Ahojte. Surne potrebujem radu 😊 cierne pánske sako, jasné že nevhodné do práčky ale do ciatarne, materiál len vlna, podšívka viskóza.
Ak dám do práčky na 20 stupnov, extra šetrný program na vlnu, zničí sa? Bude ok po vybratí? Neskúšala niektorá z vás tento môj šialený napad? Ja viem, ze treba do čistiarne, ale strašne mi to suri a nestiaham ju. Dakujem za info ❤️ Len tak na okraj, v minulosti som bežne prala sako aj nohavice šetrne v práčke, len materiál nebola vlna, ale umelé vlákna, nič sa im nestalo ani sa nezrazilo, ani neposkodilo. S týmto neviem.
.
Ja periem saka v pracke a este ich strcim aj do susicky. Ziju. A dokonca som oprala aj jarny plast a kabat. Prezili bez ujmy na zivote.
@deti95060810 myslíš že ich pral šetrne a na 20 stupňov? Mne sa tiež zrazil vlnený sveter, omylom som ho ale svihla na 50 tku a bol potom pre bábiky.
@mirgenah áno pral šetrne...
Hm... Tak nejdem riskovať. Už bol v bubne a vytiahla som ho radšej. Bežné periem saká, kabáty, spoločenské saty ale všetko je umelina, vlnene som nedala nikdy prať. Ďakujem baby. Asi ste ho zachránili 😂 manžel by ma rozniesol v zuboch kebyže mu ho znicim, jediný oblek čo mu sedí.
Sako alain delon chceš dať do pracky? No odvážne dievča 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Veď práčovne/čistiarne majú aj expresne služby
@mirgenah ak mas auto, neni problem zajst do vacsieho mesta 🙂
Moje zlaté, ja ho potrebujem čisté zajtra ☺️ nie v utorok.
Tak sand nie je zadrbane od jedla a nemas tam flaky. Vyves na balkon, smrad zmizne :D
Vsak to vyper rucne...
@bluka2 áno toto je ok, už aj ja som tento druh zmes.materialu prala v práčke a bez problemov na 20st nájsetrnejsi program. Vyšlo to vonku čisté a bez zrazenia alebo poškodenia, samozrejme žiadna susicka. Len toto sako je 100 vlna, netuším či je to za vlnu, lebo látka na tom saku je fakt veľmi jemná a hebká.
@mirgenah vyvetrat v mraze, vykefovat, preparit parnou zehlickou
@mirgenah este mi napadlo, ze by sa mohlo preprat v benzine, ale kedze nemam skusenosti, tak bez zaruky
Ja som si raz oprala na setrnom rezime ale to sako vyzeralo vhodne do kosa. Otrasne sa zlamalo. ☹
nepoteším ťa. Otec si opral v práčke vlnené nohavice...Už ich nedali dokopy ani v čistiarni. Nosí ich akurát ku sliepkam...
nemáte v Tescu čistiareň? tam do 24 h. vyčistia...