Môže to byť podvod?

gabikaa96
1. aug 2024

Ahojte baby, teraz mi doniesol muž jeden balík že kuriér im to zaniesol do firmy,on tam vtedy nebol a sekretárka to prebrala a zaplatila zaňho. Dobierka 50€ , problém je že nič sme si neobjednali. Pozerala som adresu čo je na balíku ale mne to ani Google nenašlo. Fakt netuším čo to má znamenať alebo čo s tým teraz. Volalala som kamarátovi ktorý pracuje v tej istej kuriérskej spoločnosti ktorá balík doručila povedal že mám im napísať mail. Ide nás roztrhnúť od nervov.... má niekto podobnú skúsenosť?

markusrasford
1. aug 2024

@gabikaa96 nič si neobjednával a príde ti balík. No a cez tri ruky sa to doručuje. Podvod ja víno

rozculena
1. aug 2024

ak v tom balíku bude tehla,tak by som to nechala tej sekretárke zaplatiť,bude si pamätať,že nemá preberať a platiť cudzie balíky

janai1
1. aug 2024

@gabikaa96 no a aká firma a čo je v balíku?

markusrasford
1. aug 2024

@gabikaa96 a ved existujú mobily a opýtam sa. Chcete aby som prevzala balík? Haló a hlavne na dobierku

candii
1. aug 2024

Sekretárka to nemala čo preberať.

gabikaa96
autor
1. aug 2024

Odpoviem takto hromadne oni to tak bežne robia že si vzájomne preberú balíky ale väčšinou vedia dopredu o tom keď má niekomu niečo dôjsť,ale myslela si že manžel len zabudol povedať že niečo čaká.

maranco
1. aug 2024

@gabikaa96 bežia tieto podvody
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/balik-ktory-si-clovek-neobjednal-existuje-taky-podvod/

Ľuďom chodia zásielky, aj keď si nič neobjednali, alebo s tovarom, ktorý nechceli: Pozor na nové podvodné praktiky

„Nič som neobjednávala. Prišiel balík z Rumunska, Fan Courier, s dobierkou 38 eur. Neprebrala som. Už viackrát sa tu písalo, že je to podvodná stránka,“
https://spravy.rtvs.sk/2024/02/ludom-chodia-zas...

V balíkoch doručuje staré svetre či roztrhané papiere. Na Slovensku úraduje podvodná kuriérska firma
https://www.aktuality.sk/clanok/CewjjUL/v-balik...

gabikaa96
autor
1. aug 2024

Tu je odkiaľ prišiel, sú v ňom nejake botasky vo veľkosti ktorú u nás nemá nikto

rozculena
1. aug 2024

Adresát bol určite tvoj muž? Adresa bola do firmy?

danyelia
1. aug 2024

Áno, určite je to podvod 😏 Mne tak prišla správa od SPS kuriéra, že mi bude doručovaný balík na dobierku v hodnote 25 €. Nič som si neobjednávala, ani nikto z rodiny. Bola som v práci, kuriér sa mi nedovolal, bola som rada, že si to nepreberiem...no kuriér nám zazvonil na zvonček a prebral mi to otec, ktorý bol u nás 😁 Celý natešený, že mi to aj vyplatil. Jasné že neznáma rumunská firma, na Googli ani stopa a vnútri čierne legíny L-ko 😬 Asi pred rokom som si z inej firmy objednala podobné, ale S, keby aspoň do veľkosti sa trafili. Takže mám doma nepoužiteľné veľké legíny v reálnej hodnote cca 8 € (na Sheine sa tak predávajú)...

gabikaa96
autor
1. aug 2024

@rozculena áno adresát bol môj muž ,adresa bola k nám domov len ten kuriér ho už pozná, a niesol balíky do firmy tak hneď povedal že má u seba jeden aj pre môjho muža tak mu to prebrali.

gabikaa96
autor
1. aug 2024

@rozculena ďakujem si zlatá ♥️

h2
1. aug 2024

Bežne preberám v práci kolegom balíky, AK ma o to kolegovia požiadajú a v prípade potreby platenia dobierky nechajú peniaze. Nechápem, že v čase, kedy má každý človek pri sebe non stop mobil, sekretárka nemohla zavolať a opýtať sa, či má balík prebrať.

rozculena
1. aug 2024

@gabikaa96 tie botasky sú aspoň nové?

gabikaa96
autor
1. aug 2024

@rozculena áno

gabikaa96
autor
1. aug 2024
gabikaa96
autor
1. aug 2024

@h2 veď toto nechápem že prečo mu nezavolala pred tým. Volala mu až potom keď už balík prebrala.

rozculena
1. aug 2024

@gabikaa96 akože je to divné,keby to bol podvod,tak ti nepošlú novú nepoužitú vec.....

alickapusinka
1. aug 2024

ak presne sedela adresá na manželovo meno či pred časom niečo neobjednal a nepamäta lebo neverim podvod vedia presne adresu to podľa mna niečo už objednal dávno a nevie sa rozpamätať. Podľa mna to bolo objednáne už dávno a zabudol muž na to. Presne tak ak by to bol podvod príde stara hnusna vec a nie nový tovar.

gabikaa96
autor
1. aug 2024

@alickapusinka určite si to neobjednal pretože jednak nie je to náš štýl a ani naša veľkosť, takže fakt netušíme o čo ide. A navyše sú to dámske topánky a oblečenie ani topánky mi sám nekúpi a už vôbec neobjedna lebo sa bojí že netrafí veľkosť.

alickapusinka
1. aug 2024

@gabikaa96 A potom odkiaľ by vedeli adresu a tč to je divne.Ak by to bol podvod tak pošľu stare veci a nie novú obuv.Určite to nie je žiaden podvod lebo ak viem že som si nič neobjednala tak nepreberiem. tvoj muž ma trošku jednoduchšiu kolegynu zo zniženou mozgvou kapacitou.Darmo píšeš že nikdy si nič neobjednal ak by neobjednal tak odkiaľ by nejaký podvodnici vedeli presnu adresu a tč.Toto nepochopím.Mne sa v živote nestalo nikdy mi nič neprišlo čo som si neobjednala takže veľmi zvlaštna situácia podľa mna to sa ani neda vysvetliť. Odkiaľ by nejaký podvodnici vedeli adresu tvojho muža aj tč.

danyelia
1. aug 2024

@rozculena Podľa mňa je ten podvod práve v tom, že títo ,,obchodníci,, si zistia adresy (aj od iných tzv.prepojených firiem, kde sme si niečo objednávali z minulosti, alebo z nejakej databázy, či reklamy) pošlú nejakú lacnú blbosť (mne veľké legíny) na dobierku s rôznymi cenami a skúšajú...Keď len polovica zo 100 ľudí balík (nedopatrením, omylom, zo zvedavosti...) prevezme, majú zarobené 🤷🏼‍♀️