Ahojte, žijem v Prahe, no gynekológa mám na Slovensku. Beriem antikoncepciu, a začínam akurát posledný blister čo mám doma. Bohužiaľ asi nebudem mať priestor ísť najbližší mesiac na Slovensko, preto sa chcem opýtať, či by mi kamoška vedela vybrať liek na predpis a následne mi ho doniesla do Česka (ide tu na výlet na pár dní). Recept si viem získať od gynekológa cez ecasenku SMS, no v česku si ho asi neviem vybať. Vie niekto, či je to prosím možné?
môže odfoť a pošli jej kartičku poistenca...bežne vyberám takto lieky aj iným
@lila246 lieky bežné vyberám manželovi na rodné číslo. Ale niekedy chcú vedieť aký liek to je a od akého doktora. No mňa už poznajú.
Zijem v at.
Lieky z sk dostavame cez elektronicky predpis.
Vyberie ho hocikto s odfotenou kartickou poistenca,v hociktorej lekarni..
A kto ma k nam cestu,prinesie
Neviem,ci na Hak to je inak...ale nevidim dovod ..
Jej tak to ste ma velmi potesili, dakujem vam, dam potom vediet ako to dopadlo
Vyberám bežne tak, že poviem len rodné číslo. V niektorých lekárňach sa cukajú, že by som mala mať foto karty poistenia. Stačí keď jej pošleš foto kartičky a vyberie bez problémov.
Ja len dodam, ze sice to je mozne, no doklady by si nemala len tak posjytovat dalsim osobam. Na karticke poistenca nie je fotka, ale ja by som toto veru nerobila.
moze, bezne poslem odfoteny preukaz poistenca a donesie mi to, hocikto kto ma cestu okolo lekarne a ku nam.
@martinkatinka mna by zaujimalo, ako realne moze niekto zneuzit kartu poistenca 😅😅 a zaujimal by ma aj dovod, preco by si to nerobila 😅😅
@evcagabi svoje doklady neposuvam dalej a nerada by som bola, aby moje lieky na predpis vyberal niekto iny. Ak je ti to vtipne, tak sa cudujem. Potom mozu pisat na tvoje meno rozne lieky a vyberat... To by som fakt neriskovala.
@lila246 úplne stačí, ak tá osoba vie tvoje rodné číslo .
kartičku som nikdy nemusela fotiť
@zmrzlinka8 mne ani môj liek bez dokladu nedajú v niektorých lekárňach/vo vacsine teda/. Čiže nemusi to vôbec stačiť.
@lila246 oficiálne by k tomu mala mať tvoj preukaz poistenca alebo občiansky... a myslím, že lieky si vieš na slovenský recept vybrať aj v zahraničí, len si ich platíš celé sama (čo pri antikoncepcii je jedno, lebo tú si platíš tak či tak v plnej výške). Tak sa spýtaj v Prahe v lekárni, či ti to vydajú na slovenský e-recept.