Môže byť moja čivava ešte tehotná?

sofinka004
27. mar 2021

Dobrý deň, doma máme Čivavu, jedna sa o väčšiu, ma 2,3kg. Chcela by som sa spýtať či ju môžeme ešte dať kryť alebo nie. Ma 7 rokov na konci Septembra bude mat 8. Je úplne zdravučká, hravá, plna života. Stravuje sa zdravo - granulkami, konzervou, hráškom. Sem tam dostane aj mäsko. Za všetky rady a odpovede vopred Ďakujem 🙂.
-SM

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
margitaf
27. mar 2021

Teoreticky byť gravidna môže, prakticky by som prvý krát tak starú suku nenakryvala

kitycat
27. mar 2021

Presne akp pise @taskataska.. Naco to je dobre? Ze si steniatka krasne a potom ich budes akoze predavat... Pritom je tolko osamelych nechcenych psikov v utulkoch... Toto sa ma kontrolovat a regulovat aby tie chudence vsetky mali domov. Oficialne chovx maju poradovniky papiere a vedomosti... A nie taketo otazky ci dat mnozit so susedovie psom lebo vam pekne papa a aj kaka..

gradula
27. mar 2021

@sofinka004 , prvykrat nakryta by mala byt do styroch rokov veku, potom je velka pravdepodobnost komplikacii pri porode. Plus, naco mnozit nepapieroveho psa? Je malo psov v utulkoch? :-/

ghostsgirl
27. mar 2021

Fakt uz toho psa netrap, myslim, ze uz ma dost rokov

janai1
27. mar 2021

@sofinka004 určite nie!

0silvia0
27. mar 2021

@sofinka004 aky mas zamer so stenatami?

chrumka120
27. mar 2021

@sofinka004 to akoze chceš dať kryt psa a ešte bez papierov?? A načo preboha, nezdá sa ti že je takých psov priveľa a veľa z takýchto dobre neskončí? A pre tu fenu to tiež veru žiadna radosť nebude

natalka25122017
28. mar 2021

@kitycat odkiaľ viete ze je bez papierou?

natalka25122017
28. mar 2021

Baby ako viete ze je bez papierou píše o tom lebo ja nevidim hned odcudzujete

dominika_sk
28. mar 2021

@natalka25122017
Pretože keby mala psa s papiermi tak :
- na krytie uchovnenej feny by nečakala 7 rokov
-NEVYPYTOVALA BY SA NA KRYTIE NA MODROM KONIKU !!!
- poradca chovu by jej to nedovolil

dominika_sk
28. mar 2021

Množiarne nepodporujeme !!!

natalka25122017
28. mar 2021

@dominika_sk to je tiež pravda možno s tým nemá skúsenosti

sofinka004
autor
28. mar 2021

@taskataska Nikto nič nevraví o tom či papiere ma alebo nemá. Čo je s nimi je moja vec a po 2. Človek keď sa chce naučiť tak sa pýta, číta a vyhľadáva informácie. Po 3. Nie je to vaša starosť ale taktiež nie je v mojej otázke spomenuté kam šteniatka pôjdu. Čiže vás poprosím aby ste nesúdili knihu podľa obalu, kým mna nepoznáte nemáte sa právo takto hrubo vyjadrovať. Ďakujem za pochopenie pekný deň. 🙂

sofinka004
autor
28. mar 2021

@chrumka120 Vy nemáte najmenšieho tušenia Preco to chcem. Čo keby Vám poviem že tie šteniatka budú u mna ? Ale ja mám viacej rozumu a aj keď nemusím Vám odpoviem, že mojej fene to odporučil veterinár asi pred dvoma rokmi, len sa s tým nič nerobilo a po 2. Psík tým predchádza rakovine keď je aspon raz kotny (dozvedela som sa to predtým než som sem otázku písala) nesúďte keď neviete

sofinka004
autor
28. mar 2021

@taskataska a to že možno váš pes žerie cely život granule na TO Vám serie. Sa pozrite čo ma zdravý psík papať a potom sa vyjadrujte ;)

sofinka004
autor
28. mar 2021

@dominika_sk A čo ak sme šteniatka nemohli mat doposiaľ kvôli nejakému dôvodu ? A Preco by som sa nemohla len tak niekoho spýtať KTO MA S TÝM SKÚSENOSŤ ? Ja nemám, nehanbím sa za to, necítim sa ponížené, ani previnilo a už vôbec sa necítim jak veľké panicky a chovateľky a veterinárky a veľké odborníčky papule, prázdne slova. Vás sa nikto nepýtal na vás názor. JA SOM SA PÝTALA ČI BY SA TO DALO BODKA. OSTATNE INFO OHĽADNE PÍSKA A STENITOK SU VÁM milé pani/dámy na dve veci je to moja vec tak láskavo to viacej nerozoberajte a choďte si vybíjať takéto nervy na niekoho, koho to aj zaujíma. 🙂

chrumka120
28. mar 2021

@sofinka004 áno budem súdiť lebo to je riadna kravina

sofinka004
autor
28. mar 2021

@chrumka120 dobre 😊

nafka0483
28. mar 2021

@sofinka004 Najprv napises, ze za vsetky rady a odpovede dakujes a ked zistis, ze su riadne negativne, tak utocis.
Ved staci vysvetlit situaciu, ze to nie je tak ako ostatni pisu a potom sa ti ospravedlnia. Ale znie to tak, ze maju praveze pravdu a dotklo sa ta, ze na to poukazali.

Ak mas psa s papiermi, tak sa obrat na chovnu stanicu, oni ti daju vsetky potrebne informacie, aj psa na krytie. Ale v tomto veku to uz ani chovka nedovoli.
A cudujem sa ak veterinar odporucil nakryt nepapieroveho psa.

jenny257
28. mar 2021

@sofinka004 ak chces radu od niekoho kto ma skusenost - tak chovna stanica , ti budu vediet .

dominika_sk
28. mar 2021

@sofinka004 jediny dovod by bol že nie je uchovnena, tym padom si množiareň keď množiš psa bez papierov, tie šťeňata budu mať ďalšie nechcene šteňata a preto su plne utulky. Keby si niečo vedela o chove tak sa nepytaš lebo krytie povoluje poradca a sedemročny chovny pes už šteňata mať nesmie. Si nezodpovedny množitel a bodka.

kitycat
28. mar 2021

@natalka25122017
pretoze autorka chce dat kryt 8 rocnu fenu?
Pretoze autorka sa pyta ci sa to da?
Pretoze pise, ze ju maju doma a nie, ze je to uz starsia fneka, ktora ma za sebou dajme tomu 3 vrhy a chceli by este jeden ale nie je si ista vekom?
Pretoze majitelka so skusenostami by tuto otazku tresla do kompetentneho fora chovatelov a nie na toto forum?

nafka0483
28. mar 2021

Fuha, uz zrusila ucet, takze mi z toho vychadza, ze nezniesla pravdu.

zdrsjsjiwwi
29. mar 2021

@sofinka004 má pp?

littlebubble
30. mar 2021

@sofinka004 Píšeš somariny o tej rakovine.
Mám doma kynológa a žiadna fena nepotrebuje mať šteňatá.
A žiadny veterinár ti nepovie, že máš množiť psov bez PP ani žiaden chovateľ.

nafka0483
30. mar 2021

@zdrsjsjiwwi
@littlebubble Jasne, ze somariny, uz si zrusila ucet.