Dobre ráno. Prosím vás pekne. Moj drobec má 4 roky a 2 mesiace a váži 12,4 kg. Neni to malo ? Ďakujem za názory tých mamičiek, ktoré majú s takouto váhou skúsenosť. On papa... jasne aj vymýšľa že nechce. Ale Keď napr.vela zje tak ide aj 2x za deň na záchod.(na veľkú) príde mi, že všetko čo zje ide z neho von. Ináč kaka každý deň. Dakujem
Podla mna to moze byt malo moj maly 14 mesacny ma 13kg a neni tucny len je pevny a moj 4 rojy 4 mesuace ma 19kg a tiez je pevny takze neviem ....podla mna jeto na 4rocneho malo ale bohvie co povie dr
Veľa robi genetika. Aku výšku vahu mate vy rodicia, aj stari rodicia. Ak štíhly ludia, tak aj syn bude štíhly.
Ved ked sa ti nieco nepozdáva, poziadaj pediatricku o rozbor krvi ci mu nieco nechýba.
Moja ma 3 roky 3 mesiace a ma 10.5 kg a 95 cm
Vysku ma na vek ok len vaha je nizsia ale kedze ma vsetky krvne testy ok uz neriesim
Pekne zje vsetko co jej dam dokonca zacala jest ovocie co doteraz odmietala
Takze by som dala vo vasom pripade urobit testy u detskej a ked budu ok nriesila by som
Ahoj nic si s toho nerob aj môj má 4 roky a má 13 kg , on od narodenia pomaličky naberal , pediater povedal , že je to ok vzhľadom na to , že to stále rastie aj keď pomaličky , teraz sa nám narodila dcérka a tam je to detto má 4 mesiace a 5 kg , ostatne deti už aj 8 kg ... môj toho veľa nenaje , skôr take detské porcie miniatúrne , skôr viac krát za deň si da smie naraz veľa , ale je úplne v pohodicke 🤗🤗🤗
Ak je zdravy,beha hra sa a detsky pediater nic nema proti vahe,tak neries,neprirovnavaj k inym detom hlavne.
Moja dcera ako 4r bola akurat vahovo,teraz velmi vyrastla a je ako spagetka,sama ruka sama noha a ked sa ide kupat a vyzlecie sa akoby odisla 😂
Je iba masko,kolacova neni od malicka.
Vsetko zalezi aj od genov,moj muz bol taky sucharok a dcerka ma postavu po nom.
No detska lekarka ked som jej povedala,ze je chudunka mi povedala,ze lepsie nez obezna.
@sida456 pozrela som do tabuliek..dolna hranica v jeho veku je 13,5kg....cize vazi malo
Moj ma 102 cm a vazi 15+ kg, ma 4 r a 1 mesiac. Cize zalezi aj od vysky. Nebyva casto chory? Moj byval drobcek, ale ako mu vybrali nosne mandle a nechrape v noci, podrastol aj pribral.
To sa tes, ze je taky. Hlavne ho nenut jest! To boli dakedajsie sibnute zvyky "neodides od stola kym nebude VSETKO zjedene".
@sida456 ahoj, tvoj syn je podla tabuliek chudsi ako viac nez 97% deti v jeho veku, co je fakt malo. Pozriet si to mozes v percentilovych grafoch napriklad v tejto knizke na strane 68 : https://www.google.sk/url?sa=t&source=web&rct=j...
Inak moja dcera je na tom rovnako, poslali nas aj na gastro kde povedali ze proste je chuda 😁 takze nic si z toho nerob, tabulky su na to aby sa porusovali 😛
@sida456 ahoj,a tebe sa nezdá syn chudý? Lebo môj 4r. 13kg vážiaci sa mi zdal dosť vychudnutý. Od 3r do 4.r vôbec nič nepribral.boli sme na gastro skrz problémy s nechutenstvom a zistili mu alergiu na lepok a pesničku.nastastie to nie je celiakia ale dieťa bezlepková je rovnaká.sme na nej pol roka.za ten čas pribral kilo.teraz syn 4,5.r má 14kg a stále sa mi zdá dosť chuducky
Moja má presne 4r. a presne 15 kg. Máme tu v
blizkom okolí 2 iné deti, jedno a pár mesiacov mladšie a jedno o pár mesiacov staršie a obe sú uz na prvy pohľad väčšie a ťažšie, čo ma motivovalo pozrieť do tabuliek. Sme v časti tých chudsich detí. Aj sa mi zdá na pohľad chudá, ale nie zas extrémne, že by som sa znepokojovala, ale dávam si teda na jedle viac záležať a sledujem tu váhu. Vaša váha sa mi zdá fakt dosť málo. Lebo si zober, 1 choroba a hneď za pár dní o pol kila menej...
Miško má 4r. a 4 mes. a má 20 kg, 110 cm a noho vel. 30
je to individuálne
@sida456 ďakujem za názory. No moj maly má 96 cm. Ja ho neporovnávam s inými detmi. Keď sme boli na 3 ročnej tiež nemal nejak veľa kg a dr. Nič nato nepovedala. Nechcem moc snim chodiť po doktoroch keď on papa..... a nič mu nieje behá, hra sa všetko Ok. Má byt po kom chudý priateľ bol ešte chudší než je on, len ja som sa pýtala pre zaujímavosť.... lebo mi známa vravela prečo to neriešim u dr keď má len 12,4 kg 🤷♀️
@majka99999 chorý nebýva skoro vôbec. 🤷♀️
@sida456 Netráp sa, ak syn pekne papá a krvné testy má v poriadku. Mňa od malého decka mama vodila po všetkých možných doktoroch, také vyšetrenie, onaké krvné testy, sono sem, odbery tam a všetko bolo v norme. Pri nástupe do 1. triedy som mala 18 kilo. Môj o 1,5 roka mladší brat mal toľko v troch rokoch. Jednoducho som zdedila postavu po otcovi a jeho mame. Teraz mám 29 rokov, 160 cm, 39 kíl, ktoré sa mi držia od 14tich a najviac som mala 52 kilo deň pred pôrodom. Genetika nepustí, nech robím čokoľvek. A pritom sa stravujem ako drevorubač. Vypapám sa najviac na 42 kilo, tam sa to zastaví a nejde to vyššie ani o gram. Ja som z toho mala dlhé roky mindráky, no odkedy som sa zo svojím telom zmierila, prestala som sa vážiť každý deň a "upratala" som si v hlave, som spokojná, pokojná a šťastná. To je aj moja rada pre teba. Daj si pozor na to, aby synček nemal psychické problémy kvôli nízkej váhe, ak v budúcnosti veľmi nepriberie. Prípadne problémy so šikanou v škole, lebo aj tým som si kvôli tomu prešla. Nie je to niečo, čo by mal zažiť malý/mladý človiečik.
@sida456 No náš má o dva roky menej, má 90 cm a tiež váži tak 12,5 - 13 kg. A nezdá sa mi, že by bol nejaký baculko, myslím, že vypadá tak akurát. Je stále v pohybe, takže všetko čo zje, vybeha. A tiež kaka 2-3 krát denne. Takže si porovnaj.
Ale každé dieťa je iné. Keď mala neter 8 kg, tak susedov chlapec rovnako starý mal už 12 kg. Ale to už bolo na ňom vidno, že je riadny macko 😉