Ahojte mam 5 roc. yorksira a som v 14tt, pes odmieta sa mi priblizit k bruchu, predtym(ked som nebola tehu), tak si oprel hlavu na moje brucho a teraz to odmieta a ked ho chcem akoby nasilu opriet, tak otaca hlavu. Bojim sa, ci nemoze nieco zle vycitit, ci preco sa tak sprava. Moze sa citit ohrozeny, ze niekto novy vstupuje do jeho zivota? 😀
podľa mňa pes dokáže vycítiť tehotenstvo. Ja mám takú skúsenosť so psom mojich svokrovcov. Mali doma pitbulla, ktorý bol veľmi hravý a zakaždým mi prednými labkami skočil na brucho. Je to veľké plemeno a niekedy ma to aj zabolelo. Potom som otehotnela a celé tehotenstvo sa k môjmu bruchu nepriblížil, tak som si myslela, že už z toho vyrástol, ale keď som k nim prišla prvý krát od pôrodu, ten pes mi okamžite skočil labkami na brucho. Takže ja si myslím, že tam nejaký súvis môže byť.
ja si skor myslim, ze pes praveze ked to dokaze vycitit, tak chrani vase bruska tym, ze na nich neskace.... ja osobne s tym skusenost nemam, ale uz som o tomto citala,... pes je citlivy a vie byt aj zodpovedny 🙂
ja mám takú skúsenosť, že keď sa mi narodil malý a mal asi 3 mesiace tak sa mu objavili na tvári také vyrážky a nechceli mu zmiznúť ani doktorka to nevyriešila a ked sme boli v lete u svokry to mal 9 mesiacov tak prišiel k malému svokrin pes a olízal mu celú tvár aj mi to vadilo ale potom tie vyrážky zmizli a tak som bola rada
Ahoj, ja síce nemám skúsenosť so psom, ale s mačkou, vždy bola prítulná a rada sa nechávala hladkať, ale od určitého času akoby vyhľadávala možnosť ľahnúť si mi do lona, vždy keď som si sadla alebo ľahla, už aj sa usalašila v mojom lone.. začalo mi to byť podozrivé, keďže som predtým mala gyn.problémy, začala som si nahovárať, že asi niečo nie je v poriadku a ona vycítila nejaké ochorenie 😕 No a na moje prekvapenie namiesto strašnej choroby ma čakali dve čiarky na teste 😀 takže toľko moja skúsenosť, verím tomu, že ona ako prvá zistila, že sa vo mne vyvíja nový človiečik 😵 Zvieratá majú určite zvláštny inštink, v tvojom prípade predpokladám, že ten psík je už s tebou zviazaný určitými väzbami, je vnímavý a chce na teba dávať pozor, chrániť ťa, možno preto sa bojí priblížiť sa k brušku 🙂
dievcata aj ja sa zapojim do tejto debaty, ja mam doma dvoch hafanov ( take nase teliatka), sucku bernskeho salasnika mame asi od jej 3 rokov a nemeckeho ovciaka od jeho 6 tyzdnov.....Sucka sa nejak extra neprejavuje len mozno tym ze menej skáce, ale aj tak nema problem vylozit labky na moje brucho ked sa velmi rozsanti a tesi sa ze som prisla. U nasho vlciaka je to ine on bol od malicka nauceny neskakat a dokonca si nedovoli na nas vyskocit ani keby sme chceli, s nim som mala problem iba ten ze ked sme sli na prechadzku a mala som ho navoditku tahal sa ako par volov, este davnesie tak rok dozadu, ma chytil taky sialeny napad vziat oboch psov naraz na voditko vonku.....predstavte si 40 + 50 kg s nahonom 4x4 v tahu......nedopadlo to dobre.....teraz odkedy som tehotna ked chodim s nasim vlciakom ide pri mne uplne inak, a pritom som s nim nic netrenovala, stale sa na mna obzera ci som v pohode, doslova ma strazi.... aj vonku na dvore je vkuse nalepeny na mne...... mali sme na navsteve rodinu a sedeli sme vonku a stale sa ma nejakou svojou suciastkou musel dotykat a pritom bolo strasne teplo.....bud mal na mojej nohe hlavu .....labku ....alebo ma ovieval chvostiskom tak ze mi capal po nohe.....a ked som vonku tak musi lezat tak aby ma videl, a akonahle zaleziem do chalupi lahne si pred dvere a pritom moze byt este dalsia osoba na dvore nezujima ho to.....
