Ahojte, už neviem ako ďalej..potrebujem radu, psychickú podporu. S bývalým priateľom sme sa rozišli cca 1 rok dozadu. V skratke, manipulácia, psychické tyranie, vyhrážky. Od doby, čo sme sa rozišli, trvá niečo čo sa hádam nedá slovami dobre opísať. Najprv kontaktoval mňa, vyplakával, nech sa vrátim, chodil k nám domov presviedčať ma, čakal pred prácou, pred kaviarňou, pred fitkom. Snažila som sa pekným slovom vysvetlit, že z dôvodov ktoré sú jemu známe, sa k nemu nevratim. Už teraz viem, že som s ním debatovať nemala vôbec, vždy som tým len predĺžila proces jeho obťažovania. Keď som ho prestala začala úplne ignorovať, začal sa kolotoč, ktorý neviem nijak zastaviť. Ak som ho zablokovala, napísal z iného čísla, iného mailu. Ak som ho stretla niekde na ulici, alebo v obchodnom centre (raz sa stalo že ma videl rozprávať sa s kolegom pri lekárni), potichu, tak aby to nevyzeralo napadlo ma schytil a opýtal sa či chcem mat problém, či už mám nového, že on vedel čo som zač a pod. Podľa neho som len obyčajná šlapka co ho opustila len preto aby sa mohla sexuálne stretavat s inými chlapmi..posledná kvapka bola tento víkend, kedy som začala dostavať správy od priateľov, známych, kolegov, že ich kontaktoval “neznámy muž”, posielal moje fotky a pýtal sa, odkiaľ na poznajú, čo so mnou mali a ako dlho to trvá. Jedným slovom katastrofa, hanbím sa, chodiť do prace, medzi známych, za to čo robí.. už je to rok, nič iné nechcem, len kľud, nič viac. Cca pred 3 mesiacmi sa mi začali objavovať panické záchvaty, úzkostné stavy, to už mi tiež prerastalo cez hlavu, tak som od zúfalstva vyhľadala psychiatra. Podstupujem psychoterapiu ale úzkosť a strach mám stále. Informovala som sa aj o zákaze kontaktovania a priblíženia, lenže on ma už osobne nevyhľadáva a vždy píše z iného e-mailu, poprípade pod falošným menom s falošnou fotkou. Na polícii by to neprešlo pretože on je bystrý a nikdy sme nemali svedkov, vždy všetko robí tak, aby nebolo dokázateľne že to je on...ani ľudia, ktorých kontaktuje nemajú dôkaz o tom, že to je práve tato konkrétna osoba :( čo je najhoršie, on sa nebojí nikoho, ničoho, aj keď som povedala že pôjdem na políciu, smial sa že nech sa páči môžme rovno ísť spolu a podobne. Prosím vás máte niekto skúsenosť, čo na takýchto ľudí zaberá? Resp máte niektorá skúsenosť s trestným oznámením na takéhoto človeka? Čím viac ho ignorujem, tým je aktívnejší, už ma to naozaj nebaví
Zmeň si číslo aj email a odsťahuj sa preč. Inak to nevidím. Alebo musíš nájsť jeho slabinu a tou ho odrovnať... ale to už ti nikto nepovie, nakoľko ho nepoznáme
@ela1111 je to nebezpecne prenasledovanie, podaj trestne oznamenie
Uz davno si si mala urobiť screenshoty a ist na policiu.
Skus sa ozvat kockám do tejto organizácie, maju vela skúsenosti
zaplať si niekoho, kto mu ručne stručne vysvetlí, že ti má dať pokoj :D
To iste som mala s ex, preslo to, ked som si nasla iny vztah a potom aj on. Ten novy vztah ale treba pripravit na to, ze mas takeho ex, aby sa k tomu uz patricne postavil na zaciatku.
Smola no, niektori ex su taki sibnuti. A potom rozmyslame, ze preco sme vlastne boli s nimi...
Vies co, mozno ma tu teraz odsudia hned vswtci, ale takemu by pomohlo fyzicky postrasit pr kamaratmi z fitka... :-/
@kikulienka94 vidis, tak aj mne napadlo
@ela1111 choď na políciu kam koľvek, povieš, že chceš podať trestné oznámenie, ale že si z iného mesta, lebo tam si sa na políciu bála ísť.
Ja byt tebou by som asi fakt sla na policiu, ked sa neda u vas tak chod niekam dalej, povedz, ze mas z strach z toho preto, ze ma znamosti u vas na policii, ze by ti tam neverili. Ukaz im vsetky spravy, maily, to je jedno aj ked su z ineho cisla, to sa vsetko da pekne s nim spojit. Takto nemozes proste zit aby si sa bala kamkolvek ist. Z takychto ludi nikdy nevies co vystane
Ahoj, jednoznacne policia. Fejkovy profil nestaci na zabezpecenie anonymity, vedia spojit IP adresu s nim. Hlavne aby tam bol zaznam o obtazovani, ak by neskor vyviedol niecp dalsie, treba to dalej oznamovat na policii.
kazde jedno cislo sa da vystopovat, a kazdy jeden email je poslany z PC ktory ma svoju ip adresu... pridu na neho, aj keby bol akokolvek sikovny.... vsetko si odkladaj, vsetko si fot, a s dokazmi chod na policiu. najlepsie do okresneho mesta, kde nema on ziaden dosah...vypytaj papier od psychiatra ktoreho navstevujes, alebo od psychologa, a ziadaj aj nahradu financnu za stazene podmienky, za urazku na cti, za stazene zitie, preplatenie liekov, preplatenie dni, kedy si nebola v praci lebo si bola pod psychickym tlakom alebo si sa bala,,, skratka vsetko!!!!!!!!!!!!!!! podat trestne oznamenie a sup s nim na sud!!!!!!vsetko co sa da!!!!!!!!!!.no a medzi tym by si mohla nejakeho znameho poprosit, aby mu dal po papuli. to na zaciatok postaci. asi este nedostal po drzke, preto si tak veri.
