Môže poštárka hodiť balík cez bránku?

jahodkaa
23. dec 2013

dobrý den,asi pred týždnom sa mi stalo že som si objednala z tejto stránky 1baliček bez doporučenia,poštárka ho doniesla tak,že nikto nebol doma a jednoducho prehodila balik cez bránku,smie to vlastne ?

evelynm
23. dec 2013

myslim, ze nie, lebo pri preberani balika adresat podpisuje prevzatie, to plati aj pri balikoch, ktore nie su poslane doporucene.

hradnapani
23. dec 2013

ak je to balicek, ktory je vedeny ako obycajna listova zasielka (male rozmery, tusim do 0.5 kg) a nebola k nemu vystavena balikova sprievodka ci doporucovaci listok, tak to kludne moze urobit.
Aj ja si tu objednavam rozne male vecicky, maminky mi to poslu 2, triedou ako list a idem si pre to na postu iba preto, ze sa mi to nezmesti do schranky v panelaku. Keby mi to bolo kam prehodit, tak to postarka iste urobi.

linda20111
23. dec 2013

Akoze kde to prehodi cez branku na zem? No podla mna ani keby to bol obycajny balik alebo list nemoze to hodit na zem. Jednoducho zazvoni ked sa to nezmesti do schranky, alebo necha odkaz ale urcite to nemoze hodit niekam do blata na zem.

trulinka
23. dec 2013

ahojte, ja som robila donedavna postarku a toto som si nikdy nedovolila. Pokial ta zasielka nebola doporucene poslana, nemusi ju adresat podpisat pri prevzati, ale my sme taketo zasielky co sa nezmestili do schranky a nikto nebol doma, nosili naspat na postu, vypisal sa len zlty listok o ulozeni zasielky na poste. Alebo ak sa jednalo o nejakeho starsieho cloveka napr., tak som poprosila ich dobreho suseda, ci by im to vzal a potom ked sa dotycny vrati, nech im to odovzda, aby nemuseli chodit na postu. Nemala to urcite hodit len tak cez branku.....

caoli
23. dec 2013

tak to podľa mňa nesmie spraviť, to je predsa absurdné. ak sa nezmestí do schránky, musí vypísať lístok (u mňa to tam mávam dokonca aj napísané - nevošlo do schránky) a zásielku odniesť späť na poštu. Veď kto chce, aj plot prelezie a ukradne… Mala by si ísť podať sťažnosť, lebo to bude robiť takto so všetkými obyč zásielkami.

lucinocka
24. dec 2013

nasa hadze nonstop :D a je jej jedno ci do snehu ci do blata :D

dahra
25. dec 2013

Naša nám to kladie na múrik - aj v daždi 🙂

tykat
26. dec 2013

Neviem ci moze ale nasa hodi uplne bez hanby 😀 sme radi ked nedoporucena zasielka vobec dojde.
Inak vec co sa nezmesi do schranky by som si obycajne poslat nedala.
Ako to ma posta v dodacich podmienkach netusim, stalo by za to prestudovat.