Môže dať útulok mačičky na adopciu bez môjho vedomia?

2. apr 2022

Dobrý deň. Chcem sa spýtať. Dostala som sa do krízovej situácie kde musím opustiť byť aj s mojimi 3 macickami. Preto sa chcem informovať ako to je....chcem požiadať útulok o azyl pre cicky dokiaľ si nenájdem bývanie. Mam pre nich všetko len potrebujem kúsok miesta kde ma vyčkáju ale bojím sa,že to dopadne ako minule. Dala som k jednej nemenovanej pani co mala docasku mačku s dobrou vierou ze len čo si poriesim bývanie vezmem si ju späť. Mačičku som odovzdala s prepravkou ( ktorá sa mi do dnešného dňa nevratila), hracky,krmivo atď. Písala som informovala som sa na ňu lenže pani mi na spravy odpovedala asi len ako uvazila. Výslovne som jej povedala,že nechcem aby s mačičkou chodila na veterinu že si to poriesim sama a krmivo som jej posielala este som sa jej pytala ci ma dost krmiva a vzdy povedala ano dost.. Keď som jej napísala ze si chcem ísť po mačičku napísala mi ze dobre ale žiada odomna 1500€ za veterinárne ošetrenie a krmivo. Ja som zostala v úplnom šoku. Slečna ju dala bez môjho vedomia a súhlasu vykastrovat u najdrahšieho veterinára. Kupovala najdrahšie krmivo nie len pre moju ale pre všetky micky co mala v dočasne a odomna žiadala zaplatiť túto sumu. A aby toho nebolo málo moju krásnu milovanú vymojkanu mačičku dala na adopciu bez môjho vedomia. Netuším kde je ako žije ak vôbec žije a preto sa chcem vyhnúť ze niekto toto urobí mojim 3 mačkam. Neviete mi poradiť alebo pomôcť ako to ošetriť aby som nespravila rovnakú chybu ako pri prvej mačičke?



ť

0silvia0
2. apr 2022

skus dat macky radsej nejakemu rodinnemu prislusnikovi, kamaratke... A celkovo kedze sa castejsie dostavas do krizovejsich situacii, nezaobstaravaj si tolko maciek, potom s nimi mas zbytocne problemy.

autor
2. apr 2022

@0silvia0 nebolo to plánované zostali mi dve ale tretiu som musela rodine odobrať lebo ju psychicky aj fyzicky tyrali

solange7
2. apr 2022

Ako prve by mi napadlo oslovit nejakeho priatela alebo rodinu. Potom by som rozmyslala nad macacim hotelom. Ak ti to financna situacia nedovoli, tak by som mozno skusila oslovit macaciu kaviaren, alebo nejake obcianske obcianske zdruzenie/utulok a skusila ich poziadat o docasnu pomoc. Hlavne im vysvetli ze sa ich nevzdavas, len riesis nejake svoje problemy.
Moja veterinarka poskytovala aj hotelovu starostlivost. Skus sa informovat aj u svojho veterinara. Mozno bude mat taku moznost.

autor
2. apr 2022

@solange7 hľadala som lenže väčšina známych neznáša macky a do útulku sa ich bojím dat

petra_em
2. apr 2022

Tu pani by som prizabila keby da prec moju macku mala si si vypytat kontakt na tych komu ju dala a macku pytat spat

katkamatka7
2. apr 2022

Obráť sa na právne poradenstvo. Zviera nemá zatiaľ právomoci súhlasiť či nesúhlasiť s ošetrením, môže to len jeho majiteľ. Silno pochybujem, že veterinár kastroval/sterilizovať bez súhlasu majiteľa. Ak áno, podať podnet na inšpekciu.

katkamatka7
2. apr 2022

Do útulku nedávaj. Dlhšie ako mesiac končia na operačných stoloch študentov.

mogaa
2. apr 2022

útulok nie je hotel pre mačky.....takže ano, každý útulok môže zvieratá v ňom na adopciu, ved na to útulky slúžia.....

mogaa
2. apr 2022

@petra_em útulok nie je hotel pre mačky, kde si za pobyt mačky zaplatíš.....cielom útulku je poskytnúť zvieratám základné potreby a v ideálnom prípade im nájsť nový domov.....neslúži ako "odloženie zvieraťa"keď mi to nevyhovuje a vyzdvihnutie keď ho chcem späť.....

petra_em
2. apr 2022

@mogaa Ale ona ju nedala do utulku ale nejakej pani !!! Citaj!

stary_ujco
2. apr 2022

Lenze tentoraz chce vyskúšať útulok...

maria1989
2. apr 2022

Ak ti nechce vratit macku, obrat sa na pravnika, zaplatis mu za radu isto menej ako 1500. Do buducna macku len do macacieho hotela, utulok nie je hotel zadarmo.