som velmi zvedava, ze ked sa nam babo narodi, ako sa bude k nemu spravat.... ci ho bude vediet od zaciatku zaclenit do nasej svorky...... dufam len ze nebudu nan ziarlit.....to by znamenalo dost velky problem.....
tiež mám skúsenosť so psím inštinktom. máme sučku vlčiaka. ked som čakala poslednú dcéru, v dome nám unikal plyn. naša Binga dovtedy knučala pri dverách, až pokial som nevyšla von.
ja si tiež myslím, že vycítil, že si tehu tak sa brušku radšej vyhýba aby ti neublížil 😉 múdry psík 🙂
My mame dvojrocnu sucku-bigla,a ked som bola tehu,vzdy sa mi stulila k brusku a akoby ma zohrievala,a neskor,ked uz sa mala zacala hybat,tak mi aj brucho olizovala a stale sa mu mne tulila az do porodu....no a po pricode z porodnice,ked sme malu polozili este v sedacke na zem,ocuchala ju a normalne s tym frnakom a podla pachu si to nasondovala az k mojmu rozkroku,citila odkial ta mala prisla,fakt sme cumeli....
No aj my máme doma nemeckého boxera a je úžasný ... tiež je zvyknutý skákať jak zadarmo ale odkedy som tehotná správa sa inak ... a ked už mi začalo pekne rásť bruško tak prišiel ku mne začal ho ovoniavať tak asi 1,5 minúty a potom ho olízal a odvtedy ma stráži, neskáče na mna ani nič ... je to úžasný psík ... :DD
podla mna to urcite vie, ze si tehu, nechce ti ublizit. Moja sa ku mne tiez spravala tiez uplne inak, ona to inak vedela, ked ja este nie, ze som tehu, zrazu zostala taka citlivejsia a ked sa mne zacalo tvorit kolostrum, chudatko mala aj ona trosku mliecka. A bola ozaj taka hrozne citliva, inaaa a ked sme priniesli maleho z porodnice, tak sa ho bala, ked plakal 😉 a ked bol este malicky a bola som v kuchyni a pocula ho plakat, prisla za mnou, akoby ma volala, ze mam ist za nim, ale to je uz o inom 😉
ahojte.Ja mam troška inu skusenost.priatel ma psika. A ked som prišla knim na navštevu ten psik stale za mnou chodil.A ked sa ma niekto len rukou chytil toho človeeka dohrizol.Napadol aj kamarata mojho priatela da sa povedat všetkych skoro čo tam boli.proste nikdo sa nemohol ani ku mne približit ten pes chodil všade za mnou dokoncaaj na zachod.Všadema čakal. Priatelova rodina mi povedala že toto vidia prvykrat a ešte ich aj pohrizol.A až teraz som pochopila prečo sa ten pes tak spraval on citil že ja som tehotna.Chranil moje male.
ahojte. ja mám jazvečíka. ten nemal problém skákať po mne, vždy, keď vyskočil na gauč alebo na posteľ, si to skracova cez moje brucho. odkedy čakám bábatko, je úplne iný, rád sa ku mne túli (dovtedy sa pritúlil, iba ak som mala niečo na jedenie), necháva sa hladkať, obtiera sa o mňa. ale iba raz mi dal hlavičku na bruško, viac nie. v noci mi skáče len k nohám a ráno, keď ma budí, už čaká povolenie na vyskočenie na posteľ a potom si to skracuje krížom cez posteľ cez moje nohy. A rád ovoniava všetky veci pre bábatko, minule si uchmatol zabalený cumlík a odniesol si ho do postieľky 🙂
Tiež si myslím, že psík chce len chrániť teba aj bábo, lebo cíti, že si tehu 😉
mne moj chodil brucho onuchavat, ale inak sa nepriblizoval a aj pred malou ma od narodenia velky respekt.
