Ahojte, chystáme sa na krst dieťatka. Nie sme však zobratí (ani v kostole, ani na úrade). Mali by sme/môžeme ísť vôbec pred krstom na spoveď?
Otázka.je, z akého dôvodu chceš mať pokrstene dieta? Resp.aby patrilo do Cirkvi?
Môj syn rozhrešenie nedostal, žijú spolu, bez sobáša.
Rozhresenie dostanes vtedy ked lutujes tazky hriech a nechces v nom pokracovat, tj v tomto pripade pojde o to ze zijete bez manzelstva. Co asi hned aj nezmenis...
Otazka je, ak teda pre vas princip sviatostneho manzelstva nie je dolezity (co je ok), preco je pre vas dolezity krst? Tiez sviatost.
Raz sviatosti uznavam a zijem podla nich aj zivot, alebo si o tom myslim ze je to nezmysel ale tym padom ich nepozadujem podla mojich vlastnych pravidiel 😁
Ísť môžeš, no kňaz ti nemôže dať rozhresenie. Keďže pointa platnej spovede s rozhresenim je to, ze olutujes hriechy a už v nich nepokračujes, aspoň nie hneď vedome, teda nemala by si. No v prípade, ze nie ste zobrati, tak logicky asi budete v hriechu pokračovať aj ďalej. Čiže pointa spovede nemá význam.
Tak mozte spravit aj svadbu o 2 svedkoch, zaroven krst dietatka a nic Ti nebrani aj v svatej spovedi, naporiadku.
Tak keď plánujete sobáš v kostole, tak to spojte aj s krstom a bez problémov môžete už ísť aj na spoveď predtým. V takom prípade rozhresenie dostávate, lebo vlastne následným sobášom už odstránite prekážku udelenia rozhresenia-stávate sa manželmi
no tak dieťa pokrstite v čase, keď sa budete brať. dieťa je už na svete, respektíve je na ceste, ale vy nemáte termín svadby? divné... 9 mesiacov viete, že si tehotná a nenaplánovali ste sobáš? však už dávno ste mohli konať a spojiť svadbu s krstinami, už keď teda si taká kresťanka.
Zariad si zivot podla seba a nie podla rodicov. Nam ti moji robili pred svadbou velke prieky, keby bolo na mna, idem sa zobrat za kratku dobu od toho rozhodnutia na radnicu o 2 svedkoch, ale manzel si nechcel pohnevat mojich rodicov, takze mi to nepreslo, ale ako vravim, keby bolo na mne, poslem in oznamenie "vzali sme sa..."
A je to inak veľmi smutné, ze plánuješ svadbu v kostole a nevieš základný princíp sviatosti pokánia ale musíš zakladať diskusiu na MK.
My sme krstili staršieho ešte sme.neboli zobrati.trochu mal náš farár reči,ale dal to bez problémov.ja s deťmi do cerkvii chodím.tak asi aj preto to zobral tak z ľahká.
Aj na spovedi som bola.
Kym sa nevezmete cirkevne,ako tteba,je ti zbytocne chodit k spovedi .pretoze rozhresenie dostat nemozes,kedze nemas v umysle "sa polepsit" - rozumej ,nenapravis situaciu,ktora vytvara zivot. V hriechu.
Okrem toho by si vzbudzovala len pohorsenie pre inych.
Kym 2 ludia ziju nadivoko,nemozu ocakavat rozhresenie.
Logicky.
Porusuju viacero Bozich prikazani a vzbudzuju pohorsenie pre inych veriacich.
Ak sa chcete cirkevne vziat mali by ste to urobit co najskor.
Ak spolu žijete, tak na spoveď môžeš sť jedine s podmienkou že takto na divoko už žiť nebudeš. S kňazom sa ale môžeš ísť kedykoľvek porozprávať o svojej situácii. Ak by si na spoveď šla a zatajila mu, ako žiješ, spoveď by nebola platná a mala by si ťažký hriech.
Väčšina kňazov sú uchylaci,pedofili a každý príčetny človek sa spovedá a zodpovedá Bohu,nie smrteľníkovi ako je nejaký kňaz,častokrát zvratenejsi než ten,čo vstúpi do spovednej búdky.
mimochodom, teraz sa zamýšľam nad tým, čo má spoločné spoveď matky s krstom dieťaťa?
@lonely66 predpokladám, že divadlo pred rodičmi, podobne ako samotný krst.
Ženy vy ste tu dobre mimo niektoré. Musíte mať fakt nudný život.
Ísť môžeš otázne je či ti dá kňaz rozhrešenie