Moja mačka nechce žrať.

jona753
26. mar 2020

Prosím neviete mi niekto poradiť mám 2 kocurov jeden z nich je úplný žrút a druhý teraz po novom nechce nič zjesť. Odkusne si 2 krát, ovonia a začne okolo misky hrabať.
Stalo sa vám to niekomu? Ak áno prosím o radu čo robiť.
Ďakujem

michaella24
26. mar 2020

Má čistú misku? Nie sú tam zvyšky z predošlej porcie, ktoré by jej mohli už smrdieť? Alebo skús zmeniť značku jedla, aj moji sú pažruchy, ale niekedy sú proste fajnoví a odmietnu jednu značku, zahrabú a druhú zožerú. Preto im často striedame a máme viac rôznych doma. Mačky sú fajnotky, možno za tým nemusí byť ešte vážny problém, ak nechudne či nemá problémy so srsťou. A majú len kapsičky či aj granulky? Moji majú granulky nonstop k dispozícii a jedia podľa potreby, kapsičky mávali ráno a večer, no v poslednej dobe im chutia hlavne granulky. Tak majú len raz denne. K tomu bezlaktózové mliečko zvyknú piť.

0silvia0
26. mar 2020

Skus sa pridat do skupiny milujeme macky we love cats, snad poradia...

lenocka12345
26. mar 2020

@jona753 áno stalo , môj Vilko žerie roky to isté , zrazu nič . Skončil v nemocnici , niekoľko dní , mal antibiotiká , našli mu kopec diagnóz , ale nič s trávením . Praktikantky ho kŕmili z ruky , až kým ich nekusol. Má takú povahu. Doma už jedol pár dní , potom zasa . Tak zasa skončil v nemocnici. Došla som ho pozrieť , doktorka vynervovaná , že skončil na kyslíku, odpadával :D Pozriem do klietky , vytočený. Dali mi ho domov . Zistili mu astmu. Sprejujeme mu do úst. Si asi vieš predstaviť. Vyslovene nám bolo povedané , že ho máme vykŕmiť ako hus , takže striekačka a ideš . No a teraz konečne začal ako tak jesť. Trvá to asi 3 týždne , polovicu času som preplakala , druhú som vynervovaná . Ale snažíme sa 🙂 aj my , aj on

77daniela77
26. mar 2020

@lenocka12345 Moj zlaty,taky smutny vyzera byt.....

lenocka12345
27. mar 2020

@77daniela77 to bolo presne vtedy fotené , veľmi rýchlo zoslabol :( až zo dňa na deň by som povedala a len spal celé dni , nie z nudy ale z únavy

maria1989
27. mar 2020

@jona753 choď na veterinu. Ak mačka pár dní nebude žrať, môže na to zomrieť. Pritom príčina nemusí byť vážna - napr. ju bolia zuby a pod.

yukki
27. mar 2020

Stolicu má normálne? Nechodí zhrbeny, akoby mu chrnul zadok?

zaba22
30. aug 2023

@yukki prosím vás pekne, nás kocúr má toto posledné dni. Nechutí mu jesť a zdá sa mi,že občas ho akokeby zhrbi vzadu, aj zadné labky má.v takej divnej pozícii. Viete povedať, čo to môže.znamenat?

yukki
30. aug 2023

@zaba22 zápchu môže mať.... Tiež guľky srsti v žalúdku.... Mojim vtedy čosi dala veterinarka, ku tomu probiotika, a radila Dávajte mu všetko biele - mlieko, syr, jogurt..... Ale tuším mu aj pichla čosi na zlepšenie peristaltiky čriev...

alexiys
13. dec 2023

Dobrý deň, mám kocúrika, ale posledné dni mi mechce jesť, zje ale iba oliže a hneď sa ide napiť vody a znova ide spať, posledné dni je iba v pelechu a spi. Ale jesť mi vôbec nechce. Prečo? Môžete mi pomôcť, ďakujem za kazu odpoved.