

@zuzana909 u nás poštárka prinesie aj krabicu s topánkami, pokial bola poslaná ako list...a neverím, že by to robila z ochoty... myslím, že musí....ale balíček cca rozmer 10cmx10cm neprinesie, pokial je poslaný ako balík 😉

zuzana909
22. mar 2013

@fialoocka tak to potom máš šťastie na normálnejšiu poštu, ale majú prísnu vedúcu pošty. u nás to žiaľ tak nefunguje a už toľko krát som im povedala svoje a nič sa nezmenilo.
naozaj to záleží od pošty, lebo samozrejme ich povinnosťou je listovú zásielku doručiť 🙂