Môj psík má zápal uška

4. júl 2022

Ahojte moj psik ma zápal uška. Teda, podla vyhladanych informácií z internetu si to myslim. Príznaky sedia. Ma len smradlavy maz v bordovej farbe.
Inac si to ani neskrabe len to velmi smrdi, podla toho sme spozorovali ze sa nieco deje. Je sice nekastrovany a ked sa sucka hara tak to na nom tiež citit ale toto je urcite usko. Aj chlpky ma zafarbene.
Rasa je to krizenec špica s nevieme s cim 😌
V dnešnej dobe si predstavujem drahe vyšetrenie a nasadenie liečby. Tak skúšam najprv radu od vas nejake kvapky ale spreje na to..
Google mam prestudovany, hladam skôr niečo co reálne pomôže. Prosím poraďte, nechcem pri detickach kupovať predražené lieky pre psika alebo sa nechať,, vyrábať,, pri veterinarovi
Ako inac vsade dneska... Dakujem vám
Ďakujem za kazdu radu.

elzusa
4. júl 2022

tam nič iné ako kvapky od veterinára nepomôže, čím skôr , tým lepšie, psíka to uško určite aj bolí... nestoja tie kvapky až tak veľa...psík si sám nepomôže, psík znamená aj zodpovednosť za jeho zdravie

viestta
4. júl 2022

Našim psom predpisi humánne (pre ľudí) antibioticke kvapky a platili sme celú sumu v lekárni. Zápal sa vyliečil rychlo.

karhu
4. júl 2022

psik, usko..tutu mutu, ale k veterinarovi ho nevezmes🙈
to je ale rozumcek🙄 ak na to nemas, nechovaj to😕

dzulli1980
4. júl 2022

Nechápem, načo Ti je zviera, keď mu nedokážeš zabezpečiť adekvátnu veterinárnu starostlivosť? ... vieš, ako ho to musí bolieť? ... daj ho do útulku, myslím si, že pri tomto prístupe, mu tým veľmi pomôžeš ... chudák pes.

ckocka
4. júl 2022

Nechcieť platiť veterinárnu starostlivosť a preto nechovať žiadne zviera je úplne legitímny postoj, chovať domáce zviera a nezabezpečiť mu veterinárnu starostlivosť je týranie.

autor
4. júl 2022

@ckocka
@dzulli1980
@karhu prosím??? Keby ho nechxem tak ho mam v riti.
Ja mam bolesť zaňho. Co je na tom zle ze chcem nieco liečiť skôr rozumne prirodnejsie alebo qko to nazvať, nieco co ma účinok a nemusim platiť za znacku. Ja ma psika ktoreho som našla na poli a mal asi dva mesiace podľa veterinára vtedy.
Chcem mu pomôcť ale bojim sa ze na to u veterinara nebudem mat.. Mam dve deti,. psik ma namiesto konzervy mäso z vyvaru tyzdenne trikrát minimlane plus zbytky, plus popri maznani s deťmi aby sa učili ze nas psik je nasa rodina.
Akoze vas nazor ma trosku urazil.
Pýtala som, sa preto lebo idem do lekárne a pytam si sprej do nosa a daju mi za za 14 eur sprej do nosa len preto ze je pre deti.... Prwto som sa pyta na vase rady a produkty, co nebudem platiť za ich značky.
Prepáčte nas psik ma prvy problém a mozno neviem ake vážne to je keďže som to nikdy nezažila. Ale vdaka za radu

autor
4. júl 2022

@viestta
@elzusa
ďakujem za milú odpoveď. A vôbec je mi to ľúto ze som sa tu vôbec opytala niečo. Ludia si robia obraz ani nevedia o kom.

dzulli1980
4. júl 2022

Pokiaľ má človek, zviera zápal, potrebuje antibiotiká ... a tie Ti v lekárni len tak nedajú, zápal len tak prírodnou cestou nevyliečiš ... a psíkovi daj radšej psie konzervy ako zbytky ... to, že máš dve deti Ťa neospravedlňuje ... ja som zachránila x zvierat z ulice, ale žiadny takýto problém som prírodnými metódami, len aby som ušetrila, lebo mám dve deti, neriešila ...

ckocka
4. júl 2022

Bez vyšetrenia ani nebudeš vedieť aké vážne to je.

