Môže mi kamarátka vybrať liek z lekárne?

lila246
10. sep 2024

Ahojte, žijem v Prahe, no gynekológa mám na Slovensku. Beriem antikoncepciu, a začínam akurát posledný blister čo mám doma. Bohužiaľ asi nebudem mať priestor ísť najbližší mesiac na Slovensko, preto sa chcem opýtať, či by mi kamoška vedela vybrať liek na predpis a následne mi ho doniesla do Česka (ide tu na výlet na pár dní). Recept si viem získať od gynekológa cez ecasenku SMS, no v česku si ho asi neviem vybať. Vie niekto, či je to prosím možné?

sissy27
10. sep 2024

@lila246 oficiálne by k tomu mala mať tvoj preukaz poistenca alebo občiansky... a myslím, že lieky si vieš na slovenský recept vybrať aj v zahraničí, len si ich platíš celé sama (čo pri antikoncepcii je jedno, lebo tú si platíš tak či tak v plnej výške). Tak sa spýtaj v Prahe v lekárni, či ti to vydajú na slovenský e-recept.

irusa
10. sep 2024

môže odfoť a pošli jej kartičku poistenca...bežne vyberám takto lieky aj iným

vyrovnanaosoba
10. sep 2024

@lila246 lieky bežné vyberám manželovi na rodné číslo. Ale niekedy chcú vedieť aký liek to je a od akého doktora. No mňa už poznajú.

osky
10. sep 2024

Zijem v at.
Lieky z sk dostavame cez elektronicky predpis.
Vyberie ho hocikto s odfotenou kartickou poistenca,v hociktorej lekarni..
A kto ma k nam cestu,prinesie

Neviem,ci na Hak to je inak...ale nevidim dovod ..

lila246
autor
10. sep 2024

Jej tak to ste ma velmi potesili, dakujem vam, dam potom vediet ako to dopadlo

e1i
10. sep 2024

@sissy27 na e recept nie,musela by mat vytlaceny papierovy alebo rucne pisany

zuzinkazu
10. sep 2024

Vyberám bežne tak, že poviem len rodné číslo. V niektorých lekárňach sa cukajú, že by som mala mať foto karty poistenia. Stačí keď jej pošleš foto kartičky a vyberie bez problémov.

martinkatinka
10. sep 2024

Ja len dodam, ze sice to je mozne, no doklady by si nemala len tak posjytovat dalsim osobam. Na karticke poistenca nie je fotka, ale ja by som toto veru nerobila.

simca06022011
10. sep 2024

moze, bezne poslem odfoteny preukaz poistenca a donesie mi to, hocikto kto ma cestu okolo lekarne a ku nam.

evcagabi
10. sep 2024

@martinkatinka mna by zaujimalo, ako realne moze niekto zneuzit kartu poistenca 😅😅 a zaujimal by ma aj dovod, preco by si to nerobila 😅😅

martinkatinka
10. sep 2024

@evcagabi svoje doklady neposuvam dalej a nerada by som bola, aby moje lieky na predpis vyberal niekto iny. Ak je ti to vtipne, tak sa cudujem. Potom mozu pisat na tvoje meno rozne lieky a vyberat... To by som fakt neriskovala.

zmrzlinka8
10. sep 2024

@lila246 úplne stačí, ak tá osoba vie tvoje rodné číslo .
kartičku som nikdy nemusela fotiť

simca06022011
11. sep 2024

@zmrzlinka8 mne ani môj liek bez dokladu nedajú v niektorých lekárňach/vo vacsine teda/. Čiže nemusi to vôbec stačiť.