Ahojte som z Trnavy a potrebovala by som si ísť zajtra do vydajneho okienka Ikea v Bratislave vyzdvihnúť balík myslite že mozem ? či keď ma zastavia je problem ? 😳
tak je to iny okres, takze oficialne nie
Mám pocit, že medzi výnimky platí vyzdvihnutie tovaru, len neviem, či len v rámci okresu.
môžeš kľudne, patrí to medzi výnimky a je jedno v akom okrese a či ideš mimo okres.
@kiwi3 nemáš pravdu, pozri si https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=od-1...
nikede tam nie spomínaný okres pri ceste na výdajné miesto
@kiwi3 to platí iba pre Nitru
@lucka_ke nemyslim si, hned prvy odstavec: "Obmedzeniu mobility má napomôcť aj zákaz cestovania medzi okresmi." takze dalej nebudu vypisovat, ze len v ramci okresu.
@79viktoria79
okrem toho, SME : Obmedzuje sa cestovanie medzi okresmi? Nie celkom. Platí všeobecný zákaz vychádzania, medzi výnimkami je však dochádzanie do práce, ak vám zamestnávateľ podpíše potvrdenie, že ju musíte vykonávať mimo domova. Ak pracujete v inom okrese, ako bývate, môžete za týchto podmienok cestovať.
ved si vytlac objednavku aj doklad ze je to na vydajnom mieste dnas policajti nebudu magori ale s najvacsou pravdepodobnost ziadni nebudu
Zober si objednvku so sebou a chod, vydaj eshopov nie je nijak okresom obmedzeny. Blizsie nie je k vam, takze si to nemas kam inde dat poslat. A cestou v aute naozaj nemas ako koho nakazit, pripadne seba od koho nakazit... My mame eshop a chodia nam ludia z kade tade na vydaj tovaru, a veru nik nespominal, ze by to niekto riesil, pritom policia kontroluje priamo jednu ulicu od nas...
A inak, ako sme aj vinej diskusii riesili s vyzdvihnutim jedla: AK mas pochynosti a chces presne vediet, tak sa informuj na "kovidackej infolinke" 🙂 a budes to mat z prvej ruky.
@simca06022011 z prvej ruky je zbierka zákonov. Tu je link
@evaachesa https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
@tanapeta mne to netreba, ja tu linku odporucam vzdy 🙂 pretoze oni nech sa trapia s vysvetlovanim, ked to napisu tak, ze vela ludi to nechape. A je to lepsie zistit z takeho zdroja ako sa na 5 stranach dohadovat (ako bolo v inej diskusii), ci moze a nemoze a co ma radsej urobit ako utekat si nieco kupit a aj tak moze mat pochybnosti, predsa len "diskusie" su casto zdrojom kadejakych "zarucenych" rad...
@simca06022011 hah presne...hlavne keď sa zo dňa na deň všetko mení 🙄
tieto zakazy medzi okresmi su uplne mimo..nema to ziadne opodstatnenie ako aj meranie teploty tak isto aj dochodcovkse hodiny , to uz ozaj nevidia ze to vobec nic nema nato vplyv???kde sme sa dostali aby niekto kto ma dve nehnutelnosti kazdu v jednom okrese nemohol ist skontrolovat svoju nehnutelnost????toto je obycajna sikana, kazdy noramlny clvoek ktory je chory nikam nejde, poznam kopu takych co mali koronu este nato budu aj doplacat lebo nesli na test v tej chorobe tam stat a doktorka neda potvrdenie , aj takked clovek mal 2 atb a stratil cuch a chut, kde sme sa to dostali aby clvoek musel dokladovat nejaku chorobu?a dokonca ludia chodia na protilakty ktore si musia samy platit z krvi odber aby mohli ason trochu zit slobodne???toto je novodobe otroctvo, prekonat chorobu bude mat vyhodu..ale za aku cenu ??? toto je cele chore!!!!!
@angelinja normalny clovek, ktory je chory, nikam nejde. Lenze je mnozstvo ludi bez priznakov, ktori chorobu roznasaju, uz sa to kvaka tristvrte roka. Uplne normalne mozes ist skontrolovat nehnutelnost, staci si zobrat aj list vlastnictva. Moj ujo tak chodi uplne bez problemov. Ano su obmedzenia a trvaju uz dlho. A este nejaky cas budu. Mas nejaky lepsi napad, aby sa korona nesirila?
Aj ja potrebujem skrinu .Ist do Asca som iny okres .Tak môžem , či nie?
môžeš