Ahojte, hubárky. Našla som mole v sušených dubákoch.
Tých dubákov je veľa a známa hovorí, že je škoda to vyhodiť, (hubárka) no ja neviem... máte skúsenosti?
Akoze… neotravis sa, ani ti nic nebude 🤷♀️ larvy moli v podstate len skonzumovali cast tych dubakov, takze ak s tym nemas problem, tak zavri oci, tvar sa, ze si to nevidela a hod ich do kapustnice, nikto to nezisti 🤣
Na druhej strane cim dlhsie budes tu pikslu s dubakmi drzat, tym viac sa ti budu mnozit a budes ich mat vsade a vsetky suche / sypke potraviny napadnute molami.
Ja osobne by som to zlikvidovala hned.
Vyhod. Alebo daj znamej hubarke ked sa jej zda ok jest larvy moli.
Že stačí k nim pridať troška octu a môžu sa použiť. Už leteli do koša, ja na to nemám asi žalúdok.
I keď škoda veľká, bolo toho veľa.
Hubár ich určite zle sušil a skladoval.
Vyhodila by som bez milosti.
Daj ich tej pani hubárke.
hlavne aj kôš treba vyniesť mimo domácnosť aby to nepreliezlo ďalej
Vyhodiť
Zo zdravotného hľadiska je to úplne bezpečné - vajíčka, larvy aj dospelé jedince. Ak teda nemáš mentálny blok jesť hmyz, pokojne to prejdi, vyhoď motýle a červíky a môžeš normálne použiť, hoc sú tam aj vajíčka. Mne by tiež bolo ľúto vyhodiť. Len teda by som to spotrebovala hneď, a uistila sa, že sa mole nepreniesli na ďalšie potraviny.
Všetkp čo nazberám v záhrade či lese, uzatvorim do pohárov a na 24 hodín dám do mrazničky
@annm81 tak to je riadna blbosť. Nie je to bezpečné. Osobná skúsenosť. Nehovoriac o tom, že tie mole ti tam aj kadia 🤮
Zahodiť, nabudúce hríby hneď po usušení presypať čiernym korením a uskladniť v uzavretom pohári.
Fuuj, vraciam, vyhod!
Tá pani mala povedať, aj čo s nimi teda. Za mňa vyhodiť.