Môžem ísť s dcérou na verejné korčuľovanie, keď ja pôjdem bez korčúľ?

4. dec 2024

Ahojte malej sme kúpili korcule na ľad. Môžem ísť snou na verejné korčuľovanie aj keď ja pôjdem bez korčúľ? Resp len 1x aby sa otukala trošku

katulienkax
4. dec 2024

na plochu ta urcite bez korcul nepustia, ale tu v BA sa daju poziciat alebo bez korcul mozu rodicia len sediet na lavickach

patka06
4. dec 2024

ako kde, u nás som videla aj rodičov bez korčúľ na ľade

veronikaszabova
4. dec 2024

U nas aj bez korcul mozu ist rodicia

minutka
4. dec 2024

@katulienkax urcite? V trnave na mestskom stadione uplne v pohode. Syna som tak naucila. On korcule, ja bez. Mal 3 r. Plocha je rozdelena 1:3. Na malej ploche sa ucia a na velkej uz korculuju

autor
4. dec 2024

@katulienkax no len ja som v živote na ľade nestala tak to by bolo dosť zaujímavé ja aj mala 1x spolu 😅😅😅

madeincssr
4. dec 2024

Este mozes angazovat nejaku mladu korculiarku/korculiara (rodina, kamarati juniorov...), aby ju to trosku naucili.

annm81
4. dec 2024

Koľko rokov má dieťa? Ak je už väčšia a vie sa korčuľovať na kolieskach, potom ťa tam ako nekorčuliara nepotrebuje. Ak je menšia a bez akýchkoľvek skúsenosti, tak tam ako nekorčuliar tiež budeš zbytočná. Zožeň niekoho, kto to vie a dieťa naučí správne pohyby.

patka06
4. dec 2024

Ak si v živote nestále na korčuliach, ako chceš dcéru zoznamovať s korčuľovaním?
Prvý pokus je veľmi dôležitý, na to treba niekoho kto vie poradiť, ukázať čo má robiť.
Ak nemáš nikoho v rodine alebo na okolí, skús sa spýtať, či nemáte kurz pre deti alebo nájdi študentku, ktorá by sa jej ujala. Rozhodne to nerob sama.

autor
5. dec 2024

@patka06 je prihlásená na kurz z trénerom ale chcem ísť s ňou aby sa postavila 1x na ľad s niekým - ja/muž pri kom má istotu. Nechcem ju tam svacnut na tréning s cudzím človekom na korčuliach aby bola zlakana. Chcela som ísť ja, lebo muž pracuje a nedá sa mu a korčuľovanie je len víkendy a ďalší víkend už má tréning

autor
5. dec 2024

@annm81 hore vyššie vysvetlujem

patka06
5. dec 2024

Super, že má tréning s trénerom, tak to nechaj na neho.

valikasikulova
5. dec 2024

Ja tiež chodím po ľade v topánkach keďže sa korčuľovať neviem, úplne bežne tak rodicia chodia s detmi (videla som vela takych s detmi asi od 2 do 7 rokov) a klzisko je aj rozdelené na 2 časti pre takýto ucel

autor
5. dec 2024

@patka06 málo by to byť 4 soboty. Len ona je nevyspytateľná 🤦 keď zbadá že sa to kĺže aby nezačala robiť scény 😅 preto som chcela snou

katulienkax
5. dec 2024

Ak ma trening s trenerom tak navo s nou ides ty najprv, nechaj nech ju nauci trener a potom ty s nou chod. Uplne zbytocne to silis

autor
5. dec 2024

@katulienkax lebo poznám svoju dcéru ☺️ viem, že keď bude robiť niečo nové a bude tam sama lebo rodičia tam nie sú tak bude vrieskať na celý štadión že jej to nejde

patka06
5. dec 2024

Nechaj to na trénera, on vie čo má robiť.
Koľko má rokov?
Raz sa musí naučiť, že scénami a vreskom na celý štadion nič nedosiahne

annm81
5. dec 2024

Aha, chápem. Na druhú stranu, učila som/učím svoje deti korčuľovať, lyžovať, plávať aj bicyklovať, ale musím povedať jednu vec - dieťa sa učí pod dozorom cudzieho človeka vždy efektívnejšie, lebo oveľa lepšie spolupracuje a nerobí žiadne scény - proste pred cudzou autoritou si to nedovolí.Ak už je tvoja dcéra škôlkarka, povedz jej, že sa budeš na ňu dívať za mantinelom. Uvidíš, ako dobre jej to pôjde s trénerom.

