Môže lekár ordinovať pod pečiatkou iného lekára?

29. apr 2021

Ahojte, dostala som sa do menšieho konfliktu s lekárom, čo teraz nie je až tak podstatné.
Chcem sa len spýtať, či môže jeden lekár používať pečiatku iného lekára (predpokladám, že tá pečiatka je asi nejakej nadriadenej lekárky v ambulancii)?
Chcem sa len informovať, či to môžem v prípade núdze vrámci toho konfliktu "vytiahnuť" alebo či je to bežná prax a je to v poriadku..

ghostsgirl
29. apr 2021

Podla mna je to bezna prax, nakolko sa mi to stava casto, ze je na pečiatke meno ineho lekara ako u ktoreho som bola, ale neviem na 100%

alexandra2010
29. apr 2021

moze. Napr. je odborny lekar, napr kardiolog, je oficialne garantom ambulancei, pod nim robi lekar ktory sa specializuje v odbore a je pred skuskou z kardiologie. Ten garant nemusi byt pritomny, druhy lekar moze davat svoju peciatku plus peciatku garanta na spravu. Ten vyssi je zanho zodpovedny.

babovka2321
29. apr 2021

Tiez neviem, ci to je v poriadku, ale ja mam u svojho gynekologa takto peciatku ineho lekara, aj v zdravotnej karte mi vzdy ukazuje, ze ma vysetril ten druhy doktor, nie moj.

veronikaszabova
29. apr 2021

Aj na pohotovosti to je bezna prax

nika_m
29. apr 2021

Ja ked idem ku gynekolovi, tak tiez mam vacsinou peciatku od druheho lekara...maju spolu ambulanciu a sestricka asi dava aka je po ruke 🤷 u koznej sa mi to stalo tiez, takze ak je viac lekarov pod jednou ambulanciou, je to asi bezna prax

tahomi
29. apr 2021

Je to normalne a bezne.

zuzikak
29. apr 2021

ano je to v poriadku. Ako pise @alexandra2010
- ak ide o odborne ambulancie je to tak. Ak ide o vseobecneho lekara, byva to ak sa viaceri striedaju v 1 ambulancii. Ak by doslo k neskorsiemu presetrovaniu, kto stanovil diagnozu, peciatka sluzi len na lokalizaciu ambulancie. Dolezity je podpis lekara.

zuzikak
29. apr 2021

@veronikaszabova na pohotovosti je to aj koli tomu, ze 1 lekar, co prijme pacienta moze pocas cakania na vysledky odist a vystrieda ho druhy,

vendulka80
29. apr 2021

Áno moze.

benit
29. apr 2021

Moja lekarka mala 2 dni v tyzdni inu lekarku a ta davala jej peciatku, vymenili sa tak 2, ze si robili atestaciu.

simca06022011
29. apr 2021

Je to bežné, v rôznych ambulanciách som to zažila, nie len u praktického
Myslim že ide o sekundárnych lekárov alebo ako sa to vola, pečiatku dávalekar s atestaciou, pripadne moze ísť o SRo s jednou pečiatku a ostatni lekári zamestnanci (? To tipujem)

zuzicka256
29. apr 2021

Ten zaciatok je taky divny.. "dostala som sa do konfliktu s jednym lekarom...nepodstatne"
Hladas muchy ako ho dodrbat? 🤔😁

autor
29. apr 2021

@zuzicka256 nie, to nie..alebo aj hej :D Ale keby niečo, že pokiaľ bude aj naďalej taký arogantný a neprestane po mne revať, pripomenula by som mu či má všetko tak ako má byť :D celkovo nie som spokojná s ambulanciou, tak som len chcela vedieť, že či sa to môže alebo je to ďalšia vec, ktorá tam smrdí :D

Ostatným ďakujem za odpovede 🙏

zuzicka256
29. apr 2021

A preco nezmenis lekara a nepodas oficialnu staznost? 🤷😁

simca06022011
30. apr 2021

Určite ma všetko, ako ma byt, ak sa správa neprimerane, treba mu to rovno povedať a nehrat sa na neviem co😉 pripadne oficiálnu sťažnosť ambulancii smerovať rovno. Lekárovi na peciatke a ten si môže svojho podriadeného riešiť.

autor
30. apr 2021

@zuzicka256 pretože sa mi to stalo len v stredu večer 🙂 a momentálne potrebujem nutne nejaké veci, budem to riešiť nasledujúce dni 🙂

zuzuliennka1
30. apr 2021

ak si chces osobne nieco riesit, tak peciatka s tym nema nic, ako bolo viackrat spomenute, je to bezna prax v ramci ambulancie.
na peciatky sa nefixuj, normalne to ries osobne z oci do oci

monka105
2. máj 2021

Ako píšu baby, pokiaľ je lekárom v ambulancii iného lekára, ktorý je zároveň aj garantom, je to bežné. Čo sa týka pohotovosti, mám osobnú skúsenosť, keď som mala pred rokom zapálené hrdlo a zvýšenú teplotu, šla som na pohotovosť, nebudem špecifikovať mesto, kde ma prijal nemenovaný lekár ukrajinskej národnosti. Do hrdla sa mi ani nepozrel, poslal ma na röntgen pľúc, vraj začínajúca bronchitída, predpísal antibiotiká, poslal ma domov. Všimla som si, že na správe, ktorú mi vytlačil do karty, bolo meno iného ukrajinského lekára, ale neriešila som to. Dobrala som lieky. O týždeň mi spuchlo hrdlo tak, že som nevedela ani rozprávať, jesť, prehĺtať, 40-tky horúčky, tak som opäť šla na pohotovosť. CRP baby 264, absces na mandli, rovno ma hospitalizovali a nakoniec ma večernou hodinou previezli do inej nemocnice, kde bolo lôžkové ORL oddelenie a mandlu mi spolu s abscesom nočnou hodinou vybrali, keďže hrozila sepsa. Pán doktor na pohotovosti zle stanovil diagnózu, predpísal mi lieky, ktoré mi iba zakryli zápal a oslabili imunitu a po ich dobratí ten zápal prepukol ,,naplno”, môj organizmus sa voči nemu nevedel brániť. Pointa je, že druhýkrát bol na pohotovosti už pán doktor, pod ktorého menom ordinoval pred týždňom ten prvý a keď si uvedomil, aký je to prúser, navyše pod jeho menom, bol taký bledý, že by ste sa mu krvi nedorezali a zisťoval, ktorá sestra vtedy mala službu, aby mu dosvedčila, že on vtedy neordinoval.