Prepáčte, že vás otravujem touto otázkou, ale ja vážne neviem na koho sa mám obrátiť. Je to trochu dlhý príbeh ale potrebujem radu. Prosím ak niekto niečo vie, alebo počul o tom, budem rád za každú odpoveď a za váš čas. Ďakujem
môže.....
A čo ešte napríklad ?
môže dokonca ostať v bdelej kome...
Nuž, môj kamarát má ťažký zápal pľúc. Má ťažkosti s dýchaním. Bolesti na hrudníku. Naraz omdlel. Stratil vedomie a vyplynulo z toho, že zástava srdca. Padli slová, že by skončil na vozíku. Jeho žena je na dne a ja by som to chcel vedieť dopredu. Nechcem zostať prekvapený. Ochorel pred nedávnom. Vysoké horúčky, kašeľ, bolesti na hrudi. O ničom inom neviem
Aha. Viete, on má len manželku a mňa. A keďže jeho manželka je v takom šoku, tak to musím riešiť ja. Preto som sa pýtal. Rátam aj s tou možnosťou, že by zostal na tom vozíku...mrzí ma to. Doktori povedali, že sa budú snažiť aby bol bez následkov len, keďže on mal predtým problémy s nohami že to môže udrieť do nich
@niekto1 nie som lekar, ale pri zastave srdca sa cloveku prestava pumpovat krv, nie je okyslicovana a do mozgu sa dostava malo kysliku. Takze z toho mi logicky vychadza, ze jeden z nasledkov "nedokysliceneho" mozgu moze byt aj ochrnutie... Ale mozem sa mylit...
Pri zastave srdca nastava hypoxia organov, najvaznejsi dosah to ma na mozog.
Nerobila by som zavery, ze ci zostane na voziku. Ak by tam bol tento predpoklad, tak ten vozik bude najmensi problem.
Najhoršie na tom je, že lekári ešte nechcú nič hovoriť. Sami sú prekvapení z toho čo sa stalo.
@niekto1 Vselico je mozne po zastave srdca. Aj pacient odkazany na invaliny vozik, aj mnoho dalsich zdravotnych komplikacii a nasledkov.