Modelingová agentúra Abc Managment

majkadaniova
26. jún 2014

ahojte,baby prosim Vas nemate nahodou skusenosti alebo aspon ste nepoculi o modelimgovej agenture ABC managment?? Dnes mi od nich prisla SMS ze som prijata do televiznej reklamy no najskor musim nafotit fotobook za 150€ nevem teda ci to nieje nejaky podvod ak by ste mi vedeli pomoc budem len rad ...thanks ;) 🙂

vefi89
26. jún 2014

@majkadaniova bola si na nejakom castingu? mne to príde choré, pretože ak niekto niečo so mnou chce, tak telefonuje, a nevypisuje sms...

majkadaniova
autor
26. jún 2014

Bola soma registracii a poslala som foto ,,,no nevem velmi vaham lebo sa mi to nezda ale kedze nemam skusenosti ziadne tak som sa chcela poradit

warholette
26. jún 2014

samozrejme ze je to podvod, ziadna agentura by od teba nemala pytat peniaze vopred. vsetky svetove agentury fotia zadarmo a poplatok si neskor stiahnu z tvojej uspesnej zakazky. never im a nic neplat!!!

cerez
26. jún 2014

Hodila som do googlu a je tam jedna stránka, kde sa píše, že ide o podvod. Nejde ju síce otvoriť. Zaváňa to podvodom, takže peniaze žiadne neposielaj. Choď radšej na istotu a vyhľadaj také agentúry, ktoré majú dobré hodnotenie a odporúčanie.

majkadaniova
autor
26. jún 2014

Dakujem baby len ste ma uistili v mojom zmyslani 🙂

zita19
26. jún 2014

@majkadaniova aj mne prisla pred casom. To by som chcela vidiet na co uz by som uz ja mohla robit modelku 😖 😀

anatalia77
26. jún 2014

@zita19 😀 ja na pevny chrbat po aplikacii nejakej masticky..

zita19
26. jún 2014

@anatalia77 ja este nemam vrasky na uchu, zeby pristroje pre nedoslychavych 😀 😀 😀 😀

anatalia77
26. jún 2014

@zita19 😀

majkadaniova
autor
26. jún 2014

Ja som tam isla stym ze fotit vlasy ucesy a tak no ked som tam bola tak ma presvedcili ze by som sa hodila aj do reklamy a inych foto zakazirk tak som suhlasila no a uz vtedy som zaplatila registracny poplatok len 10 eur tak mi take neprislo no 150 euro je uz kus viac

martina797
14. júl 2014

Ahoj,
bola som sa tam aj ja zaregistrovať, dnes už nefunguje ich stránka!!! Mne nechcel povedať, koľko stojí fotobook, hlavne že v zmluve stojí, že si ho musí dať urobiť. Tak som chcela vedieť cenu, ale nedozvedala som sa ju. Zaplatila som tiež 10 Euro a až keď som tam po týždni volala, že prečo mi neposielajú ponuky, tak mi jednu poslali a potom nikto nezdvíhal telefón... Skúsila si tam volať? Kedy si sa zaregistrovala?

martina797
14. júl 2014

aj ja som tam išla s tým, že budem robiť reklamu na vlasy. A ani slovo o tom nepadlo.

mafimodrastrecha
14. júl 2014

takze babenky....som sice uz "stara vrazda", ziadna modelka, ale tiez som firme ABC managment Jozef Zahradnik...hladame NOVE TVARE takmer naletela.

pozrite REFLEX zo 14.7.2014 o tejto firme a presne o tomto pripade.....
http://videoarchiv.markiza.sk/video/reflex/cele...

