Môžem doviezť umelé mlieko do USA?

ginik
16. okt 2011

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či má niekto z Vás skúsenosti ohľadom lietania do USA. Budem musieť zo sebou zobrať pre ročného syna asi 12 kusov umelého mlieka, nakoľko sa konkrétny typ, ktorý pije v USA nepredáva. Je možné že pri colnej kontrole na letisku mi toto umelé mlieko odoberú, že sa ako potravina nemože priniesť do USA?? Dávate malým deťom počas dlhého letu nejaké ,,utlmováky"???. Syn má jeden rok a neviem ako zvládne 11 hodinový let.

moni
16. okt 2011

nam problemy nerobili, leteli sme s vtedy 10mesacnou (dc-vieden-dc) - z USA sme brali UM a co nevypila pocas navstevu SK, doniesli sme naspat. nedavali sme ziadne oblbovaky

monni
16. okt 2011

ahoj, my sme boli pred 2 rokmi, malemu som brala 4 krabice Nutrilonu kedze tam take nepredavali a nechcela som riskovat ze bude dlhu dobu bez mliecka. Nam teda problemy narobili poriadne. Odstavili si nas bokom, pootvarali vsetky kufre, kazdy kusok oblecenia prekutrali. Nevedeli alebo nechceli pochopit ze je to susene mlieko, stale len omielali nieco o bielom prasku. Asi po hodine nas pustili, vsetko nam nechali rozhadzane tak som to tam musela narychlo balit, poviem ti bol to des.
Ale mozno je to aj o stasti na koho natrafis, my mame proste smolu. Vzdy ked ideme do USA sa nieco zomelie, raz padli dvojicky a vzdy nieco.
Co sa tyka letu, my sme leteli dokopy 19 hodin, maly dlho nespal iba chvilocku na konci letu (ale on vobec nespava cele dni), tak som mala zbalene v prirucnej rozne auticka, knizky a potom chvilku vydrzal pozerat rozpravku (my sme mali na sedadlach displeje, zalezi akym lietadlom poletite). Ale utlmovaky by som nedavala.

monika15
16. okt 2011

Ja by som dala tie veci do kufra, ak je to prasok , a mat v prirucnej len to co bude pit pocas cesty....
deti maju dovolene na let.... mliecko... ale moze sa stat ze natrafis na niekoho... ako minuly tyzden ze 4 rocne dievcatko vyzliekli do naha bo bola podozriva... hamba.... :(((( svi..e.... :(((((((

amiga
16. okt 2011

moni... ale smerom do Europy nerobia také problémy ako pri vstupe do USA. A pri ceste naspäť si mala ešte zásoby, predpokladám amerického UM, takže pri kontrole sa nemali čoho obávať, keďže to bol výrobok USA.
A k otázke, nemám osobnú skúsenosť s prevážaním UM do USA, ale do príručnej batožiny by som väčšie množstvo určite nedávala, v Amerike čo sa im nepozdáva hádžu všetko do koša a je jedno, či je to pre dieťa, naopak v Európe pri kontrolách sú ohľaduplnejší, ešte sa ospravedlňujú a uisťujú, či to až tak veľmi nevadí, keď nájdu niečo čo je zakázané a musia to z batožiny odobrať.

diid
17. okt 2011

hm obcanov az tak nekontroluju, tak my si nosime vsetko od klobas, sladkosti atd. Minule rodicia doniesli cely kufor sladkosti zo SK. susene mlieko mozes urcite, ale nie do prirucnej tasky ale do kufra, a nech je original zabalene prip. si nechaj aj blok ze bolo kupene. Do lietadla mozes urcite mnozstvo tekutin, je mozne ze ti ho daju ochutnat. Sestra letela s rocnou dcerou, skoro cely let mala prespala. Neviem akou spolocnostou ides, ale niektore davaju zadarmo detom postielky, tam sa pekne vystrie a spi.