Môže mi dať kňaz rozhrešenie, keď som sa rozhodla spáchať samovraždu?

leanatova
11. júl 2024

Dobrý deň, rada by som radu od kňaza, pripadne kresťanov, ktorí vedia odpoveď.
Moze mi knaz dat rozhresenie ostatných hriechov, keď som sa rozhodla spáchať samovraždu?
Ďakujem

zuzanaete
11. júl 2024

Prosim, vyhladaj odbornu pomoc.

bloger
11. júl 2024

@leanatova Jasné, že ti môže dať rozhrešenie. A pokiaľ ide o tú samovraždu uvedomila si si, že to nebolo správne? Respektíve je ti to ľúto?

alickapusinka
11. júl 2024

A môžeš napísať prečo chceš spáchať samovraždu. Si ťažko chorá. Každý problém sa dá riešiť. Máš muža deti. Ak áno treba zájsť k psychiatrovi nie je to žiadna hanba ak nás boli zub ideme k zubárovi ak je žena tehotná ide ku gynekologovi. Sú aj dobrý psychiatri pýtaj číslo na psychiatrickú kliniku .Nie je to žiadna hanba. Ak sa rozhodneš ísť budem rada.

beata_k
11. júl 2024

Nie, neda ti. Zavola na teba zachranku. Nie vsetko podlieha spovednemu tajomstvu.

kacena4
11. júl 2024

myslis v minulosti? ano, presne od toho je spoveď, ak sa kajame za svoje skutky je nam odpustene... ak planujes a spoliehas sa na rozhrešenie, tak nie, nakoľko je to vypočítavosť a zneužitie Božieho milosrdenstva a to sa počíta ako tazky (smrtelny) hriech

vintage_woman
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
11. júl 2024

Vzdat to a rozhodnúť sa proti bože voli ukoncit svoj život skôr.. je ťažky hriech a na to ti 'priepustku' žiaden knaz nedá.. a ak má rozum ta nasmeruje urgent k lekárovi.

bobkovci5
11. júl 2024

Mysli na to ze tebe sa možno uľaví ale ublížiť životy svojim blízkym a rodine.kazdy problém sa riešenie aj keď sa cítiš na dne.

vorkola
11. júl 2024

@leanatova Ano,mozes dostat rozhresenie,ak olutujes vsetky hriechy,a slubis ,ze uz viac nezhresis.

zuzinka888
11. júl 2024

Ako chces ist na spoved a potim si ublizit?! Tak nie. Ale ak si sa pokusila a teraz to lutujes tak ano. A mimichodom ziademn problem na svete nie je taky velky aby stal za tvoj zivot. Kazdy problem ma riesenie. Kazdy. Len musis hladat ludi co ti s nim pomozu. To bremeno nemusis vlacit sama.

fantaghiro21
11. júl 2024

nechces napisat viac , kvoli comu si sa tak rozhodla- mozno by ti tu niekto vedel pomoct alebo ta nasmerovat na odbornejsich ludi

zuwa78
11. júl 2024

@leanatova pravdepodobne budeš asi veriaca....Boh ťa musi veľmi milovať, keď dopušta na teba taky križ.....pomodli sa korunku Božieho milosrdenstva...vyspovedaj sa z toho hriechu..popros kňaza o modlitbu oslobodenia ....keď maš take myšlienky, može ist o ducha smrti....nebola si v kontakte z okultizmom,vestenim,magiou,potrat....ak ano vyznaj to pri spovedi...
Na každy problem je riešenie....nedavaj a nedaj diablovy svoju dušu....Boh je s tebou a pri tebe...Boh nas neopušťa, to my ho opušťame....

ana4556
12. júl 2024

Nie je rozhrešenie, to čo je podstatné - v Biblii sa nepíše nikde, že človeku pomôže rozhrešenie, alebo ruženec, at'd... ani očistec. Nikde tam to nei je napísané. Boh ťa miluje a dal ti život, pretože máš zmysel, na tomto svete byť. Viem, že ťa nepoznám a neviem vôbec netuším o tovjich problémoch a preto neviem či by som a ako by som reagovala ja. Ale boli aj u mňa obdobia, keď som všetko chcela vzdať, nevládala som. V Jánovi 10:10 Ježiš povedal: „Zlodej prichádza, len aby kradol, zabíjal a hubil; a ja som prišiel, aby mali život, a to v hojnej miere!“ Zlodej je diabol, ktorý ti chce narozprávať, že nemáš zmysel, že je to o ničom, chce aby si zomrela a nikdy nepoznala tento život v hojnosti, ale Boh má s tebou a tvojim životom plán. Nevzdávaj to. Modlím sa za teba.

