Mobil pre 6-ročnú

alofinka
23. okt 2022

Mala ma 6 rokov a pôjde budúci rok do školy, chcem jej kúpiť mobil na vianoce, poraďte nejaký nie dráhy aby tam bol obchod play aby si mohla stiahnuť hry a youtube, nasla som xaomi redmi A1 za 100 eur ale neviem

simona20201309
23. okt 2022

@alofinka nerozmýšľala si radšej nad hodinkami?
Obávala by som sa, že by trávila na mobile viac času ako je potrebné, keď si bude môcť sama sťahovať hry. 1.roc. je dosť náročný.
Hodinky s GPS sú super, máš dieta pod kontrolou, vie s nimi telefonovať.

asocial
23. okt 2022

@alofinka 6rocna mobil nepotrebuje. Jedine, ak by chodila sama domov z SKD.moja rada - pockat.

alofinka
autor
23. okt 2022

@simona20201309 keď ona hra na mojom telefóne hry stále nejaké sťahuje a pozerá detské videa na youtube, v žiadnom prípade ho nebude mať celý deň

marzuz89
23. okt 2022

@alofinka takze mobil chces na to, aby nezaberala tvoj telefon hranim a stahovanim hier, a pozeranim videi? V absolutne ziadnom pripade by som toto nepodporovala uz ani doteraz, a urcite nie kupou mobilu. Presne ako @simona20201309, kup hodinky. A zrus jej cas na mobile, cudujem sa kazdemu rodicovi, ktory z malinkych 2 ci 3r deti vychovava zavislakov. Aby 5r dieta stale hralo, stahovalo, pozeralo videa..

nelca84
23. okt 2022

@alofinka bude chodit sama do skoly/zo skoly? Ak nie, tak neviem naco bude 6 rocnej mobil 🤷‍♀️

cocolino234
23. okt 2022

Ľudia je zbytočné hovoriť, že mobil škodí, že 6 ročná na ňom bude veľmi rýchlo závislá a závislosť plodí agresiu. Ak niekto dieťaťu chce dať telefón, tak mu ho dá a nikto ho nepresvedčí o opaku a naozaj už vôbec nie táto téma. Myslím, že ste na koníku už dosť dlho na to, aby ste vedeli, že moralizovanie tu na nikoho neplatí.
@autorka keďže malá si rada sťahuje hry, tak kúp mobil s čo najväčším úložiskom v tvojej cenovej kategórií a pod 4GB RAM nechoď (hodinky vo vašej situácií ani nemajú zmysel). Ten čo si poslala bude sekať, keď si stiahne viac hier. To je skôr na smsky, volania a internet, minimum aplikácií a hier. Ak si ochotná priplatiť 30€, tak tento pre ňu bude ideálny https://www.datart.sk/mobilny-telefon-motorola-...

a ak ti nezáleží na značke a chceš aj ušetriť, tak tento https://www.datart.sk/mobilny-telefon-aligator-...

Samozrejme vytvoriť nový google účet, kde nebudú žiadne platobné údaje, vytvoriť rodičovskú kontrolu a zámok, prehliadač by som jej tam na oči ani nevyhadzovala, lebo tam nájde všeličo a na ploche by som teda nechala youtube a obchod play.

pribinak
23. okt 2022

@alofinka ty si kúp nový a dcére daj ten tvoj

nepic
23. okt 2022

@alofinka
Myslím že je jedno aký jej kúpiš,aj tak jej dlho nevydrží,aspoň mi sme to tak mali. Čo sa týka ceny,je to jedno či kúpiš hodinky alebo telefón,len možno je pravda že hodinky sa tak ľahko nerozbiju. Do telefónu sa dá stiahnuť aplikácia kde jej budeš regulovať čas ktorý bude tráviť na telefóne a zároveň aj aplikácie ktoré si bude sťahovať. Určite ale nekypuj tie lacné Smart hodinky,cez ktoré sa zle telefonuje,zle rozumieš a stále musia byť zapnuté data aby si mala lokalizáciu. A nezabudni,že keď ju budeš lokalizovať ty,tak ju lokalizuje aj niekto iný,ako sa to nedávno prevalilo a dáta sa ukladali niekde v Nemecku práve s týchto detských hodiniek. To že by druhé ženy deťom nedali mobil si nejako nevšímaj,ty tiež určite nedávaš deťom všetko čo druhé ženy.

