Môže predávajúci odo mňa žiadať platbu na účet? Totiž pri vytváraní objednávky som si zvolil dobierku. Tovar mi prišiel. Na faktúre je ale uvedené, že to mám zaplatiť na účet. Ide o malú sumu 3,80 listová zásielka. Môže žiadať náhradu ak nezaplatím takto? Dakujem
@nikpa Nie zaplatiť to normálne poštárke. Bežne sa to tak robí. Vôbec mi ani nedal vedieť, že mi to odoslal. Stále tam svieti, že sa to vybavuje. Okrem toho bolo to všetko po anglicky. Myslím ten výpis o potvrdení objednávky.
no cez poštu sa dá dvojako platiť.Myslim tou zelenou poukážkou.Jedna je na adresu a druhá cez iban na účet.Ja som tiež raz išla poukážkou na učet platiť.Lebo medzitým som si rušila učet v banke išla som do druhej tak som to zaplatila tak a prišlo normálne
Ked bola faktura v zasielke, neda sa to zaplatit postarke. Aky je problem poslat to na ucet? Ved to je to najjednoduchsie riesenie.
@nelca84 Ide o to, že ako nezamestnaný účet nemám.
Tak chod na postu a posli na ucet poukazkou.
Zaplatiť poštárke? To neviem či sa ešte robí, či môžu takto nosiť peniaze aj za tovar. No ale tak už nezaplatis kedze si to už prevzala, jedine na pošte cez poukážku
Nejako nerozumiem. Je to eshop, ci od sukromnej osoby? Ja tomu rozumiem tak, ze ak mas nieco na dobierku tak bez vyplatenia ti postu nedaju, teda to vyplatis kurierovi alebo postarke. Nie na ucet. A teda oni to mozu tomu cloveku poslat na ucet, ak si to tak dohodol.
@daja07 Presne tak sme sa dohodli. Bola to dobierka. Správne to chápeš.
Ak si postarke neplatil, tak to nebola dobierka.
@nelca84 Tak potom je to trošku nefér jednanie.
Povedala by som, ze ide o to, ze keby to bolo poslane na dobierku, cena postovneho by bola vyssia nez cena tovaru. To by samozrejme bolo uctovane tebe. Jednoducho chcel predavajuci usetrit na postovnom v tvoj prospech.
Proanima Trnava je to antikvariát kresťanskej literatúry. Uvedené tam má, že:Platba na dobierku
Za tovar platíte priamo kuriérovi, alebo na pošte pri preberaní tovaru.
Uz s tym teraz nic nespravis. Jednoducho to na dobierku neposlali, tak bez na postu a posli to poukazkou. Vybavene. Alebo ako radi viesta.
Okej opýtať sa hádam môžem.
@viestta služba nie je to, keďsi niečo dohodnem a nedodržia to.
Mňa by to tiež otravovali potom takéto vybavovačky navyše.
@viestta keď s tým súhlasil tak prečo nie.
Ak by som mala pre takú vec merať cestu a miniem tam a späť 10€, plus čas s kúpou a riešiť parkovanie, tak áno, oplatí sa radšej tú vec objednať.
Hmm...zaujimave jednanie...ked dobierka tak ano, platis na poste ci kurierovi a tak ti balik daju, ked na ucet tak najpr zaplatis a potom poslu. Co sa Ti stalo, som este nezazila...ked nemas ucet co je skoro v dnesnej dobe nepochopitelne, tak da sa poukazkou alebo by som im zavolala ze co to ma byt, pripadne mail.
@euka210 Dakujem za pochopenie. Si zlatá škoda, že sa nedá dať like.
Mozes to ist vybavit do banky a prevod urobit priamo tak aj ked ucet nemas.
Podstatne je, ci bankovy ucet je uctom firmy od ktorej si si objednal. Mali by ho mat uvedeny na Fa alebo na webovom sidle. Na vkladovy listok v banke vies uviest:
- referenciu platitela:tvoje meno;
- ucel platby: variabilny symbol, alebo popis za co to je a pod.;
- prijimatela platby: nazov spolocnosti (dorazne odporucam, robim to pri vsetkych online prevodoch).
Sak urob priamo vklad na ucet v banke hadam nechces za tovar nezaplatit
Oni urobili sluzbu tebe
@loginexistuje Stálo to 2,50 plus doprava 1,30. Ja tomu rozumiem len mohol mi dať vedieť.
A to mu chces 3,8€ ako poslať, poštou na adresu? Veď za to zaplatis minimálne ďalšie 1€ poplatok. Na účet cez IB to máš zdarma. Za tovar treba zaplatiť, ako sa už dohodni telefonicky keď ti to takto nevyhovuje.