patka06
5. dec 2024

@annm81 súhlasím, len ja by som preč, minimálne, aby ma dcéra nevidela, nech sa sústredí na trénera a povedala, že sa prídem na koniec pozrieť čo sa naučila.

annm81
5. dec 2024

@patka06 Rodič kdesi v diaľke môže byť taká kotva pre nesmelšie dieťa. Keď sa pozrie tým smerom, vidí, že mamka sa usmieva, že jej ukazuje dva palce hore, ale pritom je v úzadí za trénerom, ktorý riadi situáciu, takže dieťa nemôže len tak odbehnúť a robiť cirkus pred rodičom.

patka06
5. dec 2024

@annm81 to to u nás nefungovalo, dcéra sa stále obzerala, kývala nám a pod.
Vôbec sa nesústredila

autor
5. dec 2024

@annm81 ano presne aj moja je taka poslusnejsia, pozornejsia pri cudzích ludoch. Len na druhu stranu ak jej niečo nejde hned, resp to nepozna nervači a teda som chcela nech aspon 1x vidi skusi s nami

autor
5. dec 2024

@patka06 4r a pár mes.

petulda333
5. dec 2024

Neboj sa,trener si s nou poradi. Praveze este lepsoe ak ta nebude vidiet. Pri rodicoch si deti viac dovoluju

minutka
5. dec 2024

@patka06 ja sa tiez korculovat neviem a syna som to “ucila” 🙈nasadil si korcule, ja topanky, chytil sa pomocnej branky a skusal. Ja som za nim chodila, obcas ho zdvihla. Mal 3 r. Teraz ma 6 a korculuje pekne. Za rovno dospelych ide. Ja uz sledujem z tribuny. Chodil aj s manzelom, kt korculuje. len ten je pracovne vytazenejsi. Cize naozaj sa to da.

viktoria63
5. dec 2024

Aj my sme tak boli, kúpila som si aj ja korčule a prvýkrát na ľad 😄 bez hanby, prvé dve kolečká popri mantinely a potom to už šlo.. Ak si už niekedy korčulovala aspoň na kolieskových (ja ako dieťa) tak sa to rýchlo naučíš za pár minút. Aspoň sa nasmejete 😁

autor
5. dec 2024

@viktoria63 kto viacekrát padne na riť z nás dvoch 😀

annm81
5. dec 2024

Baby, fakt je super, že pre dieťa našla inštruktora, keď sama nemá skúsenosti. Neskúšajte učiť deti šport, ktorý neovládate na pokročilej úrovni, lebo to zvyšuje riziko úrazu. Kopec aj dospelých korčuliarov má nesprávny postoj, ktorý zvyšuje nestabilitu. Pre tento zlý návyk by som sa vyhla učeniu pomocou nejakej bránky, čo deti tlačia pred sebou - zmysel to má nanajvýš len na pár prvých minút, inak je oveľa lepšie ak neistého začiatočnika držíte za ruky kým ste pred ním a korčuľujete dozadu, viete tak korigovať jeho postoj. Ďalšie typické chyby, ktoré získa dieťa, ktoré nemá dostatočne skúseného inštruktora, je nesprávne ohnutie kolien a nesprávne využívanie hrany noža. O tom, ako brzdiť a padať ani nehovorím, to je potom taký korčuliar nebezpečný nielen pre seba ale aj pre okolie.

autor
5. dec 2024

@annm81 ano ja sa teším, malej je dlho ked býva zima a teda vonku moc dlho nebývame. Aj cena bola prijatelna na 4 soboty 50€.
Baby a otazka pod prilbu môžem dať aj tenku ciapku?

simca06022011
5. dec 2024

podla toho kde, u nas boli normlane s malymi detmi bez korculi, aj my sme tak boli... za chvilu sa naucila a potom sa uz korculovala riadne s otcom na kroculiach. On ju tiez neucil v korculiach... a ano, pod prilbu sa nam zmestila tenka ciapka, my sme dali.. bola zima ako v rusku :D

simca06022011
5. dec 2024

a inak najlepsie je neist s nou.. nas takto vypoklonkovali aj z kurzu korculvoania aj z gymnastiky a pravdu mali.. potom deti len divadlo pred rodicmi robia :D