Môžem dať psíkovi krmivo, ktoré je určené pre mačky?

7. sep 2022

Kolegyňa mi doniesla kapsicky - krmivo pre mačička, jej macka uhynula. Ja mam psíka, môžem tie kapsicky dat psovi?

Ďakujem za rady

martinenka886
7. sep 2022

No jasne, ze mozes. Mamina ma maleho psika a dava mu iba tie, lebo tie, co su urcene pre psikov, vobec nechce :D Nechutia mu. A ma krasne zdravu srst, nic sa mu nestane 🙂

kulumulu123
7. sep 2022

Ak mu chutia tak v tom nevidim ziadny rozdiel ci pre macky alebo pre psa 😄

sissy27
7. sep 2022

kľudne, dokonca mačacie bývajú o niečo kvalitnejšie ako pre psov. Ale tak či tak to väčšinou býva len odpad s minimálnym podielom mäsa (hlavne také tie najviac propagované - whiskas, felix... )

jana_eyre_2
7. sep 2022

Niekde som čítala že dlhodobo sa to robiť nemá, pretože sú v mačacích iné vitamíny ako v psacich a tak sa môže stať že psovi by niečo chýbalo, ale neviem čo je na tom pravdy.. podľa mňa pokiaľ ide len o minutie tych čo máš k dispozícii je to úplne ok.

stellarstar
7. sep 2022

Psy nesmú mačacie žrádlo jest !

autor
7. sep 2022

@stellarstar prečo? Môžeš to rozpísať?

stellarstar
7. sep 2022

Nájdeš to na nete tam je to pekne vysvetlené co obsahuje mačacie a psie žrádlo a čo psovi škodí z mačacieho žrádla

kathyvg
7. sep 2022

Nas pes pravidelne kradne mackam zradlo a je ok 🤷🏼‍♀️

liusa82
7. sep 2022

naša mačka na dvore teda susedova ale chodí jesť aj k nám tá by zase len konzervy pre psa žrala😀 ked sme jej kúpili mačacie aj mačaci salám tak nechcela všetok zoschol na dvore

onlymajka
7. sep 2022

Psíky by dlhodobo nemali byť kŕmený mačacím žrádlom, pretože mačacie obsahuje menej bielkovín ako potrebuje pre svoj správny vývin pes. A mačky by nemali byť kŕmené psím pretože psie neobsahuje taurín, ktorý zas životne potrebujú mačky.
Jasné sú prípady ako píšu baby vyššie že celý život to jedia naopak a žijú a sú zdraví. Aj človek sa môže dožiť krásnehp veku na polotovaroch alebo konzervách 😁 len nie je to moc zdraviu prospešné.
Určite sa Vášmu psíkovi nič nestane ak dáte mačacie no dajte mu jedlo kvalitné. Nie tie sra*** s tesca a kauflandu typu whiskas, pedigree.

miimss
7. sep 2022

No nerobila by som to... Naša fenka je pazravec riadny a keď kocúr nedozerie svoje granule s mäsom tak sa do toho pusti ona a potom z toho grca.... No nedá si povedať 🤷

diwotworna
7. sep 2022

Psík nemá jest mačacie granule, ani kapsule 🙄

danica2711
7. sep 2022

náš pes to občas kocúrovi źožerie, keď je kocúr na potulkách - ale tak zas pre vyše 80 kg psa to je nič a kocúr to tiež nemá často...

stanulienkat
7. sep 2022

Ked mozu psy jest ludsku stravu, mastnu,korenenu, cokoladu, pizzu, tak myslim, ze z macacich granul sa mu nic nestane.

lienka.7
7. sep 2022

Samozrejme

crazy_lazy
7. sep 2022

@onlymajka toto nie je pravda, čo si napísala. Mačacie krmivo obsahuje viac bielkovín ako psie. Nie naopak ako to máš v komentári. Dokonca sa hovorí, že pes by na mačacom krmive v pohode prežil ale mačka na psom nie.
Ale určite to dlhodobo nie je dobré kŕmiť naopak. No ak autorka dá psíkovi pár krát mačacie kapsičky určite sa mu nič nestane.

onlymajka
7. sep 2022

@crazy_lazy okej, mozno som si to poplietla no podstata je ze ked da autorka psovi zjest par macacich veci urcite neumrie. No trvalo drzany pes alebo macka na inom krmive sa moze podpisat na zdravi zvierata. 🤗

76california
8. sep 2022

ak nechcete, aby psíkovi odišli po dvoch - troch rokoch obličky, tak určite nie...

judar
8. sep 2022

Paneeee boze 🤦 odbornicky na psiu stravu 🤦🤦🤦🤦🤦....kludne mu tie macacie kapsicky daj kedze z jednej ci z desiatich sa mu nic nestane ..ine je ak by ich jedol rok ci roky nonstop 🤦.....moj pes tiez inak jedaval aspon raz dvakrat mesacne mackam granule podla toho ako mu zachutili a nic mu nebolo 🤦 dozil sa krasnych 12r....faktom je aj ze tie obaly su casto zavadzajuce s tymi vitamibami atd rovnako aj strava pre ludi 🤦 napr v jednom zavode vyrobia dajme tomu jogurt s istym zlozenim a kludne ho capnu do 2-3-4 roznych obalov s miernymi odchylkami v zlozeni ale stale je ten isty ale len obal, znacka a cena rozdielna .. well biznis dnesneho sveta a to plati aj pri strave pre zvierata

beahavala
19. mar 2024
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja by som urcite nedala psovi macacie krmivo