zuzulka558
23. okt 2022

Naša ma 9 a iba hodinky,, telefón nepyta

zuzubb007
23. okt 2022

Do skoly su v prvej triede zakazane mobily, takze neviem naco jej to budes kupovat, ani celkovo do stvrteho rocnika nemozu nosit mobil, iba ak vypnuty, a az ked pojde sama domov si ho moze zapnut

cocolino234
23. okt 2022

@zuzubb007 samozrejme, že všetci do 4 triedy nemajú vypnuté mobily. 😂 V školskom poriadku to byť môže, cez hodinu ho vyťahovať nemôžu ale cez prestávku v drvivej väčšine škôl áno (aj napriek školskému poriadku, v jednom dokonca mali, že na začiatku každej hodiny žiaci odovzdajú mobil do krabice učiteľovi ale nerobilo sa to). Chodila som po zš po celom slovensku kvôli prezentácií a mobily cez prestávku tam boli vždy. Rovnako známe s deťmi vedia, že počas hodiny musí byť v taške ale počas prestávky si ho kľudne dieťa môže vytiahnuť. V prváku na to možno viac dbajú, ale vyššie v dnešnom svete už vôbec.

anjelicek26
23. okt 2022

Co sa tyka hier, tak jej kup normalne tablet (my mame amazon fire), detska poistka (30-60 minut denne), potom sa jej to vypne, nasa 7 rocna ma uz dva roky vlastny velky tablet, ako nastupila do skoly, tak vela appiek v skole vyuzivaju a aj zadania domacich uloh tam maju, aj tak by sme sa tomu nevyhli... mobil nema - uz z dovodu, ze do skoly by ho nosit aj tak nemohla - a ze ju vozime...boli by to vyhodene peniaze... 9 rocny syn ma a len to lezi, takze to bolo tiez zbytocne, od tych 10 rokov ked budu cestovat sami do skoly, odvtedy to ma zmysel... ono napad v skole vypnut a potom zapnut je dobry, ale 90% deti si ho zapnut zabudne, ked s tej skoly vyjde... ak dieta ide chodit same - lepsie su hodinky s par cislami... aj tak dieta ma pozerat na cestu a nie do mobilu, ked ide...vidim to kazdy bozi den, ako deti stocia na prechod ci cestu a nevnimaju nic okolo, lebo sluchadla, lebo mobil... cim neskor, tym lepsie toto.

marcellka32
23. okt 2022

Naši doteraz (12,14) musía na začiatku vyučovania dať mobil učiteľovi do krabice a zamknu sa do skrine, dostanú vtedy keď konci vyučovanie, a je to tak dobre

zuzubb007
23. okt 2022

@cocolino234 no nie na nasej skole na to dbaju, ziadny mobil cez prestavky, a ani v druzine nesmu vytiahnut, hned poznamka, a ak opakovane ucitelka vezme mobil a vrati v piatok, vsetko je to o tom co dovolia rodicia, naco ma mat mobil dieta a cumiet cez prestavky a potom aj doma, a ze deti su tlste a ziadne kruzky vzdy je na vine len rodic za vsetko

cherry_cherry
23. okt 2022

@alofinka podla mna je mobil uplne zbytocny. V skole jej ho aj tak nedovolia mat. Ked tak nech ma hodinky, s ktorymi ti moze zavolat ak by sa nieco stalo. Ja mam doma druhacku a zatial jej mobil nechyba. Hry sa na mojom mobile zahra raz za tyzden na pol hodinu. Viac jej naozaj netreba. V skole ma smart hodinky a za rok a pol co ich ma, mi volala kvoli niecomu asi 3x a aj to boli take somariny, nic vazne nechcela.

