Keď morske prasiatko tak samica alebo samec ?
Čítala som, že samce sú prítulnejšie a lepšie sa ochočia. Ale morča je spoločenské zviera, a preto by sa mali chovať najmenej dve. Samičky sa že vraj lepšie znášajú, my máme dvoch samcov, nekastrovaných a nebijú sa. Je medzi nimi rok rozdiel.
@sight počula som o tom, ale počula som ešte že viac samce kakaju a cikaju ako samicky
Tak, kakaju a cikaku kolko im treba. Samec viacej znackuje, tj.ocurava všetko dookola. Ak sa pekne čistí klietka, nie je žiaden problém ani s jedným pohlavím
Morca je megasuperske zviera. Sice hlupucke, ale nie je agresivne, ako napr skrecok. Tiez odporucam dve samicky. Ale hlavne, aby boli aspon dve.
Tak naše čurajú a kakajú statočne, ale prasiatko furt niečo žerie a žuje, tak si neviem predstaviť rozdiel u samičiek
ak samce, tak najlepsie take, co vyrastaju spolu a uz su dospele. inak radsej samicky.
my sme kupili samca, bolo to narychlo a zial, skusalis me ho dat dokopys inym samcom a nevyzeralo to dobre. ten nas je celkom svojsky a velmi si presadzuje svoje. nerad sa pestuje. na nieco si uz zvykol, ale ked ho viac hladkam po celom tele, tak neskutocne trpi a vydava neprijemne zvuky. popestovat sa teda da,a le bez hladkania, pripadne len jemne na hlae - podla nalady. a tiez ma rad masirovanie usiek.
zvykol si pri pestovani na nas zaspat. ulozi sa a podrieme si. ked ho dame na zem, beha za nami jak psik ( no je opatrny ), do obyvky a spalne nejde.
a velku klietku, aspon 100cm, tiez sme nevedeli, kupili sme mensiu, tak sme potom kupovali novu. mrca potrebuje priestor na behanie. nas teda neikedy dobre sprintuje. a tiez je podareny, ked popkornuje.
Mali sme samicku potom sme jej zaobstarali kamosa, dvakrat mali aj malicke no nadhera. Potom pokapali chudatka. Skoda ze to tak kratko zije, samcek mal nador na vajkach a samicka posla za nim do 2 mesiacov z nicoho nic
inak co sa tyka instrukcii k chovu morcatka, odporucam videa na youtube od Alue. pride mi sice trosku "extremistka", ale vdaka nej som vselico zistila.
Ja by som odporučila morské prasiatko.
Ako dieťa som ich chovala. A minulý rok v novembri som kúpila dcére (6r) .
MORSKÉ PRASIATKO NESMRDÍ ( ako niektoré žienky tvrdia)‼️‼️‼️ Pokiaľ pravidelne čistiš klietku tak nemáš žiadny zápach. Ja nášho Miška raz týždenne čistim, detským mydlom -hubkov a pomaličky ho osprchujem.
Nás Mišo piští buď keď chce nejakú dobrotu (vedsinou keď otvorím chladničku 🤣), alebo keď chce ísť von z klietky k nám.
Od malička sme ho učili na popruhy, takže na jar môže s nami byť na vôdzke v záhrade.
Podľa mňa je morské prasiatko lepšia voľba aj kôli životnosti. Predsa škrečok žije krátko a treba myslieť aj na citlivú väzbu, ktoré si dieťa k zvieratku vytvorí.
Pekný deň
@sight dobrý deň,prosím vás ako sú na tom vaši samcekovia?nebiju sa z odstupom času?
@alzbetkacicka Dobrý deň, nie, nebili sa, len bohužiaľ jeden z nich uhynul. Teraz máme malého trojmesačného, ktorého sme brali k dvojročnému a tiež sú úplne v pohode.
@sight och to mi je ľúto,tak nech spolu pekne vychádzajú,ja mam dvoch bratov budú mať 2m.
Samce viac smrdia no za mna toto zvieratko nie
ideálne dve spolu a v takom prípade samičky spolu lepšie vychádzajú