Môže sa zvyšky jedla vyhadzovať do nádoby na bežný odpad?

19. aug 2023

Môžu sa do popolnice pri zbernom dvore hádzať nezjedene zvyšky obeda?

bloger
19. aug 2023

Na to sú väčšinou tie nádoby zapustené do zeme.

autor
19. aug 2023

@bloger už som ho tam hodila...asi 3 porcie sušeného mäsa bez omacky

autor
19. aug 2023

Duseneho

bloger
19. aug 2023

Tak potom prečo sa pýtaš? Ale malo by tam byť napísané Bio odpad. Taká hnedá nádoba tuším.

autor
19. aug 2023

@bloger už som si to zistila,vraj môže.kuchynsky odpad to bol.

lilizzachy
19. aug 2023

Všetko smetie davam do normálneho koša, aj zvyšky jedla ak nie sú tekuté a potom do bedne.

sara07
19. aug 2023

ano ale malo by to byt v takom kompostovatelnom sáčku, zisti si na mu či by ti ich nedali

stanulienkat
19. aug 2023

@sara07 ona sa pyta na bezny odpad.

simca06022011
19. aug 2023

Do komunálneho ide všetko. Všetko čo netriedis.

sara07
19. aug 2023

@stanulienkat viem do hnedej nádoby na bio odpad

vroni
19. aug 2023

@bloger, varené jedlo do bioodpadu nepatrí.

viestta
19. aug 2023

@vroni to nie je take jednoznacne. Ak ide bioodpad do kompostarne, tak varene jedlo tam nepatri, ak ide do bioplynovej stanice, moze tam ist aj varene jedlo. Kazdy spracovatel odpadu ma svoje "normy" a treba si na stranke obce precitat ako triedit odpad a podla toho sa zariadit.

vroni
19. aug 2023

@viestta, môže byť, nam práve pred týždňom vyvesili ku kontajnerom škaredý list s pečiatkou z mesta, ze žiadne varené zvyšky nepatria do bioodpadu. 🤷‍♀️

viestta
19. aug 2023

@vroni u nas sa do bioodpadu mozu davat aj varene zvysky, len tam nesmu bravcove a hovadzie kosti a este nejake veci. Bioodpad chodi do bioplynovej stanice.

bloger
19. aug 2023

@vroni To asi sa najlepšie opýtať pracovníkov zberného dvora. Všade to majú trochu iné.

autor
19. aug 2023

Ďakujem za názory,pozmenili mi názov,bol tam bioodpad.No ale vlastne na nádobe bolo kuchynský odpad

viestta
19. aug 2023

Autorka, do kuchynskeho odpadu mozu ist aj varene zvysky z kuchyne, do bioodpadu iba kompostovatelne zvysky