Pekny den. Stala sa mi taka vec, ze sme sa vybrali so steniatkom maltezskeho psika na luku, kusok za dedinu..za nami sla jedna pani a mala psa, ktory ju absolutne nepocuval, vacsieho vzrastu, mala ho na voditku ale priamo pri nas ho pustila a ten psisko si robil co chcel! Podotykam, ze som mojho zobrala na ruky, lebo by z neho bola placka..este sme ani nevysli na luku a hned sme sli prec...riadne som sa nahnevala a trochu som tej panej vycistila zaludok..ktovie ci bol vobec ockovany, vycviceny zial nie..a ona ho pusti priamo pri nas ked vidi ze mam stena a pekne na voditku...chcem sa opytat, viem o zakone, ze psy nesmu byt navolno v dedine alebo v meste, ale co na luke, v lese? Naco potom existuju 10 metrove voditka? Ako nemam chut kazdy den pozerat okolo seba ci nejaky velky pes nebezi za nami..nie raz sme boli v podobnej situacii, kedy sa pri nas zastavil vlciak, ale aj husky a majitel bol 200m daleko..mam psa, ktory nebol lacny a kvoli takym blaznom onho pridem..dakujem pekne za odpoved ☺️
@katka2602 prave som pozerala a nie je tam ani zmienka o psoch..ach to je toez zodpovednost
@slniecko_12
Ak je daná lúka Vaša, môžte konať. Ak je v obecnom vlastníctve, môže konať obec. Inak nemôžno bez súhlasu vlastníka pozemku obmedzovať voľný pohyb (ani psa).
@slniecko_12 nemôžte s tým nič urobiť, proste sú aj nevychovaní psi. Je to nezodpovednosť ich majiteľov - nemusia byť na vodítku, ale musia ich vedieť ovládať. Kým nemám 100% privolanie, nepúšťam z vodíka - ale takych je minimum. Musíte sa vy zariadiť, tzn zobrať na ruky, vyhnúť sa a pod.
@slniecko_12 ty planujes mat psa cely zivot na vodidle?
@maria1989 samozrejme..existuju aj 30 metrove..nasmu staci vybeh na kratsom..podla mna ak si chce niekto vybehat psa nech si zaviazr na seba a nech ide aj na bicykli aj na lyziach je mi to jedno..alebo nech ho pusti ked tam nie su ine psy, zvlast male plemena..
Tieto veci upravuje VZN mesta, obce pod koho patrí dané územie. Zákon neupravuje, že pes nesmie byť pusteny, pokiaľ nejde o nebezpečného psa. Treba si popozerať VZN.