Rodičia môjho priatela maju rovnakú krvnú skupinu ktorú po nich zdedil aj ich syn môj priatel s ktorým čakam dietatko ale aj ja mam tovnakú krvnú skupinu ako on môže to neako ohroziť zdravie dietatka?
ako vravi mau, problem moze byt pri Rh inkompatibilite, okrem toho existuje este AB0 inkompatibilita, ked ma mamicka krvnu skupina 0 a dietatko A alebo B, tam tiez moze byt silnejsia zltacka, ale obvykle to nie je zdravie ohrozujuce. je potrebne len sledovat hladinu protilatok v krvi matky, pokial by boli vyssie, tak sa to da riesit.
nie, my s mm sme obaja 0+ a nic sa nedeje ani som nebola extra sledovana pocas tehu ani ma nik pred nicim nevystrihal..problem moze byt ak ma matka RH faktor -
ahojte baby mame s priatelom rovnaku skupinu RHA + može to ohrozit plod?
Ahojte,mi mame s partnerom 0+,chceli by sme babo,je to problem? A co sa moze stat ked aj ja aj partner sme 0+ a babo by bolo negativny faktor,nebylo by to mna?
Nie. Rovnaká krvná skupina nemá ako ohroziť dieťa. Pokiaľ je zhodný aj Rh faktor.
Problém sa vyskytuje pri nekompatibilite Rh faktorov matky a dieťaťa... Mohlo by k nemu dôjsť vtedy, ak by mala matka faktor Rh- a otec Rh+.