Dobrý deň, doma máme Čivavu, jedna sa o väčšiu, ma 2,3kg. Chcela by som sa spýtať či ju môžeme ešte dať kryť alebo nie. Ma 7 rokov na konci Septembra bude mat 8. Je úplne zdravučká, hravá, plna života. Stravuje sa zdravo - granulkami, konzervou, hráškom. Sem tam dostane aj mäsko. Za všetky rady a odpovede vopred Ďakujem 🙂.
-SM
Teoreticky byť gravidna môže, prakticky by som prvý krát tak starú suku nenakryvala
Presne akp pise @taskataska.. Naco to je dobre? Ze si steniatka krasne a potom ich budes akoze predavat... Pritom je tolko osamelych nechcenych psikov v utulkoch... Toto sa ma kontrolovat a regulovat aby tie chudence vsetky mali domov. Oficialne chovx maju poradovniky papiere a vedomosti... A nie taketo otazky ci dat mnozit so susedovie psom lebo vam pekne papa a aj kaka..
@sofinka004 , prvykrat nakryta by mala byt do styroch rokov veku, potom je velka pravdepodobnost komplikacii pri porode. Plus, naco mnozit nepapieroveho psa? Je malo psov v utulkoch? :-/
Fakt uz toho psa netrap, myslim, ze uz ma dost rokov
@sofinka004 určite nie!
@sofinka004 aky mas zamer so stenatami?
@sofinka004 to akoze chceš dať kryt psa a ešte bez papierov?? A načo preboha, nezdá sa ti že je takých psov priveľa a veľa z takýchto dobre neskončí? A pre tu fenu to tiež veru žiadna radosť nebude
@kitycat odkiaľ viete ze je bez papierou?
Baby ako viete ze je bez papierou píše o tom lebo ja nevidim hned odcudzujete
@natalka25122017
Pretože keby mala psa s papiermi tak :
- na krytie uchovnenej feny by nečakala 7 rokov
-NEVYPYTOVALA BY SA NA KRYTIE NA MODROM KONIKU !!!
- poradca chovu by jej to nedovolil
Množiarne nepodporujeme !!!
@dominika_sk to je tiež pravda možno s tým nemá skúsenosti
@taskataska Nikto nič nevraví o tom či papiere ma alebo nemá. Čo je s nimi je moja vec a po 2. Človek keď sa chce naučiť tak sa pýta, číta a vyhľadáva informácie. Po 3. Nie je to vaša starosť ale taktiež nie je v mojej otázke spomenuté kam šteniatka pôjdu. Čiže vás poprosím aby ste nesúdili knihu podľa obalu, kým mna nepoznáte nemáte sa právo takto hrubo vyjadrovať. Ďakujem za pochopenie pekný deň. 🙂
@chrumka120 Vy nemáte najmenšieho tušenia Preco to chcem. Čo keby Vám poviem že tie šteniatka budú u mna ? Ale ja mám viacej rozumu a aj keď nemusím Vám odpoviem, že mojej fene to odporučil veterinár asi pred dvoma rokmi, len sa s tým nič nerobilo a po 2. Psík tým predchádza rakovine keď je aspon raz kotny (dozvedela som sa to predtým než som sem otázku písala) nesúďte keď neviete
@taskataska a to že možno váš pes žerie cely život granule na TO Vám serie. Sa pozrite čo ma zdravý psík papať a potom sa vyjadrujte ;)
@dominika_sk A čo ak sme šteniatka nemohli mat doposiaľ kvôli nejakému dôvodu ? A Preco by som sa nemohla len tak niekoho spýtať KTO MA S TÝM SKÚSENOSŤ ? Ja nemám, nehanbím sa za to, necítim sa ponížené, ani previnilo a už vôbec sa necítim jak veľké panicky a chovateľky a veterinárky a veľké odborníčky papule, prázdne slova. Vás sa nikto nepýtal na vás názor. JA SOM SA PÝTALA ČI BY SA TO DALO BODKA. OSTATNE INFO OHĽADNE PÍSKA A STENITOK SU VÁM milé pani/dámy na dve veci je to moja vec tak láskavo to viacej nerozoberajte a choďte si vybíjať takéto nervy na niekoho, koho to aj zaujíma. 🙂
@sofinka004 áno budem súdiť lebo to je riadna kravina
@chrumka120 dobre 😊
@sofinka004 Najprv napises, ze za vsetky rady a odpovede dakujes a ked zistis, ze su riadne negativne, tak utocis.
Ved staci vysvetlit situaciu, ze to nie je tak ako ostatni pisu a potom sa ti ospravedlnia. Ale znie to tak, ze maju praveze pravdu a dotklo sa ta, ze na to poukazali.
Ak mas psa s papiermi, tak sa obrat na chovnu stanicu, oni ti daju vsetky potrebne informacie, aj psa na krytie. Ale v tomto veku to uz ani chovka nedovoli.
A cudujem sa ak veterinar odporucil nakryt nepapieroveho psa.
@sofinka004 ak chces radu od niekoho kto ma skusenost - tak chovna stanica , ti budu vediet .
@sofinka004 jediny dovod by bol že nie je uchovnena, tym padom si množiareň keď množiš psa bez papierov, tie šťeňata budu mať ďalšie nechcene šteňata a preto su plne utulky. Keby si niečo vedela o chove tak sa nepytaš lebo krytie povoluje poradca a sedemročny chovny pes už šteňata mať nesmie. Si nezodpovedny množitel a bodka.
@natalka25122017
pretoze autorka chce dat kryt 8 rocnu fenu?
Pretoze autorka sa pyta ci sa to da?
Pretoze pise, ze ju maju doma a nie, ze je to uz starsia fneka, ktora ma za sebou dajme tomu 3 vrhy a chceli by este jeden ale nie je si ista vekom?
Pretoze majitelka so skusenostami by tuto otazku tresla do kompetentneho fora chovatelov a nie na toto forum?
Fuha, uz zrusila ucet, takze mi z toho vychadza, ze nezniesla pravdu.
@sofinka004 má pp?
@sofinka004 Píšeš somariny o tej rakovine.
Mám doma kynológa a žiadna fena nepotrebuje mať šteňatá.
A žiadny veterinár ti nepovie, že máš množiť psov bez PP ani žiaden chovateľ.
@zdrsjsjiwwi
@littlebubble Jasne, ze somariny, uz si zrusila ucet.