Ahojte. Chcela by som sa spýtať či môže 7 ročné dieťa sedieť vzadu na bicykli bez cyklosedacky? My ako deti sme tak bežne cestovali, sedela som vzadu a držala som sa maminy. Neviem nikde nájsť či je cyklosedačka povinná. Jasné že by sa tak nejazdilo niekde v centre mesta, ale v nejakých kľudnejších častiach mesta s nízkou premávkou. Áno chlapec je už velky, má vlastný bicykel, ale niekedy by bolo jednoduchšie ísť takto na jednom. Helmu by mal určite.
@pribinak ja som mala pod zadkom vždy malú deku 🤣
Zakon o cestnej premavke 8/2009 - mozes viezt osobu mladsiu ako 10 rokov na pomocnom sedadle na prepravu dietata s pevnymi opierkami na nohy.
@sojorez
@amelie2017 už som to našla aj ja. Ďakujem 😊 objednáme teda sedačku
Da sa kupit aj vodiaca tyc pre detsky bicykel, https://www.insportline.sk/21238/vodiaca-tyc-pr...
Bezpečnejšia je určite cyklosedačka.
Ja som tak dcérku 4rocnu vozila ráno v lete do škôlky cez park a mimo hlavných ciest plus boli prázdniny takže na uliciach bol kľud...my ako deti sme sa tak vozili bežné ale kolo bloku po parku nie po ceste
@slavomira236 velakrat sme boli viaceri povešaní na bicke z každej strany 🙈 osobne som neznasala vzadu sediet lebo ma strašne bolel zadok. A uz nikdy som si dozadu nesadla po tom, ked som cestou do skoly videla kamosa s otcom na bicke, chlapec sedel takto vzadu a nedal si pozor na nohy, a jednou do kolesa, este aj z kopca isli 😟 hrozne ako mu rozmlatilo chodidlo 😟
To je strašne nepohodlne