autor
4. júl 2022

@dzulli1980 ja nepotrebujem na nom šetriť ked nemám co šetriť. Mam dvoch atopíkov, korenisté presolene veci im nedavam cize ani nas psik nepapa také. Teosku ma vytaca ze zo mna robíš sprostu. To ze sa nechdem dat oklamat znackami od veterinárov neznamrna ze zanedbavam nasho psíka. Prepáč je to prvy zdr problém s nim nabudúce určite si nenecham tu poradiť vdaka tebe.

autor
4. júl 2022

@ckocka uz som napísala ze je to prvy problém a hladala som u vás pomoc.. Ale ďakujem za peknú pomoc 😌

ckocka
4. júl 2022

Zanedbávaš ho ak mu veterinárnu starostlivosť neposkytneš keď ju potrebuje. Pomoc ti tu bola poskytnutá niekolkokrát - jediná adekvátna rada znie choď s ním k veterinárovi.

dzulli1980
4. júl 2022

Čo stále točíš o znáčkách od veterinárov? ... veď nejde o žrádlo ... predpokladám, že ATB majú všetky veterinári rovnaké ... ten pes jednoducho potrebuje vyšetrenie, ak na to nemáš, tak ako som písala vyššie, daj ho do útulku, tam sa ľudia oň postarajú.

eliska105
4. júl 2022

Urcite zbehni za veterinarom...predpise pravdepodobne antibioticke kvapky do uška a psíkovi sa uľaví..nestoja vela

nika523
4. júl 2022

Ja ťa chápem ako si to myslela, možno nemáš toľko skusenosti čo sa týka psov a preto hľadáš nejakú radu ako mu pomôcť tu, ale žiadna iná rada ako ísť na veterinu neexistuje a ten zápal len tak sám od seba neprejde len sa to môže zhoršovať ak sa to nebude liečiť a môže z toho byť ešte väčší problém, takže neodkladaj to a čím skôr na veterinu lebo toto je pre psíka veľmi nepríjemné a žiadna babska rada neexistuje

tramtada31
4. júl 2022

Ono to nie je sranda, môže mu to prejst na zapal stredného ucha, prist o sluch úplne. Normálne choďte k veterinarovi.

3009
5. júl 2022

To aj ty keđ si chorá radšej vypisuješ na MK ako ideš k lekárovi? Ty vieš že treba chodiť k veterinárovi so psom ak mu niečo je? Ty ho vlastne týraš. Žrádlo mu nedávaš čo ma žrať pes ale nejaké zbytky od stola. No ja byť tvojím psom utekám kade ľahšie od teba. Pes nie je len na maznanie, ale treba mu dať aj odbornú starostlivosť a ty to žiaľ mu nedávaš. Daj ho radšej do útulku odkiaľ si ho niekto adoptuje a dá mu stravu čo má žrať pes a lekársku starostlivosť akú potrebuje.

jaskolka
5. júl 2022

Ja nie som nejaký psickar, nie som typ, čo extra nejako miluje zvieratá. Preto ani nijake nemáme.
.. Ale logicky, keď už niekto zviera ma, tak áno, pripraviť sa na to, že bude to zviera potrebovať aj občas lekársku pomoc.Pes nemá zdravotnú poistku, preto musíš platiť všetko v plnej cene.
Potrebuje normálne lieky, antibiotika, tvoje otázky co mu iné dat, si trochu zvláštne.
Co mu chceš dat, harmančekovy odvar, alebo Indulonu do ucha?
Ake rady si čakala? Nemôžeš sa urážať, keď to tu píšu ženy, že jediné veterinár. Pes nie je človek, on ti ani nepovie, ako a kde ho to presne boli. Veterinár to jediný vie posudit aj liečiť.