Reagovala som na stranke bazos,sk na inzerat typu HLADAME LUDI DO KOMPARZU (60-80 €/denne). Ktorého dochodcu by taka lakava ponuka nezlákala. Telefonicky sme si dojednali stretnutie vo vyskovej budove na Mileticovej ul, 6.p.(ak si spravne pamatam posch)
Uz uroven kancelarie a ukecaného mladeho cloveka menom Souček bol prvym mementom, ze sa jedna o podfuk. Pri vstupe do budovy na vrátnici som sa informovala, od kedy firma ABC managment sidli v uvedenych priestoroch. Vraj mesiac. Po vstupe do kancelarie - ziaden pocitac, dva jednoduche stoly so stolickami a vstavana skrina olepena pár foto s modelkami vystrihnutych z modnych casopisov, jeden maly pocmarany zosit A5, par zdrapov papierov. Popri nasom rozhovore absolvoval mlady muz tak 15 telefonatov, kde si dojednaval terminy stretnutia vzdy tak po 15 min.
Uz na mieste som to vnimala ako jasny podvod a cakala som pokial to chlapec dotiahne. Kladla som mu otazky preco nemaju svoju stranku ako modelingova agentura, akym sposobom sa dozviem o najblizsich komparzoch (vraj najblizsi bude o 3 dni, posleme vam sms... tak doteraz na nu cakam hihi), ako si vedu evidenciu zaujemcov, ked vidim ten neporiadok na stole bez ciselneho oznacenia jednotlivych prihlasok. Chlapec sa celkom sikovne obracal a a vzdy sa vedel "vykecat".
Po otravnych otazkach z mojej strany mi podsunul tlacivo prihlaska do komparzu, filmu castingu. Naciklostilovane tlacivo bez akejkolvek urovne. (pan Zahradnik mohol ste sa trochu viac snazit...) Mlady muz pockal na vypisanie tlaciva a potom mi oznamil, ze dostane za registraciu 7€. Kedze som to vsetko videla ako podvod tak som mu povedala ze nemam u seba hotovost, mozno tak 2,40€. Jeho neprofesionalna odpoved: no tak dajte kolko mate, zvysok mi doplatite pri komparze o 3 dni ked sa tam stretneme. Spýtla som sa, ci vydava aj nejake prijmove doklady o prevzati penazi. Pohrabal sa niekde pod stolom a vytiahol prijmovy pokladnicny doklad. Stihol ma upozornit, ze som povinna o vsetkom mlcat, zato pokladnicny doklad neobsahoval nalezitosti ake ma doklad obsahovat (pečiatka, poradove cislo dokladu...) Ked som ho na tuto malickost upozornila, tak tam z brucha dopisal poradove cislo a peciatku si prave sef zobral so sebou).
Takze ked si to tak zhrnieme celkom slusny zarobok a podvod od 1 ks prihlasky = od7€ -50€, podla toho o co ste mali zaujem. Kedze sa necitim na modelku, stacil mi len komparz (7€), ...+modeling 15€, ....+reklama 30€, ...+film+zahranicne projekty 40€, vsetko spolu 50€.

Ja to vidim ako jasny trestny cin podvodu a vy ostatni, ktorí ste tam prisli ?? Len to by sa musel niekto do takychto podnikatelov podvodnikov konecne uz pustit. Sikovnosti sa asi medze nekladu!!

martina797
15. júl 2014

Ďakujem mafimodrastrecha za tvoj príspevok, navrhujem, aby sme sa zozbierali. Ale neviem ako, priznám sa, až po dlhom hľadaní som včera našla túto diskusiu.... ako píšeš musíme niečo podniknúť.

kita72
21. júl 2014

Ahojte, čítala som túto diskusiu dávnejšie, ale stále som si nebola istá, o čo vlastne ide, až teraz sa potvrdilo, že aj ja som naletela pravdepodobne... Tiež som bola na "pohovore" a zaplatila som.... hneď mi prišla aj ponuka. Zavolala som tam a mám prísť na fotenie za 150e... naozaj trošku moc... keby tu nenapíšete, ani neviem... takže na to fotenie nejdem a pripájam sa k vám, toto nie je normálne :/.....

petraas
27. júl 2014

ahojte baby, tak konecne som niekoho nasla kto naletel. my sme tiez naleteli ale zaplatili sme troska viac ako vy. bola som registrovat obidve dcerky cize len za to 60 eur + 150 eur za book....mohli by sme sa spojit a nejak to riesit. viete v tom niekto chodit? ako sa to robi? nejake trestne oznamenie alebo co? inak mne sa to od zaciatku co sme prisli registrovat sa nepacilo. ono mne do telefonu povedal ze registracia je 10 eur tak som si povedala ze 20 eur nas nezabije aj keby to boli podvodnici a tak sme tam isli. no z 20 eur to bolo nakoniec 60. aj som vahala no som si povedala ze ked uz sme isli taku cestu tak to zaplatim.....do tyzdna prisla ponuka pre starsiu dcerku do reklamy na Rakusku cokoladu len vraj musime nafotit book za 150 eur. kedze chce dcerka velmi hrat v reklame tak sme tam sli. book nam prisiel ale uz sa nam nik neozval. mali nas do 3 tyzdnov volat do reklamy. na konci toho 3 tyzdna mi od nich prisla sms ze cakaju na pokyny z produkcie vraj sa projekt o niekolko dni posunie ze ked im pridu pokyny hed nas budu kontektovat no nik nas uz nekontaktoval:( cize sme o nejakych 250 eur lahsi:((((

