Mole v sušených dubákoch

22. dec 2024

Ahojte, hubárky. Našla som mole v sušených dubákoch.
Tých dubákov je veľa a známa hovorí, že je škoda to vyhodiť, (hubárka) no ja neviem... máte skúsenosti?

ina2405
22. dec 2024

Tá pani mala povedať, aj čo s nimi teda. Za mňa vyhodiť.

sissy27
22. dec 2024

Akoze… neotravis sa, ani ti nic nebude 🤷‍♀️ larvy moli v podstate len skonzumovali cast tych dubakov, takze ak s tym nemas problem, tak zavri oci, tvar sa, ze si to nevidela a hod ich do kapustnice, nikto to nezisti 🤣
Na druhej strane cim dlhsie budes tu pikslu s dubakmi drzat, tym viac sa ti budu mnozit a budes ich mat vsade a vsetky suche / sypke potraviny napadnute molami.
Ja osobne by som to zlikvidovala hned.

zooeynka
22. dec 2024

Vyhod. Alebo daj znamej hubarke ked sa jej zda ok jest larvy moli.

autor
22. dec 2024

Že stačí k nim pridať troška octu a môžu sa použiť. Už leteli do koša, ja na to nemám asi žalúdok.
I keď škoda veľká, bolo toho veľa.
Hubár ich určite zle sušil a skladoval.

koniarova
22. dec 2024

Vyhodila by som bez milosti.

ina2405
22. dec 2024

Daj ich tej pani hubárke.

bavlnka92
22. dec 2024

hlavne aj kôš treba vyniesť mimo domácnosť aby to nepreliezlo ďalej

kikusenka1
22. dec 2024

Vyhodiť

annm81
22. dec 2024

Zo zdravotného hľadiska je to úplne bezpečné - vajíčka, larvy aj dospelé jedince. Ak teda nemáš mentálny blok jesť hmyz, pokojne to prejdi, vyhoď motýle a červíky a môžeš normálne použiť, hoc sú tam aj vajíčka. Mne by tiež bolo ľúto vyhodiť. Len teda by som to spotrebovala hneď, a uistila sa, že sa mole nepreniesli na ďalšie potraviny.

hedviga2
22. dec 2024

Všetkp čo nazberám v záhrade či lese, uzatvorim do pohárov a na 24 hodín dám do mrazničky

matrioshka333
22. dec 2024

@annm81 tak to je riadna blbosť. Nie je to bezpečné. Osobná skúsenosť. Nehovoriac o tom, že tie mole ti tam aj kadia 🤮

Zahodiť, nabudúce hríby hneď po usušení presypať čiernym korením a uskladniť v uzavretom pohári.

jamidea
23. dec 2024

Fuuj, vraciam, vyhod!