Môže sa zajtra pracovať na dvore ? Napr. Kosenie travnika
ano moze. na dedinach sa bezne pracuje cez statne sviatky. 1. maja sa vzdy sadili zemiaky, co sa pamatam
Prečo by sa nemohlo, to je štátny sviatok, obyčajne sa na dvore nerobí cez cirkevné sviatky.
Dajme si minútu ticha za všetkých NORMALNYCH SUSEDOV🙏
Vďaka ti bože za tých našich......
Robime co je treba potobit sviatok-nesviatok.tak aj susedia.som rada ze sme doma a je na to aspon cas.
a preco by sa nemohlo? ved je to snad kazdeho vec co robi na svojom pozemku. taketo otazky nechapem.
Samozrejme, že sa môže, žiadny zákon to nezakazuje. Len ťa prosím, počkaj aspoň do 10 hodiny rannej.
No poviem takto, môže ale začni aspoň o 9.00, nech sa ľudia vyspia okolo
Jasné že môžeš nie je to cirkevný sviatok aj ja budem 😁😁
Mozes,my jedine cez cirkevny nerobime nic
:D no nezvyknem riesit kalendar, predpokladam, ze ani susedia neprestanu zajtra stavat plot. Robime vsetko zajtra normalne.
Na Vianoce by som teda nekosila...a pre vlastnu bezpecnost ani na Velku noc, ale teda zajtra v klude :D Nam kosenie trva tak 10minut, ak je niekto ako nas sused, ktory fakt kosi hadam cely den, tak to vytoci susedov hocikedy.. aj v nesviatok
Cez cirkevne sviatky ludia taketo prace nerobia. ( kosenie pilenie buchanie)Ale plevat burinu alebo obriadovat zahony to mozes
moze sa robit pocas sviatku na dvore. aj doma. dokonca sa to moze aj pocas cirkevneho sviatku. ziaden zakon to nezakazuje. ale vacsinou ludia beru ohlad na inych, obzvlast, ak to moze rusit, co teda kosenie travnika zrejme je dost rusiva cinnost. ine je vysavanie vnutri, kde ked zavries okno, nerusis, ine je pilenie dreva alebo kosenie na dvore. ja by som nechala tak pocas sviatku, mnohi si chcu oddychnut. ale zakazane to vyslovene nie je. nikto na teba nemoze zavolat policiu.
Nasi susedia zacinaju kosit vecer o 21vej v lete pravidelne to ma serie viac ako kosenie cez den ked je sviatok
@simca06022011 presne tak. ak ide o 10 minut, pohoda. ak by vsak kosil 1-2 hodiny a viac, tak je to vyslovene provokacia
podla zakona sa podla mna moze, podla lokalneho VZNka danej obce mozno nie (asi zalezi od obce)... urcite s tym nic nema typ cirkevneho / statneho sviatku... max to VZNko... a slusnost voci susedom (pockat do nejakej normalnej doby rano) 🙂
@simona20201309 to ti závidím. Ja som minule v sobotu zapla mixér a už bolo zle ze je hluk lebo je sobota 🙂 🔫
@lucia13022023 😂😂😂 na nas skaredo pozerali ked sme v nedelu skladali drevo. tolko ich. nikoho sme nerusili, nepilili, len skladali do drevarky, ani buchot nebol 😅 ja tomu nerozumiem, aby mi niekto iny diktoval kedy mam co robit vo vlastnom dome a dvore 🤦♀️🥴
@lucia13022023 a to dakedy tetky vsavali a celu sobotu sa riadilo, buchalo, koberce prasili, pralo sa, okna drhli... :DDD teraz by vsetci spali do 12tej :DDD v domoch este o 5tej rano prasa/sliepku a pod nahanali na dvore a veru ticho nebolo :DD teraz zakikirika kohut a dostahovalci na dedinu idu upalovat susedov na hranici :D
@fallon1 moja reakcia bola na teba konkretne v tomto: realne jej tu pisete, ci sa moze cez sviatok kosit? LOL, a potom, ze z MK ma srandu pol Slovenska
ak to bolo z tvojej strany chapane ako sarkazmus, ok. ja som to pochopila tak, ze sa nesmie kosit a ci jej to vazne piseme, ze sa moze?
@mizoko netreba si to vsimat, vsetci normlani robia vtedy ked maju cas. Ked niekto nesedi doma cely tyzden tak si to spravi cez vikend/sviatok/volno a vzdy sa v okoli najde niekto kto musi si "oddychnut"..
nie, nemoze