simona92101
5. júl 2022

Usi su u psov haklive,pokial mu veterinar nepozrie do ucha pristrojom,nezistis aky vazny problem je 🤷‍♀️ usne kvapky stoja par eur,pokial by sa to riesilo len nahradami,mohlo by to prejst do vazndho problemu a vtedy bude liecba x krat drahsia.
Skus vsak doma zobrat gázu,klasicke kvapky pre ludi,nakvapkaj na gazu a ucho povytieraj.mozes mu tam aj kvapnut a trochu ucho pozmolit.ak vsak je ten maz takej farby ako pises,tak to neznaci nic dobre 😏

ella2015
5. júl 2022

Neviem o akých značkách stále točíš, ale so psom treba ísť k veterinárovi aby ho prezrel a nasadil lieky, predsa keď ho máš pri deťoch tak je očkovaný a odčervený takže vieš, že starostlivost nestojí tolko aby si musela predať obličku. Mäsko z vývaru ako píšeš je fajn ale pes by mal jesť svoju stravu, lebo je síce pekne, že chceš šetriť, ale tou ľudskou stravou mu len ubližuješ, on potrebuje hrýzť a nie len hltať jemne veci

marianeta
5. júl 2022

Toto doma nevyliecis bez veterinára.. Pes má dlhý zvukovodu, a kľudne tam môže byť aj cudzie teleso ( stačí kúsok trávy či semienko) ktoré kvapky neodstrania a bude sa to len zhoršovať.Rovnako nemusí mať zápal ale napríklad ušný vsrab a to tiež neviem ako by ste doma len tak liečili. Neviem akú sumu si predstavuješ, ale 100€ určite platiť nebudeš za vyšetrenie uší. Ak to zanedbas a začne sa skriabat tak si poľahky privodí napr. hematóm na uchu a to už bude drahšie na liečbu. A nebude ti veterinár podsúvať žiadne značkové liečivá.. Kvapky do uší či oči psíci dostávajú väčšinou také isté ako my.. Buď ti ich dá v ambulancii alebo pôjdeš s receptom do lekárne.

hyta
5. júl 2022

Naša mala zápal v ušku a vtedy pri čistení mala maz do mierne hnedastej farby. Dostala vtedy antibiotikum v kvapkách Tobradex. Sú to ľudské kvapky, dávajú sa do očí, uší i do nosa. Len tie ti v lekárni bez receptu nepredajú. Uši sú veľmi citlivé, ja by som išla na veterinu. Urobia ster, pozrú pod mikroskopom a tak najlepšie určia liečbu. Chápem, že v dnešnej dobe nemá väčšina ľudí financie na vyše. No i psík je ďalší člen rodiny a ozaj ťa to nebude stáť majetok.

sandra_kul
5. júl 2022

my sme s tym tiez bojovali a budes musiet s nim ist k veterinarovi. isto tam ma nejake kvasinky, lenze tych je tolko druhov a na kazde zabera nieco ine. nenechaj ho sa takto trapit, lebo to moze mat este horsie a potom zaplatis u vet este viac

nelca84
5. júl 2022

Jezis maria, daju mu kvapky do usi, co cakas, ze budu stat 100e, ze mas s tym taky problem? Neviem ako inak chces podomacky riesit zapal? Len sa mu to zhorsi a potom zaplatis ovela viac 🤦‍♀️
Ma pes vobec povinne ockovania a cip, ked mas taky problem ho vziat k veterinarovi?

nika523
5. júl 2022

A ešte ak má zápal veterinar mu to ucho musí najprv vyčistiť s takým špeciálnym roztokom aby sa mu tie kvapky do ucha vôbec dostali, pes má dlhy zvukovod a ty to nijako nevycistis, našej keď doktor čistil vyšiel z ucha až taký akoby štupel z toho mazu, až potom môžeš dávať kvapky, takže žiadne špekulácie zvieratko si samo pomôcť nevie takže ty si povinná mu zabezpečiť zdravotnú starostlivosť a neposkytnutie zdravotnej starostlivosti sa berie ako týranie

marianeta
5. júl 2022

Ešte dodám ,že akýkoľvek zdravotný problém u psa či macky doma neporiesis ani len hnačku,lebo nevieš čo ju spôsobilo.. A na Google rady by som sa tiež nespoliehala.. Je od teba milé ,že si ho nenechala na Tom poli a ujala sa ho, ale ak mu nevieš zabezpečiť riadnu veterinárnu starostlivosť, tak zváž či nebude lepšie nájsť mu iný domov. A nie každý veterinár pýta za ošetrenie nekresťanské peniaze.. Veľa platíš väčšinou na väčších klinikách kde majú aj drahé vybavenie.