Kamaratka pracuje s jej priatelom v Anglicku a chcela by mat dietatko a ked sa vrati na Slovensko na stalo, az potom by chcela mat svadbu. Obaja su katolici, pokrsteni a maju birmovku.
Urcite moze... 😉
to bol presne nas pripad.brali sme sa a druzicka nam bola nasa dcerenka 😉 zatial to bolo len na urade no na slovensku to chceme riadne v katolickom kostole...ziadny problem.
je to v pohode moze sa to určite
ellie,úplne v pohode môže mať sobáš v kostole.Tam sú prekážky len keď je jeden z pratnerov rozvedený alebo iného vierovyznania.Potom sa posiela biskupovi žiadosť o povolenie sobáša v kostole.A u rozvedených partnerov musí byť manželstvo najskôr anulované-to sa tiež posiela žiadosť biskupovi,až po rozhodnutí sa môžu zosobášiť v kostole,ale to trvá dlhšie.
moja svagrina si takto brala svagra, mala chlapca a so svagrom čakala dievča, ten chlapec nie je jeho a dovolili im to sa zobrat
a maruschka ano ja som evanjelik a manžel katolik a musela som podpisat že deti budu v katolickej viere i ked mi môj evanjelicky farar tvrdil že to nie je treba lebo cirkvi sa dohodli ale tento katolicky povedal že nič o tom nevie a kebyže to nepodpisem tak nas neodda
Ano, ked je niekto inej viery ako katolickej, treba napisat dispenz biskupovi. My sme to akurat vcera riesili 😎
Ja si myslim, ze to nie je problem...
ja si myslim,ze vsetko zalezi od farara.taky,co chce robit drahoty,bude ich robit.v tom prip.by som skusila ineho.
áno može ja som tak mala a nebol žiadny problém 😎
ked osobášia nevestu s "bruchom pod nos"tak môžu aj slobodnú matku nie?
...slobodna mamicka MOZE mat pokrstene dieta...a samozrejme aj sobas v kostole 🙂
potvrdzujem expertkyno vyjadrenie-- môže 😉
Ahojte,len tak pre zaujímavosť dá sa anulovať sobáš v kostole,písali ste tu o tom niečo..je to možné,za akých podmienok?ďakujem
enilora za velmi zlozitych podmienok, muselo by sa preukazat, ze bola zamlcana nejaka vazna prekazka (napr. psychicka choroba, alebo trvajuce manzelstvo jedneho z partnerov), alebo ze to nebolo uzavrete slobodne a dobrovolne. Tento proces potom skuma cirkevny sud a trva to dlho pokial viem.
ďakujem vám dievčatá za odpoveď 🙂
nie je problém
Myslím, že nie je problém 😉 Pozri na www.mojasvadba.sk a mnohé páry majú za družičku alebo za malého družbu take roztomilé vlastné dieťatko 😉 😀 😀 A skús dať túto otázku na to fórum tam 😉 😀