kataka10
2. apr 2022

@petra_em "Preto sa chcem informovať ako to je....chcem požiadať útulok o azyl pre cicky dokiaľ si nenájdem bývanie." Lepsie sa nauc citat ty, skor nez niekomu odpises s 3 vykricnikmi.

heln
2. apr 2022

no asi by som ich uz len tak nedavala nejakej docaskarke, ale do normalneho seriozneho utulku, resp. hotela, kde vysvetlis situaciu, spise sa normalne zmluva, prispejes utulku nejakou ciastkou. to ci ti spravila ta docaskarka urcite nebolo korektne.

karolinakr
2. apr 2022

To je neskutočna p..a , mne to rodina spravila so zvieratkom a do dnesneho dňa lutujem, že som to na policiu neohlasila ako kradež a keby sme boli v USA, kde sa sudia za každu hlupost, tak to dam na sud Bez tvojho vedomia nema nikto pravo zadarmo davat preč tvoju vec ku ktorej maš citovy vztah.Ja by som ho nepredala za 10 000 a mne ho dali zdarma hoci som vyslovne napisala, ze si prenho pridem..

karolinakr
2. apr 2022

Nemaš nejaku tetku na dedine? Radsej vonku nech ziju ako k nejakej beštii sa dostat..No keby som mala barak kludne ti ich postražim, aj zadarmoviem ako mňa to bolelo, ked mi dali zvieratko preč

heln
2. apr 2022

viem ze pises anonymne, ale z akeho si mesta?
na fb sledujem ceskoslovensky kastracny program, kde velakrat pisu rozne pribehy, ale z opacneho konca ze niekde niekto vyhodil nejake zvierata a pritom stacilo poprosit o pomoc utulok, kludne sa obrat na nejaky seriozny utulok, maju mnozstvo kontaktov, na seriozne docasky, na dobrovolnikov, vedia prezdielat na fb prosbu o pomoc.

mondolina
2. apr 2022

@katkamatka7
ešte treba dokázať aj kto je majiteľ, nemám pocit, že by to tu papierovo sedelo, takže v rovine teoretickej.
či od vás niekedy žiadal veterinár " list vlastníctva" zvieraťa?

karolinakr
2. apr 2022

Este je taka aplikacia Straženie zvierat maju tam foto, hodinovu sadzbu, citaj si recenzie hlavne ci je spolahlivy atď.., dohodnut sa na dobrej cene Niekto si tak privyraba

vroni
2. apr 2022

Sorry, ale neverím ani slovo. Útulok nie je hotel. Mačacie hotely existujú a majitelia maciek o nich vedia. Milovaná a vymojkana macka bude dávno sterilizovaná a sterilizácia mačky nestojí ani zlomok z 1500 euro. Nabudúce menej fantázie.

katkamatka7
2. apr 2022

@mondolina Je to v teoretickej rovine. Žiaden vetroš nechce opletačky. Pravdepodobne bude právo dať za ním a zameria sa na toho, kto dal zviera pod nôž.

katkamatka7
2. apr 2022

@katkamatka7 Pardon, preklep, * stáť.

karolinakr
2. apr 2022

Ako piše @vroni s tym 1 500e si prestrelila, nie? ci si chcela na nas zapósobiť?

judar
2. apr 2022

Kebyze som v takej situacii ako ty tak zasadne V ZIVOTE BY SOM NEDALA macky ci psa cudzim ludom a vobec nie do utulku...cudzi ludia ta odzubu o peniaze alebo povedia ze sak zviera sa stratilo a ak to nejaka apeci rasa tak predaju a utulky to tez, tym staci ze im strci do vacku niekto nejaku sumicku ci honosnejsie dary aby prezili a zvierata sa aj skrz vyspekulovanu zmluvu zbavia..takze radsej dat rodine ci kamaratom a snimi sa skor dohodnut

katkamatka7
2. apr 2022

Veľmi mi ma mrzí, v akej si situácii. Hľadáš bývanie nielen sebe, ale aj ďalším. Správanie ochotnej dočasiarky rozhodne nie je etické a má známky vydierania.
Písomnú komunikáciu s ňou si ulož, archivuj, zabezpeč. Tu počutú, ktorú máš v pamäti, použi pri vylúčení ďalšieho človeka, ktorý nedodrží, čo povie a jeho slovo nemá platnosť.
Dôvera v človeka, ktorého nepoznáš, vytiahne z Teba aj tú poslednú mincu omnoho skôr, ako nedôvera k človeku, ktorého poznáš.

jaja20
3. apr 2022

Ty si tu písala už aj pred 2 rokmi,že hľadáš svoju mačku už od roku 2008, však?
A presne toto isté si v tom príspevku uviedla,že od teba za jej opateru chcela 1500 euro. Lenže sa mi to vôbec nezdá reálne,lebo euro máme až od roku 2009.