My mame 3 rocneho yorka.. prve mesiace mojho tehotenstva sa choval velmi divne.. bol utiahnuty.. nechcel sa hrat.. vzdy niekam zaliezol a tam prespal aj cely den.. volali sme ho.. chodili za nim s oblubenymi hrackami.. s dobrotkami.. no pes uplne bez zaujmu.. zral normalne.. nufak, oci v pohode tak sme nevedeli ci je chory.. alebo nie. odovodnili sme si to tym, ze asi zase presiel do nejakej fazy dospievania a uz nieje proste taky jasivy..
v siestom mesiaci som zostala doma na rizikovom.. odvtedy sa ten pes odomna nepohne.. chodi za mnou vsade, aj na zachod.. ked sa snazim vstat z postele alebo z pohovky v obyvacke.. bez ufkania to uz nejde.. vzdy dobehne a kontroluje ma ci som v poriadku.. vzdy mi spaval na bruchu.. teraz sa mi ulozi na nohy a na brusko si maximalne hlavku oprie.. som velmi zvedava ako sa bude chovat k malej.. uz som tu aj zalozila temu babatko a pes.. chcela som zistit ake skusenosti maju mamicky so svojimi stvornohymi clenmi rodiny po prichode z porodnice.. ale nikto sa temy nechytil.. tak som nic nezistila 😝
my mame kocura, a tiez bol divny, asi citi, ze v tebe nieco nove rastie,,,, moj urcite nieco citil, lebo dovtedy bol ku mne velmi pritulny, a ako mi brusko rastlo, tak neako cim dalej tym menej chcel byt v mojej spolocnosti,,, aj spavat zacal chodit inam 😀 , ale zase som aj rada, lebo ked sme maleho doniesli z porodnice, vobec k nemu nechodi,, totalne ho ignoruje, a le zase nas kocur bude mat uz 14 rokov, takze je to uz pan v rokoch,,, 😀 a ked samaly rozplace v tej izbe, kde je aj nas Elvis, tak ten sa automacky dvihne a odcupka pekne do inej izby 🙂))
ja mam psíka miešančeka, a ten to akoby tiež vycítil, ked mu poviem daj pusinku babatku v brusku,tak pride a zacne mi olizovat brusko a je aj celkovo viac prítulný 🙂
ja mám doma staffordku a poslednú dobu sa stále na mňa lepí, vždy musí ležať pri mne čo najbližšie, alebo si mi na brucho pokladá hlavu 🙂)
my mame pudel x terier..fenku..skor sa podoba na pudlika ako na teriera, ale odkedy som tehotna tak sa zacala chovat trosku spolocenskejsie. Pride hocikedy za mnou, schuli sa pri mne a prespi tak aj 2 hodiny. Dokonca sa k nam zacala v noci dobijat do spalne..raz som ju pustila a ona hned ku mne, schulila sa vedla bruska a 6 hodin sa odtial nepohla. Hadam ani polohu nezmenila. Urcite nieco citi, ale zatial to dava najavo len zvysenou pritulnostou. Som zvedava co to bude, ked sa jej narodi konkurencia. Momentalne je ona jedinacik v dome 🙂
samozrejme! musíš si dať sakra pozor aby nežiarlil, lebo psíkovia môžu aj umrieť od žialu, že už nie su miláčkovia... 🙂 preto si ho stale piplaj aj ked si male prinesieš domov, aby cítil že stále tvoj miláčik inak sa opustí...