cocolino234
23. okt 2022

@zuzubb007 samozrejme, že sú na vine rodičia. Ja ani nesúhlasím s tým, aby mali takto malé deti mobil, to už to skôr ošetriť tabletom s detskou poistkou, na ktorom sa môže aj vzdelávať ako písala anjelicek. Môjho synovca to zničilo, bol totálne agresívny, kvôli nezodpovedným rodičom sa dostal ku videám, z ktorých mal nočné mory. Keď mu ho zobrali, tak trieskal veci o zem no proste celé zle, (toto je už extrém ale aj toto môže závislosť na mobile spôsobiť). Takže len som tým chcela povedať, že na dnešných školách na to až tak moc nedbajú ako by mali, čo rodičom dáva veľkú príležitosť dávať deťom mobily. Ja keď vidím v autobuse 8 ročného chlapca s 1000€ mobilom zaveseným na krku, tak ma obleje horúčava. Prvý debil do neho kopne a zoberie mu ho, deti sú najzraniteľnejšie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranco
23. okt 2022

@cocolino234 *Môjho synovca to zničilo, bol totálne agresívny*
Tak to si spomeniem na toto video

https://www.youtube.com/watch?v=YersIyzsOpc
miskamicha
23. okt 2022

@alofinka 6 rocna...a ani 7 rocna mobil nepotrebuje

euka210
23. okt 2022

@alofinka radsej hodinky. Mobil v skole len vadi ked ho maju aj cez prestavky a doma jej mozes predsa pustit pesnicky aj z pc. Moji hraju hry na pc 15min denne, plus rozpravky na youtube ci pesnicky. Mobil ma len 11r, mladsi 8 a 6r nie.

babalenka
23. okt 2022

@cocolino234 tak u nás na škole keď deti majú telefón tak ho musia mať v skrinke každý má svoju uzamkynatelnu skrinku.Rano má tam tam odložiť mobil poobede vyberie.Ak si ho zoberie do triedy a všimne si to učiteľ tak mu mobil zabavuje a putuje do školského trezoru.Aky je postup na vrátenie mobilu z trezoru netuším lebo syn osmak telefón do školy nenosí a dcéra piatacka síce telefón v taške má ale kebyže jej ho zoberú tak chýbať nám nebude ,lebo je stará mala tlačítkova Nokia s číslom s ktorým sa dovola iba na mňa a otca.A samozrejme ho má vypnutý v skrinke aj niekoľko dní keďže ho niekedy tam zabudne 🤣.a k autorke mobil jej netreba a ak už veľmi chces tak jej daj svoj a tu sú kúp nový.Ked podrastie tak jej kúpiš nový ale momentálne ho nepotrebuje.

euka210
23. okt 2022

@cocolino234 mobily cez prestavku su katastrofa, sama ucitelka to hovorila...male deti potom nevedia prepnut na ucenie, u piataka im teraz zarazila mobili cez prestavky, lebo su hrozni, najhorsia trieda v spravani na skole 🤦‍♀️ nesustredeni...mna stale hneva ta benevolencia u nas, ze mali aj v druzine mobily a teda nic ine tam okrem uloh nerobili...chceli mat od nich pokoj. Ale nie vsade to tak je. Najmensi prvacik...tak oni sa hraju aj so stavebnicami, nieco tvoria...

kozova87
23. okt 2022

Vy ste niektore pochopili tuto temy??nikto sa vás nepýta na názor a či majú alebo nemajú vaše deti,veď keď neviem poradiť tak nemoralizujem,čo vás do toho

dilino
23. okt 2022

Kúp je taký aký TY uznáš za vhodne. Niečo čo je také lacnejšie ako píšeš za 100 eur to akurát.

pipistrel13
24. okt 2022

@marzuz89 👏👏👏

janulik2008
24. okt 2022

Napr u nás majú prváci mobil v škole zakázaný

slavka12455
24. okt 2022

Ja mám skoro 10 ročnú a mobil nemá. Má hodinky keď potrebujeme vieme sa spojiť.
6 ročné dieťa by nemalo vlastniť mobil. ( Môj názor) viac škody ako úžitku narobis s ním ak jej ho kúpiš.