Môže byť pes cavalier king charles vonku celoročne?

29. júl 2021

Tento pes ma zaujal len citam ze vonku skor nie ale mate skusenosti ze aj vonku moze mat budu?U nas nebyva mraziva zima.Chcem psa k detom,tento vyhovuje az na to ze ci vie byt aj vonkajsi.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzap33
29. júl 2021

Cavalier určite nie. Je to domáci maznáčik, nie pes do záhrady. Cavalier potrebuje veľkú starostlivosť, napríklad o uška. Rozmyslaj o inom plemene, skúste napríklad utulok.

karhu
29. júl 2021

vyberajte podla toho co psovi vyhovuje, nie podla jeho vzhladu

simona92101
29. júl 2021

To nieje urcite pes na celorocny pobyt vonku,je to bytovy pes,treba sa mu starat o srst kedze ju ma dlhu,dost sa im tvoria chuchvalce.nema srst urcenu na celorocny pobyt vonku.svokra ma takeho psika vonku a teda,nemyslim si ze je pes spokojny.cez zimu ma sice pristup do kotolne,ale aj tak sa tam tuli pri kotli,lebo mu je zima,v bude nikdy nebol 🤷‍♀️

ghostsgirl
29. júl 2021

Sama si si odpovedala, ze citas, ze vonku nie. Tak co riesis? Prosim ta, radsej si nekupuj psa ziadneho, ked ta takato kravina vobec napadla. Ze Cavalier vonku, to snad nie je pravda

simona92101
29. júl 2021

Este ak mozem poradit,ak hladas psa na celorocny pobyt vonku,hladaj psa s podsadou,nie kratkosrste.su aj velke plemena vhodne ku detom

zuzap33
29. júl 2021

Cavalier nemôže byť v bude, to si vôbec neviem predstaviť, to byOn je závislí na človeku, doslova a fakt špeciálna starostlivosť. Najprv si zistite niečo o konkrétnej rase a tak si ho zaobstarajte.

zuzap33
29. júl 2021

@simona92101 nehnevaj sa, ale u tvojej svokry trpí.... Prečo ho majú von?

simona92101
29. júl 2021

Moja dcerka a 3 rocny dlhosrsty nemecky ovciak,naj kamosi od malicka.pes je celorocne vonku,ale budu ma zateplenu aj vystlanu s drevitou vlnou ak su minusove teploty.

simona92101
29. júl 2021

@zuzap33 je to moja svokra a tym je povedane vsetko...vysvetlit ani poradit si neda.pes ma vchod do kotolne,spava tam aj s mačkou.tym som len chcela autorke napisat ze aj ked ma budu,v zivote tam nebol,potrebuje teplo.

allie458
29. júl 2021

Urcite nie. Ma dlhu jemnu srst a bol by zachumleny, nema ani podsadu takze by pravdepodobne aj prechladol o dusevnej stranke ani nehovorim. A hlavne ked mate psika vonku treba ho socializovat a zabezpecit mu volieru, budu a dostatok tepla.

@simona92101 krasny je 😍

babababka
29. júl 2021

My máme cavaliera .Volá sa Bruno a má 13 rokov.Je to skvelý spoločník,milý k deťom,miluje prechádzky.Je celý rok vonku, v záhrade.Neznáša byť vnútri.Odmieta aj svoju búdu.

karhu
29. júl 2021

@babababka cistokrvny? mas foto?🙂

jana2679
29. júl 2021

Ahoj, určite nie. My sme mali cavalierika a to je člen rodiny. Lepšiu povahu ťažko hľadať a on potrebuje byť pri človeku.

hettinka
29. júl 2021

Nie, nemá na to “psychiku”, trpel by. Je to spoločenské plemeno, ktoré sa naväzuje na majiteľa a potrebuje sa veeela mojkat a byt v kontakte. Nie je to psik na dvor do búdy, hoci fyzicky by to možno zvládol.
Ak chceš psa na von, vybrala by som urcite niečo iné.