@ela1111 to, ze sa bojis kontaktovat policiu je bezny strach u zien, ktore su psychicky tyrane. Je to preto, lebo v tvojom svete ide vsetko proti tebe. Ale to, co predvadza tvoj ex je nelegalne, a urcite kontaktuj policiu. Ex si mysli, ze si moze vsetko dovolit, pretoze ho nema kto zastavit. Frajer je na omyle, pretoze to co predvadza je trestne, a tvoj pocit - on ma vsade znamych je nezmysel. Nema. A aj keby mal, tak policajt ktory ma vystudovanu skolu, pracuje xy rokov u policie - ta ma platy podla odrobenych rokov, policajt nemoze len tak zmenit zamestnanie, caka ho skory dobry dochodok - urcite nebude riskovat vsetko koli tomu, aby ti ex mohol telefonovat do prace.
Akoby sme chodili s tym istym chlapom mam pocit
...ale nechodili 🙂 Mala som ten isty problem.
Preslo to hned ako si nasiel inu.
dievca nevahaj a zacni to riesit napr tu: http://pomocobetiam.sk/
dostanes tam rady a podporu. radim ti zmenit mejly a cislo. vsetko daj na policiu. byt tebou tak zvazim medializaciu. uplne naozaj. da sa to aj anonymne ze ta rozostria. nenechaj sa na policii odbit. ozvi sa napr. strane progresivne slovensko petrikovej hudakovej. popis im svoj pribeh. ombudsmanke sa ozvi. ozvi sa uplne vsade. su porusovane tvoje zakladne ludske prava. si obet. on je nasilnik. pacha na tebe nasipie stalkerstvo.mas rodinu ? otca brata mamu? uvedom si ze hanba nie je na mieste. oraveze ak chces pomoct si povedz o tom vsetkym. v praci. kolegom sefovi sefke vratnikovi uplne vsetkym. mas svedkov ked im o tom povies. on sa ma hanbit. nie ty. teraz je ten cas vytvorit si siet. nenechaj sa idupat nema pravo robit to co robi. to co robi su trestne postihnutelne ciny. byt tebou zacnem nosit kaser chodit na krav magu. sup sup. ak by legalne cesty nepomohli ale naozaj si myslim ze ked sa obratis vsade co som ti radila vyssie tak existuje este jedno riesenie. bud par silnych kamaratov resp. najatych panov. alebo si sposob uraz a maj svedka co ti potvrdi ze to spravil on. prajem ti vela stastia
@ela1111 Vysvetli mi prečo si už dávno nezrušila starý email a staré tel.č.? nové kontakty na seba dávaj len tým, ktorý mu nedôverujú, o ktorých vieš že by mu nedali na teba kontakt a nech klamú že nemajú na teba kontakt a samozrejme najlepšie by bolo odsťahovať sa tak aby nikto nevedel kam si šla bývyť ani rodičia a by sa pred ním nepreriekli alebo aby z nich nechcel nasilu vypáčiť kde si, odíd tak nech nik nevie kde si...
@akecheta nemysli si, že som nezrušila svoj osobný mail a osobné telefónne číslo. Lenže keďže pracujem v spoločnosti, kde je potrebné aby bol pracovný mail zverejnený na webovej stránke, resp verejne dostupný nakoľko som podstatným článkom v tejto firemnej skladačke, aj keby ho zmením 1000x alebo priamo vymažem a utajím sa, ten mail mi skôr či neskôr príde, či už mne, alebo mojím kolegom, pretože osobné číslo a mail nebola jediná cesta ktorú využil na komunikáciu. Dokonca som si už aj v schránke našla list písaný rukou. Myslís že som nič nespravila preto aby som za seba zabojovala? Neni to také jednoduché ako si niektorí ľudia predstavujú...Kým som bola psychicky silnejšia tak som bojovala zubami nechtami, ale ako som písala vyššie, čím viac sa utajujem, ignorujem ho, tým je to horšie
@katarina4141 vieš že ma napadlo, že toto by mohlo zabrať? každý večer sa modlím aby si už niekoho našiel
@evinkakub začala som to dávať dokopy, od začiatku až po koniec na samostatné USB. Baby ani neviete ako mi pomáhate týmto láskavým a nebojácnym prístupom. Pretože už som bola tak vymydlená, že som si začínala myslieť že to skrátka neskončí a je to tak ako to má byť. Zostávala som pasívna a len som sa skrývala pred okolitým svetom, prestávala vykonávať bežné činnosti, už som si nevedela ísť ani nakúpiť. Potrebujem pozbierať všetky sily a to, že mi píšete konkrétne fakty, informácie a postupy mi naozaj veľmi pomáha. Ďakujem Vám všetkým
@ela1111 ja si nemyslím, že je to jednoduché, ja som si podobným prešla sama...ak je to tak že kariéra nepustí aby si sa vedela plne utajit, tak to určite rieš ako ti tu radia, cez mediátorov, podanie trestního oznámenia a predložiť všetky jeho vyhražné emaily, všetky dôkazy že ťa terorizuje si zbieraj, na súde to bude veľmi potrebné, tu iné ani nepomôže.
@ela1111 Urcite chod na tu policiu. Idealne hned. Tvoja vyhoda je ze uz chodis k lekarovi ktory to vie dolozit lek. spravou. To ze pise anonymne neznamena ze ho nevedia spojit s tymi uctami. Ina cesta asi nebude ak teda nemas starsieho brata ktory by mu to vysvetlil za 3 minuty.