karolinakr
12. júl 2024

"Nezabiješ"...cesta do neba vedie len cez Ježiša Krista, a nielen že je to hriech, ale Boh nemože nič urobiť ked sa od neho dobrovolne vzdiališ..daj mu do ruk tvoj problem, Boh je všemohuci, aj ked tomu malokto veri, ale vladne celemu vesmiru, tvoj problem je prenho ako zrnko prachu, čo ma v rukach..pokor sa pred nim a on ťa vypočuje..on je taka skala, na ktorej stoji naš život

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hablko2
12. júl 2024

@leanatova ja tiež celkom nerozumiem otázke. Ak si sa v minulosti rozhodla spáchať samovraždu a už si to oľutovala, tak dostaneš rozhrešenie aj za ten pokus. Ak to myslíš tak, že pôjdeš na spoveď a potom smer spáchať samovraždu, tam to určite nebude platná spoveď. A súhlasím s dievčatami, ktoré radili smer psychiater alebo kňaz, už podľa toho ako to cítiš. Na všetko sa dá nájsť riešenie, aj keď to nie vždy tak vyzerá.

taktotedanie
13. júl 2024

Odpusti ale odpusti ti aj rodina? Vyhladaj pomoc
Dokonca budes pochovana na konci cintorina v kute na mieste urcenej pre samovrahov , nerob to

teki1
13. júl 2024

@taktotedanie To kde si videla cintorín s takým kútom? 😱

taktotedanie
13. júl 2024

@teki1no vsade, kazdy cintorin
Len sa o tom verejne nehovori, ludia ktori sa rozhodli sami ukoncit zivot

heni79
13. júl 2024

@taktotedanie V súčasnosti sa to už nerobí. Aj samovrahov pochovajú normálne „do radu". Nevyčleňujú sa im miesta mimo.

taktotedanie
13. júl 2024

@heni79 ale robi len sa o tom uz nehovori

teki1
13. júl 2024

@taktotedanie Keď si rodina zaplatí miesto napr.v urnovom hájiku,tak ide tam.Toto tvoje bolo v minulosti,keď o hrobovom mieste v dedinkách rozhodoval farár.😉

laurita285
13. júl 2024

@taktotedanie môj kamarát sa zabil sám, na dedine, dokonca NA ORAVE a čuduj sa svete, kempí v strede cinťáku.

gab1sol
13. júl 2024

@taktotedanie
@teki1
@heni79 kedysi to tak bolo, dokonca som videla hroby za plotom cintorína - boli to hroby samovrahov. Tí neboli pochovávaní s ostatnými. Ale teraz sa to už nerobí. Jedine, ak by sa tak rozhodla rodina vybrala by miesto v kúte cintorína.

maja22
13. júl 2024

@leanatova ak uvazujes o samovrazde, potrebujes pomoc od minimalne dvoch ludi - knaza a psychiatra. Mas problem, ktory je nutne riesit. Zbytocne by si dostala rozhresenie od ostatnych hriechov, ked by si urobila hoci len jeden, ktorym by si dobrovolne od Boha odisla. Rozhodnut sa pre smrt je rozhodnutie proti voli Bozej, ktory ta povolal k zivotu. Ak mas taketo nutkanie, musis to riesit s doktorom. Najdi v sebe odvahu a silu a zver sa niekomu, kto ti pomoze v najtazsich chvilach.

taktotedanie
13. júl 2024

@teki1 asi kazdy vieme svoje a zbytocne ma tu presviedcas
Pekny den

heni79
14. júl 2024

@taktotedanie Za svoj život som sa stretla s príbehmi troch ľudí - samovrahov. Všetci boli pochovaní normálne. Žiadne miesto kdesi mimo, v rohu, či za plotom. A neboli to ani ľudia z jedného mesta/miesta Slovvenska. V minulosti to tak bolo, no dnes už nie.
Ako píše @gab1sol , možno ak by to tak chcela rodina.