Môžem mať v dome Huskyho a ovčiaka?

anonym2637
18. jún 2023

Ahojte, onedlho sa budem sťahovať do RD a chceme si kúpiť psa pozemok mame veľký len nevieme či radcsej nemeckého ovčiaka alebo Sibírskeho huskyho alebo aj oboch. Chceli by sme oboch ale nevieme že či môžu byt spolu. Dúfam že nám poradíte

nelca84
18. jún 2023

@anonym2637 a preco by nemohli byt spolu? Vies vobec nieco o psoch, ked si chces obstarat take narocne plemena? Plus ratas, ze velky pes bude stat minimalne 100e mesacne? Mame NO.

anonym2637
autor
18. jún 2023

@nelca84 áno viem inak by som si ich asi nechcela obstarať 🙂

nelca84
18. jún 2023

@anonym2637 tak ked vies, tak preco sa pytas

anonym2637
autor
18. jún 2023

@nelca84 lebo môžem

anonym2637
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
18. jún 2023

ked budu spolu od mala nemal by byt problem ale pre vas narocne kedze oba potrebuju pevnu ruku .. ak si zaobstaras najskor jedneho a neskor druheho nemusia sa prijat hlavne ak budes mat oboch chlapov a budu chciet byt dominantnyalfa samci..ak sa nevies rozhodnut kup si krizenca haskyho a ovciaka (Gerberian Shepsky) - all in one :-P

chillibubble
18. jún 2023

ja osobne by som sa toho bala. mame fenku(nieco ako mix labradora a niecoho bojoveho) a mali sme psa(mix cierneho labradora a nejakeho stavaca asi). on jej bol ako brat. bol prvy, ona ako stena prisla k nemu. ked nebola s nim pistala za nim, spavali na sebe atd. teraz za nim vyslovene smuti. ale boli situacie kedy sa pobili. ked napr. ona bola moc dotierava a jemu to liezlo na nervy, zavrcal a uz to islo. a oddelovat ich potom alebo sa pozerat ako sa hryzu nebolo prijemne. neviem si to u takych plemien ako chces ty vobec predstavit...

elli333
18. jún 2023

Ja mam presne takuto kombinaciu 😀. Nemeckeho ovciaka a huskyho. NO mal rok ked sme kupili steniatko huskyho. Obaja su samci a uplne v pohode. NO sa o huskyho staral ako o svoje stena kym bol maly ,krmil ho, chranil ho, hral sa s nim. Teraz je uz husky tiez dospely pes a maju sa velmi radi, obcas sa pusinkuju, tulia. Samozrejme, ze su aj konflikty, ale vyzera to cisto ako ked sa pohadaju detska medzi sebou 😀 hracka je vzdy najzaujimavejsia iba ta ktoru ma prave brat. Mozu mat 20lopticiek po dvore ,vzdy budu chciet len tu ktoru ma ten druhy. Pohadaju sa ,doslova pohadaju, stekaju na seba, ale nie nastvane, ale tak vycitavo 😀. Raz sa husky rozhodol, ze je dobry napad tahat za sebou kamkolvek nemeckeho ovciaka rovno za usi ( doteraz ma v nich NO diery) a to uz NO dozralo a vysvetlil mu, ze to uz je cez ciaru,husky pochopil a uz v pohode 😀. Mimochodom NO je vacsi ,ma 55kg a husky 35, ale husky je drzejsi 😀

dzulli1980
18. jún 2023

Ono toto sú dve veľké a silné plemená ... podľa mňa nebude problém mať ich spolu, dokážu fungovať, no treba ich dať vychovať, vytrénovať skúseným psím trénerom, cvičiteľom určite nie "po domácky" ... sú to veľké silné psy, tam jednoducho treba skúsenú ruku, lebo stať sa môže hocičo a mohlo by to nepekne dopadnúť.

anonym2637
autor
18. jún 2023

@elli333 tak to je super dakujem za odpoveď asi si aj my tak kúpime 😀

elli333
18. jún 2023

@dzulli1980 k tomuto dodam ,ze s tym uplne suhlasim a to som zabudla napisat, ze NO je cviceny skusenym cvicitelom. Vyslovene sme ho dali na dva tyzdne prec a crle dva tyzdne sa mu venoval skuseny cvicitel psov. A takto bol uz 3x. Husky je vychovany len doma , ale tam to zalezi od povahy psa nielen od rasy. Nas husky nieje nijako extra narocny psik, ma celkom fajn povahu, je to take zlaticko, ale ma blizko k vlkom, je velmi pudovy treba s tym ratat. NO mozem kludne siahnut do misky ked zerie,dokonca sa mu mozem aj pohrabat v papuli 🤣 obcas proste treba ked sa rozhodne ochutnat nieco co by nemusel. Ale huskymu sa take nieco neda. Aj u veterinara nas NO veterinarovi podakuje za ockovanie ,dostane zato pusu 😅 a nemusi mat kosik, ale huskyho musime drzat dvaja ,ma nahubok a aj tak ma veterinar strach v ociach. Reaguje skratka zivocisnejsie ako nemecky ovciak ,ten viac rozmysla a musim priznat, ze zrejme je aj trochu inteligentnejsi. Ale zase co sa strazenia tyka tam je NO jednoznacne omnoho ostrejsi pes. Strazi nas aj svoje uzemie a to velmi ostro. Huskyho zase strazenie nijako netrapi, on si kludne spinka na strazenie ma NO 😀. Dovod preco husky nesiel na takyto vycvik je ten ,ze je kludnejsi a poddajnejsi, niekedy az prilis,plus je velmi citlivy, obavala by som sa, ze po dvoch tyzdnoch by mi vratili vystraseneho zlomeneho psa

