Ahojte, mám takú nezvyčajnú otázku.
Môžu sa černosi spáliť alebo opáliť?🤔
Nie je to myslené rasisticky ani nič podobné, čisto zo zaujímavosti.🙂
Videla som pani zo spalenymi licami, takze podla mna ano... a proti upalu ci prehriatiu ich pokozka neochrani... takze tam platia rovnake pravidla ako pre nas...len riziko rakoviny koze maju nizsie celkovo.
Ano
Myslím, že spáliť sa môžu, aj dostať upal, to nie je závislé od farby pokožky. Opalit sa možno tiež, keďže nie každý černoch je "úplne čierny", tiež majú rôzne odtiene koze.
Neopalia sa, kedze uz maju tmavy pigment, ale spalit sa samozrejme mozu. Ich koza sice povodne je prispsobena paliacemu slnku, je hrubsia, ale aj oni potrebuju ochranne kremy a mozu sa spalit. Len to nevidno tak okato ako pri inych rasach.
Úplne normálne sa môže spáliť.
@emmacarmen aj spáliť aj odpáliť len to nie je také evidentne ako na bielej kozí...
Ano mozu a maju biele flaky na pokozke pri spaleni sa
mozu sa aj opalit. Ja som mala kolegov v UK, ked sa vratili z dovolenky, tak boli tmavsi a casom trosku vybledli. Nie je to take viditelne ako u nas bledych.
Áno, môžu. Tiež sa mi nechcelo tomu veriť, pokiaľ kolega nenariekal, aký je spálený :D
@emmacarmen ano moze, ale nie je to az take caste - Myslim to spalenie sa. Syn ma v triede viacero cernoskov a normalne ked idu von, tak sa natieraju. A teda opalia sa normalne --> maju mierne tmavsiu kozu
@emmacarmen Manžel je zmiešanej rasy (50%)a áno opáli sa (je potom viac hnedý) a to je za normálnych okolností dosť tmavý.
podla mna ano, raz som pozerala nejake skin care videjko s cernoskou a hovorila ze aj oni musia pouzivat krem proti slnku lebo maju tak isto pigmentove skvrny, takze ked im slnko poskodzuje pokozku skvrnami urcite sa vedia aj spalit
@emmacarmen
Vedia sa spalit, inak je domazane ze keby beloch zil v tak teplej krajine tak niekolko generacii by sa geny menili a koza prisposobovala podmienkam slnku atd a postupne tmavla az po niekolko generaciach by bol cernoch, je to zaujimave cize tam ide iba o farbu pigment ktory ich chrani pred silnym slnkom ale kozi tiez neprislieva byt na najsilnejsim slnku
@emmacarmen Podľa mňa, spáliť sa môžu, ale či môžu byť ešte tmavší, ťažko povedať. 🙂