Môžem dať Canon farbu do tlačiarne HP?

danka2009
18. jan 2024

Ahojte kúpili sme novú tlačiareň HP, doma nám ostala Canon tlačiareň ktorá nefunguje, ale ostali nám ešte 4 balíky Canon farby do tlačiarne, myslíte že ju môžem dať aj do hp tlačiarne? Ďakujem

stellarstar
18. jan 2024

@danka2009 keď je tvarovo to iste môžeš skúsiť otázkou je či ti to HP prijme. Tlačiareň nie je hlúpy 😃

yanni
18. jan 2024

@danka2009 vysoko pravdepodobne nie. Su sice rozne modely ale ja tu mam canon z roboty a HP moju vlastnu a nepasuju.

milka1988
18. jan 2024

@danka2009 ja by som nedávala... Keď kvôli tomu pokazís aj tu tlačiareň bude to stáť za to?

sweet20
18. jan 2024

@danka2009 ja by som to radsej predala

patka06
18. jan 2024

S najväčšou pravdepodobnosťou ti tie náplne vôbec nebudú sedieť do tlačiarne.
Ak áno, môžeš ich vyskúšať, ale HP sú "inteligentné: a často neberú inú farbu len originál HP.

liaka
18. jan 2024

@danka2009 mne nevzali. Predala som ich lacno.

vanilkovazmrzka
18. jan 2024

Do HP urcite nic ine ako original hp nedostanes…

simca06022011
18. jan 2024

nalievacia farba, ci toner?? :D nie toner do inej tlaciarne ak nie su kompatibilne (vid web), nedostanes... toto bohuzial = predat/darovat...
@vanilkovazmrzka aj neorginal hp tam este dostane 🙂

negymama
18. jan 2024

tonery maju casto čip, ktory tlaciaren nemusi prijat, ak nie je original od vyrobcu. Casto nesadnu ani tonery ktore sa deklaruju ako kombatibilne. Skusit to mozes a tlaciaren sama vyhlasi ze toner je nekompatibilny a odmietne ti tlacit.

patka06
18. jan 2024

@vanilkovazmrzka Mám laserovu HP a našla som neoriginál, ktoré prijme bez problémov

vanilkovazmrzka
18. jan 2024

@patka06 citala som ze po nejakom update uz neakceptuju nic okrem originalu… ale tak nemam osobne, neviem 🙂

negymama
18. jan 2024

@patka06 napr. mne v jednej predajni vysvetlili, ze moze niektory neoriginalny toner fungovat ak ma cip od origin. vyrobcu.
Priklad mam tlaciaren xerox, ktora akceptuje len original xerox tonery. Ale moze akceptovat aj toner ineho vyrobcu ak samotny cip na tom toneri je od Xeroxu a len zvysna cast vyrobku je neoriginalna.

niekto2hy
18. jan 2024

@vanilkovazmrzka Zalezi ci bola tlaciaren updatovana(ked je tlaciaren pripojena na Wifi - internet,tak sa nainstaluje sama). Preto som vypol Wifi a tlacim cez kabel.
https://zive.aktuality.sk/clanok/dIxJ0tF/fintou...

niekto2hy
18. jan 2024

stano06
12.1.2024 08:07
6 0
Je to monopolna praktika. Pozitovne je ze v SR uz mame prijaty zakon na podavanie hromadnych zalob v spotrebitelskych veciach (obdoba USA).

Teraz moja osobna skusenost. Mam 2 tlaciarne. Doma - LED Brother 3770CDW. Kancelaria - HP 432fdn. V oboch pouzivam nahradne tonery. Brother si dokonca niekedy pre ekologicke dovody plnim praskom sam. O ekonomike ani nehovoriac. Nahradne tonery su o 2/3 ceny lacnejsie.

Po jednom krasnom update mi HP vyhodilo na obrazovke - nepodporovany toner- nebudem dalej tlacit. Moja chyba - opomenute automaticke updaty FW v tlaciarni. Volane na linku HP ako to mam fixnut. Poradene 2 veci. 1) musite kupit.kriginalne tonery a sucasne neoriginalne vam uz nepojdu. 2) musite downgradnut firmver.

Vybral som sa cestou 2. Poziadal som pana aka verzia FW mi ma fungovat. Povedal ze oni starsie FW nemaju, pretoze oni maju len aktualne a ak chcem starsiu musim sj ju niekde najst na internete. Argumenty typu - kde na internete pane, ved vy ste oficialna tech podpora a musite to teda mat ak to programuju vasi ludia nezabrali. Sudruh opakoval dookola ze oni maju na tech podpore len aktualne FW a ak chcem starai musim hladat inde.

Tak sme sa.natahovali. Az to nikam neviedlo. Teplovzdusnou pistolou som odlepil stary cip (po novom uz nie su volne ulozene ale lepia ich aby sa nedali lahko vybrat). Dal som orig. cip na neorig. toner
A vypol som vo windowse hlasenia o tom ze tlaciarni dochadza farba...

Toto je ta ich slavna ochrana spotrebitela. Ochrana DRM. To robime pre vasu ochranu pane...