zelenakobyla123
18. jún 2023

@syslik81 kríženca? Zas propagácia množiarní? fuj

dzulli1980
18. jún 2023

@elli333 Preto som napísala, že treba kvalitného trénera, cvičiteľa, ktorý pozná povahu psa, vie ho odhadnúť ... od takého by sa Ti pes po výcviku nevrátil vydesený a zlomený ... stojí to kopu peňazí, no stojí za to, do toho investovať ... lebo s týmito veľkými silnými psami to naozaj nie je sranda, keď sa čosi zomelie.

elli333
18. jún 2023

@dzulli1980 my toho cvicitela mame velmi dobreho a jednoznacne nelutujem ,ze ovciak tam bol. Len u huskyho preto vravim, ze zalezi od povahy psa lebo nas mal ako steniatko velmi zlu skusenost. Bol doma 3dni malinky 8tyzdnovy psik a dostal parvovirozu,chorobu na ktoru 80% steniatok zomiera. Vtedy ho hned hospitalizovali na veterine a prenho to bol velky sok. Zachranili mu tam zivot, ale povahu to ovplyvnilo takze som si ista, ze aj ten najlepsi cvicitel na svete by to nezvladol tak aby psik neostal traumatizovany ak ma takuto zlu skusenost. Plus on je taky ,ze on vacsinu dna lezi pod dverami a spinka ,ked vyjdem von vyvali sa styroma hore a skrabkaj ma 😀 niesu s nim ziadne problemy pokial mu teda niekto nechce zobrat jeho jedlo 😀 alebo netreba ist na veterinu, pripadne este brata (NO)sem tam terorizuje ,ale on mu vsetko akceptuje pokial neprekroci hranicu ak prekroci tak NO si spravi poriadok😅 . Ale aj to sme ho uz naucili, ze sa necha hladkat pri papani, ze na nas vrcat nesmie. Povely on vsetky pozna a pocuva uplne rovnako ako nemecky ovciak ,oni aj jeden od druheho sa naucia, ze ked uz mas starsieho vycviceneho psa tak ten mladsi opakuje po nom takze o to je to lahsie. On od malinkeho steniatka pocuvne v sekunde kazdy povel kedze to videl u vycviceneho NO.

elli333
18. jún 2023

@anonym2637 je to super 🙂 su pre nas velkou radostou, len naozaj vycvik musi byt skvely lebo takyto psi musia pocuvat na slovo inak to nejde. Su velki a silni a ked su dvaja tak je to uz ako svorka a keby nepocuvali tak to nieje sranda. Plus samozrejme ako uz bolo spomenute treba ratat s vysokymi mesacnymi nakladmi. Mesacne je to cca 250 a to len bezny mesiac plus raz za cas vyssie vydavky na veterinu ,lieky.

simca06022011
18. jún 2023

Máš skúsenosti s chovom, starostlivosťou, si nachystané na dvoch temperamentnýxh aktívnych psov? Ci len veľmi chcete? Pes nie je tričko, že neviem vybrať vezmem obe... keď tak.by som išla.pekne od jedného a potom o pár rokov.uvidis, ako budeš dávať tréning atď.

rebrambora
18. jún 2023

Ked mas taketo otazky neber si psa.

syslik81
18. jún 2023

@zelenakobyla123 a "ciste rasy" si myslis ako vznikli??? krizenim uz existujucich nieje to propagacia mnoziarni ale vznik novej rasy

majlo1234
18. jún 2023

NO je vo vela ohladoch nenarocnejsi ako husky, ja osobne(clovek majuci radi svoj relativny klud, zahradku v nedotknutom stave a nepotrebujuci aktivny energicky pohyb 5 hodin denne) by som do huskyho nesla, prinajhorsom do NOcka, ak su na vyber len tieto dve rasy. Pri viacerych psovh naraz odporucam kastraciu.

elli333
18. jún 2023

@majlo1234 u nas je paradoxne NO omnoho energickejsi ako husky, potrebuje aj viac pohybu a prechadzok. Husky je ten lenivejsi, neviem cim to je. Kastrovani niesu a nielen, ze sa znasaju, ale sa aj maju radi. Ale zase je pravda, ze my sme asi aj mali stastie na dobru povahu u obidvoch psikov

majlo1234
18. jún 2023

@elli333 ano, to co hovorite, nie je urcite standard😄 ja mam radsej kludnejsie povahy, ale pravdou je, ze na psa momentalne mam najmenej casu a najmenej trpezlivosti za cely zivot, tak som aj predpojata. U huskyho este byvaju problematicke vychadzky a utekanie celkovo

elli333
18. jún 2023

@majlo1234 nas by neusiel ani keby, ze to od neho chcem. On je bojko a doma je rad 😅 nastastie. A prechadzky sice ma rad, ale v rozumnej miere. Ale zase napriklad NO sa da v pohode na prechadzke pustit a vrati sa a ani sa nevzdiali dalej ako na par metrov, ale huskyho volne nepustame lebo naozaj tazko povedat ako by reagoval keby sa trebars niecoho zlakne a aj privolanie byva obcas problematicke unho ked ho nieco zaujme.