Modlenie ruženca a noveny

27. aug 2023

Predpokladam že tu najdem aj veriace ženy a chcela by som vas poprosiť, či mi viete pomocť. Som veriaca, modlim sa pravidelne, kostol ale nenavštevujem a rada by som sa naučila modliť ruženec a pompejsku novenu. Vie mi niektora z vas pomocť ako na to? Ruženec som si vygooglila ale vobec tomu nerozumiem, ako na to prosim?

https://modlitba.sk/ruzenec-2/ čo znamena 1.,2.,3. a,b,c.? Ako prosim postupovať? Ďakujem vopred ochotnym 🙂

deti95060810
27. aug 2023

je tu skupina Veriace mamičky... tam ti isto poradia

majka2959
27. aug 2023

Veľmi dobrá je aplikácia Ruženec pre Slovensko, kde modlitbu ruženca počúvate a zároveň môžete sledovať text. Dá sa počúvať aj na Rádiu Lumen každý deň o 19. hodine.

risolino
27. aug 2023

máš tam presne napísané postup... to a, b, c dávaš pri preddesiatku (3x Zdravas) a potom 1 až 5 dávaš pri jednotlivých desiatok... jednotka je 10krát, dvojka 10krát... Tajomstvá sa pridávajú po mene Ježiš (10krát) a po každom desiatku je tá prosba.

autor
27. aug 2023

Ďakujem všetkym veľmi pekne za pomoc 🙂

monika4487
27. aug 2023

Tajomstva v ruzenci je vlastne zivot Jeziza Krista. Ked sa na to človek pozrie, tak ruzenec sa zacina Radostnym ruzencom a jeho tajomstvami, kt. opisuju dolezite udalosti jeho zivote (cize od ocakavanie narodenia Jezisa az po najdenie Jezisa rodicmi v chrame). Potom je Ruzenec svetla (to je jeho ucinkovanie). Tak nasleduje Bolestny ruzenec, kde je jeho bicovanie,... A posledny je Slavnostny ruzenec (kde sa opisuje zmrtvyvstanie az po korunovanie Panny Marie v nebi). Pri tychto tajosmtvach = desiatkach sa zacina oddelenou gulickou Otcenas a nasleduje 10× Zdravas a posledna oddenlena je Slava Otcu (zaroven aj nasledujuci Otcenas dalsieho tajomstva). To a,b,c su prosby k preddesiatku, ruzencu a pri tom sa modli za kazdou prosbou Zdravas. Tak laicky snad dobre som to vysvetlila.

zuzka95615
27. aug 2023

Napr. Radostný ruženec sa modlí v pondelok a v sobotu. Pozri obrázok, podľa toho sa naučíš. Alebo aj na youtube.

vorkola
27. aug 2023

lahka pmoc,Chod niekedy do kostola v dany den ked je tam sv omsa ,a tam sa zvyknu modlit ,pred omsou asi cca20 az 30 minut ruzenec.teda v katolickych kostoloch, Grekokatolici maju tiez ale neviem ,ci pred liturgiou, alebo po alebo ako to tam maju,Ale ja so si raz pustila lume n v sobotu rano a tam po rozhlase sa modlia ich ruzenec,takze modlim sa niekedy aj ich. Ten grekokatokicky je taky nadherny,Ze sa ho snazim naucit naspamät

janetinka27
29. aug 2023

Ahoj, aj na luxe lazdy den je ruzenec. Este je aj ruzenec k ucte ducha svateho.