Ahojte myslite ze mozem dat do mraznicky mascarpone a bryndzu? Teda jasne ze mozem ale ci to nieco nespravi potom na chuti. Co taketo este davate do mraznicky okrem klasickeho masa a mrazenych vyrobkov ci peciva? Co tak nejake bylinky, cerstve listy spenatu atd. smie sa to? U nas sa nikdy nic okrem mäsa a masla a takych tych klasickych vyrobkov do mraznicky nic nedavalo, dokonca ani pecivo nam z mraznicky uz nechutilo.
bryndzu bežne mrazím, ale mascarpone neviem, to by som nedávala.
Inak mrazím mäso, pečivo, zeleninu, ovocie, občas hotové jedlá, alebo rezne si nachystám, obalím a tak zamrazím a potom len šupnem vypražiť, to isté môžeš so syrom, bylinky tiež.
Bryndzu dávam do mrazničky bežne, ale mascarpone som zmrazila len raz. Keď sa rozmrzlo, akokeby sa zgrclo. Proste letelo do kompostu.
Bryndzu davam aj ja mascarpone neviem ci sa da dat
Ahoj, ja by som bryndzu a mascarpone do mraznicky nedavala. Neviem, ale mliecne veci nemrazim, potom po rozmrazeni mi to pride take uz nic moc. Ale poznam vela ludi, co si mrazia maslo a pod.
Bezne mrazim maso, nejake polotovary do mraznicky (hranolky, knedlicky, pizzu), obcas dam pecivo ak nejake zvysi (ale potom mi uz nechuti, pouzivam ho po rozmrazeni vyhradne na dalsie spracovanie, napr. na zemlovku, chlebik vo vajicku, rohlikove knedle a pod), mrazim aj bylinky (aktualne mam zamrazenu petrzlenovu vnat, kopor, bazalku a rozmarin), zeleninu (mam klasiku mrkvu, petrzlen, karfiol, brokolicu, por) a ovocie (mam jahody, cucoriedky, maliny a rakytnik).
Moja svokra napr mrazi vsetko. Co zvysi z obeda, supne do mraznicky a vyberie za cca tyzden a ma navarene. Ja takto zvysky z obeda nemrazim, pride mi to potom uz take trosku grckoidne. Ale verim, ze v pripade nudze posluzi aj taketo jedlo. Moja mamina si napr. po vlanajsom nedostatku drozdia mrazi aj drozdie, aj kvasok pre pripad nudze.
maskarpone nekupujem, ale bryndzu davam bezne,. ked robim bryndzove halusky, tak ju taku priamo zmrznutu zmiesavam s horucimi haluskami, ona sa komplet roztopi a naviaze na halusky
s mascarpone som to veru ešte neskúšala ale čo sa bryndze týka, tak tej to zmrazenie neurobilo nič, žiadna zmena chuti alebo tak nejak
Oboje sa dajú zmraziť. U mascarpone je veľmi dôležité dať nádobky do sáčku a ešte dôležitejší vedieť, ako ho rozmraziť.
Mascarpone treba nechať rozmraziť v chladničke. Trvá to cca 12 hodín. Nikdy rozmrazovanie neurýchľuj.
Hneď po rozmrazení ho treba poriadne vyšľahať. Ono sa stane, že sa ti oddelí a vyzerá akoby bolo pokazené. Nie je. Chuť tiež nie je pokazená, ono mascarpone nemá výraznú chuť, tak nie je čo pokaziť.
Mascarpone je najlepšie mraziť na maximálne 4 mesiace.
bryndzu v pohode, z mascarpone ti ostane nepouzitelna grcka, pouzitelne maximalne ako smotana do cesta alebo polievky/omacky
Bryndzu bezne davam tej sa nic nestane a mascarpone neviem
mascarpone sa zgrcne, nedávať
ja som dala a nic sa nestalo 🙂 ja som teraz davala medvedi cesnak aj petrzlenovu vnat davam 🙂