asi nas tu je viac, co maju doma stvornohe deticky. My to mame podobne, moj maltezak je na mna mooooooooc naviazany a aj teraz sa stale chce tulit, ale ked si lahne na brusko a mala kopne tak po dlhom pozerani sa na brusko ju zacne onuchavat a vykrucat hlavicku 😀 smiesne to je, ale tiez vieme ze si bude musiet zvyknut na noveho clena, lebo doteraz bol doma on vzdy stredobodom pozornosti a to sa zmeni. Uz teraz ked ho vyhaname zo spolocnej postele sa sprava moc urazene, este ze ho to dlho nedrzi a dokaze sa zase pritulit. psiky sa dokazu velmi prisposobit, avsak zase na druhej strane nemoze sa citit uplne odsunuty preto sa treba venovat aj jemu a ked bude mala vacsia bude spokojna, lebo on velmi rad aportuje a nosi vseliake hracky a vacsinou krpci to dokazu hadzat donekonecna, ked to psik zase donesie. aspon sa pohraju spolocne a mamina ma volno 😀 😀 😀
naša labradorica keď som bola tehotná ma veľmi strážila, keď som chcela aby popočúvala bábätko tak zo začiatku chodila ku mne a dávala mi stále labky, aj bruško očuchávala ale keď už malá kopala tak som jej hlavičku a ňufáčik nasilu musela dávať na bruško aby si zvykala, psi cítia tehotenstvo aj ku švagrinej chodila aj sme hovorili či nieje tehu a pes to vedel skôr ako my. Nič si z toho nerob, určite nič zlé necíti, skôr vie že tam rastie malý človiečik a preto sa tak správa 🙂
my mame ratlika. pri prvom tehotenstvo ma strazila ako oko v hlave, dokonca so mnou chodila aj na zachod. brucho mi onuchala a neskor aj oblizala az neskor, ked uz bolo viditelne a dost velke. ale myslim, ze to urobila asi len raz. hlavne ma strazila. ked sa nam narodil syn, strazila aj jeho. mame sucku a ked sa syn narodil, mala 4roky. prijala ho dobre, po prichode z porodnice sme jej ho dali ocuchat. potom si lahla pod jeho postielku a bolo jasne, ze ho prijala. a strazila ho teda poctivo, ja som ju volala "hlavna mama", lebo len co maly zaplackal uz tam aj bola. myslim, ze tvoj psik nic zle neciti, len mozno vie, ze teraz musi na teba davat vacsi pozor a lahnut si ti na brucho by asi nebolo moc rozumne. po prichode noveho clena sa treba hlavne k psikovi spravat ako doteraz, tzn neobmedzovat mu priestor na ktory je navyknuty. ak chodi po celom byte aj napr do spalne, tak ho tam treba pustit aj potom alebo ak nie, tak ho to treba odnaucit kym sa cloviecik narodi. pri ostatnych detoch to uz ta moja fenka tak strasne neprezivala. ani tehotenstvo, ani prichod novych priselcov. ale strazit ma strazila pri kazdom tehotenstve, hlavne v tych zaciatkoch. zelam pohodove tehotenstvo.
mila adikad.. kedze si uz vcera porodila.. tak uz si isto spokojnejsia a nemusis sa znekokojovat nejakymi znakmi od psika 😉
mimochodom... ked som bola tehu tak mi " Borusa " strasne rada davala packy na brucho a nuchala ho.... urcite to citila .
zena pocas tehotenstva vylucuje hormony..ktore zviera dokaze zacitit kedze ma vyvinuty uplne inak cuch ako clovek,......cize si myslim ze takym sposobom ochranuje panicku .. inak to iste je aj s mackami...tiez to dokazu vycitit a chovaju sa inak k tehotnej panicke 🙂
pes to pocuje, pocuje to druhe srdiecko, psy dokazu zachytit nas tlkot srdca a frekvenciu dychania plus pach hormonov na 7 metrov,takze ked je blizko,tak to urcite pocuje a mozno to nevie pobrat v hlave,ze co je inak. Treba ho nechat tak,nech si zvykne a nakoniec bude ok,hlavne ziadna panika. Vacsina psov ochranuje svoju panicku ale aj novonarodene babo, lebo je to novy potomok. V ich risi je to dokonca tak,ze ked jedna fenka enma mlieko,tak jej pomaha druha. Sem tam by si ta nasa ludska risa mohla brat v tej starostlivosti priklad 😉
Ahojte baby ja mam s tym tiez problem pes za mnou stale chodi. a uz neviem co SI mam ysliet co Sa mam bat. proaim poradte co to je :(
mam 2 rocnu spicku a robi presne to iste 😀 dokonca mi bez problemov je schopna po brusku poskakat 😀 nie kazdy hafan ti reaguje tak, ze spinka na brusku alebo lezka ako sa mozes docitat ... kazdy je indivindi , ja to neriesim, dok povedal, ze babo je ok tak nestresujem - chlpata si mozno odmieta pripustit "konkurenciu" 😀