martina797
11. aug 2014

Ja by som to riešila tiež minimálne trestným oznámením, možno by mu zrušili živnosť. Ale tiež neviem, čo je najlepšie urobiť. Dosť blbé je, že v zmluve sa píše, že nám negarantujú žiadny úspech, ale na druhej strane kde sú pozvania na castigy? 14 -16 castingov za mesiac???? Oni si stále dávajú kade-tade ten istý inzerát, že hľadajú dievčatá a ženy na reklamu na vlasy. Šľak ma ide trafiť keď to zasa niekde vidím! Ako je to možné že v tom pokračujú a nikto im to nezatrhne? Idem sa poinformovať, ako by sme to mohli stopnúť. Len škoda, že nás tu aspoň 20 nie je. Netuším ako by sme sa mohli nazbierať. Ja som túto diskusiu našla len blbou náhodou....

martina797
12. aug 2014

máme sa obrátiť na orgány činné v trestnom konaní. Ideme na to?

lubica911
12. aug 2014

Ahojte aj nas oklamali 😖 Boli sme prihlasit malu, tiez to malo byť 10 € a nakoniec to bolo 30 €, este ze môj syn mal rozum a nechcel sa registrovať.

nikoll80
20. aug 2014

Tiež som sa nechala oklamať a zaplatila 150 €, súhlasím, aby sme to ďalej riešili...

petraas
30. aug 2014

@majkadaniova
@martina797
@mafimodrastrecha
@kita72
@lubica911
dobry vecer, ak ste boli oklamany agenturou abc a mate zaujem napiste mi ip. dakujem.

ivka225
30. aug 2014

Prípadne sa venujte nejakej normálnej práci.

mafimodrastrecha
31. aug 2014

@ivka225
Ivulka, tak skus mi poradit....co je to normalna praca pre dochodcu a kde ju najst?????? 😒

ivka225
31. aug 2014

Napriklad preklady textov z/do cudzieho jazyka ... graficka uprava dokumentov ... statisticke analyzy datovych suborov ... recenzie odbornych clankov ... Skratka, treba vyuzit ziskane specialne vedomosti. A ak ziadne nie su, tak sa treba uspokojit s dochodkom.

martina797
5. sep 2014

Pertaas, ako to chceš riešiť, myslím, že okrem trestného oznámenia nám nič iné nezostáva ☹ , ale touto cestou to asi nikto okrem mňa nechce veľmi riešiť

martina797
5. sep 2014

ivka225 neviem koľko máš rokov, ale máš pocit, že si niekomu tvojím príspevkom nejako pomohla? Čo sa stalo, stalo sa, snažíme sa dohodnúť, čo s tým a ak nemáš dobrú radu, mudrovať tu naozaj nemusíš. Myslím, nikto nie je na to zvedavý....

april68
5. sep 2014

Panebože, my sme práve včera boli s dcérkou fotiť book... Tiež sa mi to hne´d od začiatku nepozdávalo, aj to fotenie bolo celé divné, vozil nás po Blave vraj profesionálny fotograf Rado a boli sme aj uńho doma..že vraj ateliér. 😒 Takže som parádne naletela a prišla o cca 200 eur,že? Alebo mi pošlú aspoń ten book????? Už som volala aj s nejakým čechom Tomášom, vraj nás vybrali točiť reklamu na rakúsku limonádu. Mám príšerný strach čo teraz..???? Poraďte!!!

april68
5. sep 2014

@petraas Práve som pridala svoj príspevok.. Ešte stále netuším či sme boli naozaj oklamaní, ale asi áno.. Mám hrôzu z toho čo mi na to povedia príbuzní a hlavne ako bude dcérka sklamaná.. Pošlú nám aspoň tie fotky??

ewa4
8. sep 2014

Dobry den, velka skoda ze som nenasla skor tuto diskusiu ako citam firma je pekny podvod a ja som pred par dnami tiez reagovala na ponuku od nich pre rakusku firmu na reklamu,zaplatila som aj fotky ( lebo to ziadali ako podmienku)a teraz mozem cakat ze sa ozvu... ak by ste riesili trestne oznamenie rada sa pripojom.

luciasip
8. sep 2014

Baby, ja som sa tiez registrovala a mam aj prijimovy pokladnicny doklad s peciatkou.. Pokial idete nieco riesit sudne, velmi rada ho poskytnem.. Teraz som si vsimla ze je tam datum 16.8.2030 :D