Môže byť spokojný človek reálne nešťastný sám zo seba?

14. jún 2023

Ahojte.
Zaujima ma, ci je na toto nejaka psychologicka odpoved, resp., co je za takym spravanim cloveka. Mam znamu este zo skolskych cias pridanu na instagrame. Ta znama ma znacnu nadvahu, resp. je to uz skor obezita. Moze mat tak +50kg. V skole sa jej posmievali. Ja som ju nikdy za vzhlad nesudila. Uz roky pridava stale na svoje socialne siete to, ako sa vo svojom tele citi dobre, ze ona je so sebou spokojna a take tie rozne body positivity citaty a pod. Zaujima ma, ci toto nie je len forma utechy, ze realne sa trapi, hanbi sa za seba a tieto citaty, ktore neustale prezdielava, su len akasi zaplata, utecha? Moze byt nieco take?

tuippo
14. jún 2023

môže a nemusí

petamich
14. jún 2023

moze a nemusi, mozno je skutocne spokojna

lucia851
14. jún 2023

A čo keď je obézna?to akože obézny ľudia nemôžu byť šťastný?

autor
14. jún 2023

@petamich chapem, len preco to potom stale riesi, vsade dava? Mne to pride skor, ze o tom chce presvedcit samu seba takymto sposobom.

@lucia851 To nikde netvrdim. Nauc sa citat s porozumenim, tato tema je o niecom uplne inom.

bloger
14. jún 2023

Presne tak môže a nemusí. Vieš každý človek je ako vesmír. Je ťažké povedať, že ako to vníma. Možno len samú seba chce presvedčiť.

lauriik
14. jún 2023

Tak my jej do hlavy nevidime. Mozno je ozaj spokojna. Ja nejsom vychudnuta ale ked pocuvam ozaj stihle baby tak mam pocit, ze som 100x spokojnejsia ako oni 🤷🏼‍♀️

dagmarovita
14. jún 2023

Nie, jedine, ze by nebol spokojny. Len ked ona tvrdi ze je spokojna, tak asi je. Mozno berie lieky, z ktorych je sice tucna, ale ju udrzuju zdravu.

jaja20
14. jún 2023

Podľa mňa je to len klišé. Normálny vyrovnaný človek nepotrebuje stále uverejňovat takéto citáty.
Môj brat mal 160 kg a tiež stále chodil vysmiaty, srandičky a tak,ale v skutočnosti sa za to len skrýval a bol nešťastný.
Potom išiel na bariatricku operáciu a až teraz je naozaj v pohode.

autor
14. jún 2023

@lauriik Myslela som to vseobecne. Ona bola len priklad. Nemusi ist ani o obezitu, moze ist o nieco ine fyzicke, co ludom na sebe zvykne prekazat - nizsi vzrast, riedke vlasy, pehy, no cokolvek… Ide mi tu len o to, ze ci ma vobec spokojny clovek potrebu svoju spokojnost stale hlasat do sveta… a ci skor nejde o to, ze takto nepriamo ukazuje, ze skutocne spokojny nie je…

autor
14. jún 2023

@jaja20 dakujem za nazor.😊

janickacrazy
14. jún 2023

A načo to potrebuješ vedieť? Mnohí ľudia si dávajú kadejaké citáty na sociálne siete a vôbec nič za tým nemusí byť, len sa doma nudia a chcú byť zaujímaví. Moja kamoška si tam dáva vkuse mačky, tak niekto si môže vydedukovať, že je stará zatrpknutá a mačky sú jej jediná radosť v živote. Pričom je to úplne mimo.

autor
14. jún 2023

@janickacrazy Pretoze ma to zaujima.🙂

dskjhfdlkdjhl
14. jún 2023

Kazdy clovek je iny. Ja som spokojna a nepotrebujem mat ziadne soc. siete, nie este na ne nieco vesat. A niekto je spokojny so soc. sietami. Ak Ta to naozaj zaujima, tak sa tej znamej spytaj😉

lindous
14. jún 2023

Súhlasím s tým, že môže aj nemusí.... viac o tom povie čo človek naozaj vyžaruje v skutočnom živote a či pôsobí úprimne spokojne ako to čo vešia na sociálne siete, lebo to môže byť kľudne sebaklam, snaha o utešenie sa, ale aj skutočná spokojnosť a snaha motivovať aj druhých k bodypositivity... alebo len nemá nič lepšie na práci 😅

marianarem
14. jún 2023

Tak dovod na zdielanie takychto veci moze byt aj iny ako nespokojnost. Niekto trebars so sebou nespokojny bol, trapil sa a potom sa mu podarilo s tym trapenim vysporiadat. A teraz jednoducho chce pomoct aj inym, aby sa menej trapili. Ono to podla mna motivacnymi citatmi vacsinou velmi nejde, ale chapem, ak sa niekto snazi tymto sposobom.

viky7
14. jún 2023

ja nerozumiem vseobecne potrebe zdielat svoju spokojnost ci nespokojnost so sebou na socialnych sietach 🙂 myslim, ze na tuto otazku nie je jednoznacna odpoved a u kazdeho to moze mat iny dovod .... napr. aj to ako tu bolo spomenute, ze motivovat inych ... ale z toho vyvystava otazka, co vedie cloveka k tomu, ze si mysli, ze ked bude pisat p svojej spokojnosti, ze to pomoze inym byt spokojni v podobnej situacii ...

missviolet
14. jún 2023

no, ja som mala morbidnu obezitu, schudla som 34kg, vyrazne sli miery dole, ale popravde? neurobilo ma to nijako stastnejsou.... myslela som, ze urobi, ale nie. takze ja som mozno k teme prispela z opacneho konca. dokonca mam pocit, ze vlastne som bola stastnejsia tlsta 🤔lebo.proste clovek nestriehol na jedlo, makra, mieru aktivity, progres a tak. chudnut som ale zacala nie kvoli pocitu stastia ale zlepseniu krvneho obrazu...

firma2211
14. jún 2023

Nielen instagram , ale celkovo sociálne siete znesú veľa , nikto do toho človeka nevidí , ja osobne mám nadváhu nieje to nič hrozne ale viem že ju mám adekvátne sa k tomu obliekam a hlavne snažím sa robit vsetko preto aby som ju zhodila , a potom prídem niekam vidím babu trikrát takú ako ja a sebavedomie ma na rozdávanie , neviem buď to tým ženám nevadí alebo sa s tým naučili žiť prijali samu seba a sú s tým v pohode alebo sa len tvária že sú s tým v pohode ťažko povedať .

hankab
14. jún 2023

Mala som byvalu kolegynu, mladu babu pred 30tkou, ktora pri vyske cca 165cm mala asi 120kg. A ver ci nie, bola sebavedomejsia nez kazda krasna stihla zena, ktoru poznam. Kolegovia (muzi) casto mali narazky, ze by o taku zenu ani nezakopli, no ona posobila dojmom, ze po nej kazdy tuzi a je prekrasna a uzasna. Dokonca nemala problem si hodit mini suknu, velky vystrih a sexy stekle.

kristiii
15. jún 2023

Aj kamoška pridávala podobne citáty, plus také tie typu kosti sú pre psy a podobne, ale čo ju poznám, skoro vždy držala nejakú diétu. Tak si o tom myslím svoje. Ale či to platí všeobecne, ťažko povedať.