Morské prasiatko a vaše skúsenosti

rozala111
28. máj 2012

Ahojte, s manželom premýšľame nad morčaťom pre naše detičky, ale nevieme, či ešte nie sú na zvieratko malé, aké máte skúsenosti?

geegee
28. máj 2012

@rozala111 my mame asi 2 tyzdne skrecka. Klietku mu s detmi cistime spolu, jeden meni vodu, druhy dava jedlo a ja zvysok 🙂 Jedine, co si netrufam je, ze im skrecka nedavam na ruky - jednak aby mu nechtiac neublizili a deuha vec je, ze ak by im usiel, ja by som ho veru nenahanala 😀

maranat
28. máj 2012

vrelo odporucam, my mame morske prasiatka dve, parik, z coho vyplyva ze pravidlene /4x rocne/ maju aj mladata. Moja dcera s nimi vyrasta od roka a pol a kazdy den ich pestuje, hladka, dava im jest, kazdy den cistu vodu. Je fajn budovat v dietati pocit zodpovednosti. A navyse, morciatka su velmi trpezlive a pritulne 😉

cairka
28. máj 2012

My máme morča od decembra, dievčatá ho kŕmia, ja sa starám o klietku 😝 Ale je to milý tvor, právoplatný člen rodiny 😉

alena16
29. máj 2012

My sme najprv malemu kupili morca, ale kym sme dosli domov, tak sa v tej klietke dobre pokadil a vycural, sedel si tam v tom vsetkom, cely bol od hovienok... tak sme sa otocili a v chovprodukte sme ho vymenili za dvoch skreckov . Tie maju predsa len o dooost mensie hovienka 🙂 Predavac tvrdil, ze su urcite rovnakeho pohlavia. A za 3 mesiace sa im narodilo 9 mladych. Takze uz mame 9 skreckov lebo v chovproduktoch ich nechcu. Tak som ich rozdelila na muzov a zeny, do dvoch klietok 🙂 Tak ak by mal niekto zaujem o skrecka 😀

rozala111
autor
29. máj 2012

Ahpjte, boli sme si vybrat morčiatko - je krásne, len je už cca skoro 2-3 mesiace staré, nie je to už veľa?

maranat
29. máj 2012

@rozala111 nie je stare, v zooprodukte vykupuju morcata najmenej 6 tyzdnove, mensie su este odkazane na matku a jej mlieko, takze sa tam ani dlho neohrialo 🙂

danu
30. máj 2012

@rozala111 pridaj sa do temy, na ktoru ti dala link filipal