kubkovamama
29. júl 2021

Určite nie celoročne.Mame odolné "vonkajšie" psy,cez leto sú vonku,majú búdy,na noc spia vnútri.V zime lehnia vnútri.To nie je plemeno na von.Nevydrzi ti vonku ani v horku ani v zime

babababka
29. júl 2021

@karhu je čistokrvný,ale bez papierov.podľa veterinára dcéra ho zachránilaz "množiacej farmy".Už tam zasahovali policajti.Mal vtedy 9-týždňov.Chvíľu sme sa s ním trápili,mal problémy so žalúdkom.Mali sme ho na začiatku vnútri,ale neznášal to.Nevedel spať,žral čoraz menej.Keď mal pol roka sme ho dali na dvor,kúpili sme mu zateplenú búdu-ktorú úspešne ignoruje,bývajú tam mačky a ježkovia.Ako je vonku nemá ,ani my nemáme žiadny problém.Len keď je Silvester ,po tvrdom boji a protestoch,ho schováme do obývačky.Akonáhle sa dostane von je nadšený.Jedine čo neznáša prechádzky v daždi.

gabrielkaa
29. júl 2021

Nie, my sme mali tuto rasu a nie je stavaná na vonkajšiu budu

ki_ki2
29. júl 2021

Cavalier určite nie kvôli srsti treba s si ňu dôsledne starať . My máme vonku Cane Corso ( miluje deti ) a jazvečíka ..sú naučený od malička vonku aj v mrazoch , v dažďoch atď ale majú na terase svoje búdky s pelechmi a samozrejme že ich v tých mrazoch nenachavam vonku srdce mi to nedovolí takže cez zimu sú v dome na chodbe ale nechcú tam veľmi byť no mne ich je ľúto 😁😁

sara07
29. júl 2021

@babababka z množiarne vysveteluje všetko , tam chuda mal také podmienky že u vás aj vonku má raj a to že nechce budu ani byt dnu je skôr psychicka stranka
kamoška má cavaliera a ted on tak sa vyvalit na balkon na 15 min a už sa taha dnu na gauč , on ked je vonku že mrzne tak má normálne také oblečko aj v tom sa trasie a najradšej v zime prituleny alebo oprety o radiator doslova

sara07
29. júl 2021

cavalier je bytovy pes jednoducho
ma taku jemnučku srst neviem čim by sa ako ohrial a čo ma kamoška tak on v zime bud na niekom doslova nalepeny z boku čo najviac ohriat alebo na radiatore a vonku ho normálne klepe aj ked má kvalitné oblčenie
k detom je to genialny pes fakt užasné plemeno , aj k pas detom alebo adhd
to už ked máš problem s chlpami tak ho nechat vo vnutri a strihaj aj ked ako u nich je to barbarstvo ich strihat ale nájdu sa

martina123s
29. júl 2021

Nie

autor
29. júl 2021

@simona92101 ale my hladame mensi vzrast kvoli cestovaniu aj,ako ja som za velke plemena mne sa tieto osy viacej pacia ako domace prachovky ale zase velky pes do auta nie a musi mat dobru povahu k malym detom,

autor
29. júl 2021

@babababka mate ho vonku?Asi zalezi ako jen ycbovany,asi ak je od mala vnutri tak vnutri sa munoaci ak je vyrastany na zahrade tak asi nesniva o izbe 4x4m a mate chladne zimu?

autor
29. júl 2021

ale tak dakujem za odpovedetentonpes teda u nas nehrozi .

lenka1241
29. júl 2021

Rozhodne nie.. Cavalier bol vyšľachtený ako spoločenský pes

lenka1993
29. júl 2021

Foto síce staršia ale nedokážem si predstaviť že by bol vonku. Aj teraz ako sme na chate tak sa od rana do večera po dome krúti.

autor
29. júl 2021

@lenka1993 aha,dakujem ozaj nic pre nas.

savanna
29. júl 2021

V ziadom pripade, toto plemeno je domaci milacik, potrebuje pozornost, byt obklopeny ludmi a tu lasku stonasobne vracia. My mame aj dvor, ale nas sa tam zdrziava minimalne, stale sa pyta domov, najspokojnejsi je doma obklopeny rodinou. Nehovoriac o tom, ze toto plemeno ma slabe srdce a horucavy dost tazko znasaju, potrebuju byt doma v chladku a v zime zase doma v teple. Vonku sam na dvore by sa tento psik velmi trapil.