Do práce nám príde tv a budú robiť nejakú reportáž, nemám bližšie informácie. Len by ma zaujímalo, či môžem odmietnuť byť v reportáži, keďže ja nie som na takéto veci, som introvert.
@melanta Ďakujem za odpoveď. Pretože vedúca ma do toho tlačí s tým, že musím.
Veduca sa moze akurat tak popredvadzat pred kamerou sama, ty nemusis nic, nie je to tvojou naplnou prace plnit reprezentativne funkcie v mediach.
Určite nemusíš
Určite nemusíš. Nič také nemáš v náplni práce a svoje súkromie si treba strážiť.
Nech ti vedúca predloží paragraf zákonníka práce alebo iného zákona, ktorý hovorí o tom, že musíš súhlasiť byť v reportáži.
Zas introvert 🤦 to je nejaka nova moda? U mna prevazuje extrovertna stranka, nebojim sa hovorit pred ludmi, robim s ludmi a v TV odmietam byt tiez.
Naco to hadzat na introvertizmus?
Dosť na mňa tlačí, ale teda povedala som jej, že nech sa nehnevá, ale nie, nie je mi to príjemné. Nech osloví iného kolegu. Vraj s takýmito vecami musím počítať, keď pracujem v neziskovej organizácii.
vezmi si na ten den volno-zajdi k zubarovi etc- a jemu napis ze s tym musi pocitat ,ze clovek ochorie
@syslik81 No ono je to dnes, pred chvíľou mi to povedala.
Tak sa vytrať keď ich uvidíš. Snáď ťa nebude pred kameru ťahať za ucho.
tak zrovna teraz si dostala svoje dni a je ti tak zle ze musis odist .. alebo povedz stabu,ze si neprajes aby tam bola tvoja tvar -ze si chranis sukromie...bez zvolenia ta nenatocia a on ta nedonuti
Argumentuj tým, čo som písala vyššie. Aký zákon hovorí o tom, že ak pracuješ v neziskovke, musíš byť v reportáži? Áno, ak budeš zakladateľ alebo riaditeľ neziskovky, potom s tým musíš počítať. Ale ako radový zamestnanec či dobrovoľník ani náhodou. A súhlasím s tým, že to nemá nič spoločné s introvertom. Vôbec by som si nevymýšľala žiadne svoje dni, že mi je zle a podobne. Si dospelá, tak sa tak chovaj. Povedz nie a hotovo.
@melanta Vymýšľať si nebudem, povedala som si svoje, že nie, nie je mi to príjemné. Myslím, že žiaden zákon mi to neprikazuje. Ani klientom nie je príjemné, že tam majú byť, ale rozhodol o nás bez nás riaditeľ. Pritom klienti tiež majú právo na súkromie.
Klienti majú tiež nárok odmietnuť.
@melanta Povedala som im to, že ak nechcú byť v reportáži, treba jasne odmietnuť. Vedúca to berie, že ich huckám 🤦♀️ Možno sa treba popozerať po inej práci sa mi zdá.
ja by som tiež nešla a inak filmari si vyberaju, že kde, čo chcu natočit, možno nebudu chciet s tebou hovorit, tak nestresuj
Nebude to utajeni sef? 😀 tym hovoria, ze sa robi reportaz.
S nijakým natáčaním nemusíš súhlasiť a oni ťa nemôžu len tak natáčať.
Mňa teraz rozosmiala hláška zo Slunce, seno..."predsedo, ja zadnou televizi nezvala. Prijedou, zalezu zamknu a fertig" 😂
by som povedala že nemám dobrý účes na televíziu - nebudem sa hádam hovädiť so strapatou hlavou - jedine žeby mi dali škrabošku...😉
Nemusíš to robiť. Nemá žiadne pravo ťa do toho nútiť. Ja som bola v podobnej situacii, ale s tým, že mi to ani nikto nepovedal dopredu. Povedala som šéfovi, že si to neprajem, že ja sa nenamalovana pred žiadnu kameru nepostavim. Bol to taky typ človeka, co bol zvyknutý, že ľudia robia vždy to, co povie. Dosť som si ten jeho výraz užila
Tak teraz mi povedali, že keď nechcem tak sa nám zbaliť a odísť.
"Zbaliť a odísť" akože nebudeš tam počas nakrúcania reportáže alebo chcú ako dôvod rozviazania pracovného pomeru uviesť "nesúhlasila s účasťou v reportáži?"
Toto by im ako legálny dôvod neprešlo...
@tanyan To druhé. Samozrejme ako dôvod to neuvedú.
??
a budeš tam teda?
@tanyan snad si naozaj nemyslis, ze by to uviedli vo vypovedi?
Ak je to naozaj to druhé, tak potom je to vyhrážanie, resp. vydieranie. Ja by som to brala ako pokus o znásilnenie (nie v sexuálnom ani legislatívnom ponímaní) a veru by som nechcela ďalej pracovať v takomto prostredí. Ak máš možnosť, tak odtiaľ utekaj.
Samozrejme.