Prosím vás, máte niekto skúsenosť? Mľaskanie, sŕkanie, hlasné žuvanie žuvačky, ale aj iné zvuky, napr búchanie mi spôsobuju zachvaty najskor nervozity, zlosti a nakoniec až zúvalstva. Inak som celkom normálna🙈takže tomu nerozumiem. Máte tiež niekto niečo take? Dá sa to liečiť? Nemusim sa hanbiť prist s tymto za lekarkou/psychiatričkou? Ci koho mam hľadať?
Misophonia
Máš mizofoniu,...mám ju aj ja, vadia mi zvuky ako: chrumanie jablka, mlaskanie, srkanie, hlasné dlhé fúkanie nosa (nemám problém ak sa niekto potichu vyfuka, ale to trúbenie s nosom je nonsens), vycucavanie zvyškov zo zubov, grganie, srkanie horúceho čaju, polievky, hlasný buchot pribora o tanier...bojujem s tým len sama so sebou, nespôsobuje mi to žiadne ujmy, len vtedy musím odísť
Inak existuje tvrdenie, že tieto zvuky neznášas lebo ta v detstve pri vydávaní týchto zvukov rodičia upozornili. Väčšinou ide o negatívne reakcie, preto sa ti s týmito zvukmi spája len negatívna reakcia a v podstate len kopirujes negatívnu reakciu rodičov, lebo žiadnu inú reakciu nepoznáš. Keď sa nad tým spätne zamyslím, je na tom niečo pravdy, lebo všetky zvuky, ktoré z duše neznášam boli zvuky, ktoré sme vydávali v detstve a rodičia nás pri nich upozorňovali.
Jezisi, uz len pri citani sa mi robi mdlo 😅.
Nenavidim, ked niekto srka, mlaska, vsetky zvuky mi idu na nervy a ked si niekto kychne, tak to je konecna, vrazdila by som.
Hej, mame diagnozu 🤣.
Mna by skor zaujimalo, ci existuje clovek, ktoremu take zvuky nevadia? 😅 lebo ja by som sa tiez najradsej teleportovala na inu planetu,ked to pocujem
@aaadkaaa podla mna ano. Poznam jedneho cloveka, co mlaska nenormálne. A bola som na ich rodinnej veceri a nikto z hola nikto z rodiny nepovedal ani pol slova. A urcite to nebolo nejakou úctou, obavami. Tu sú ľudia, co si za normálnych okolnosti sliechaju hocico do tvare. No mne bolo do plaču.
@aaadkaaa si nebola na večeri s vietnamcami, srkaju, mlaskaju, a nakoniec grgnu....ale, v ich kultúre je to prejav, že im chutilo....ja som sa išla zblázniť🙂
@catalin rodičia ma v živote nepoučali o tom, že nemám mlaskat, grgat, a pod. Takže to čo píšeš sa stalo tebe, ale to neznamená, že sa to stalo nám všetkým;)
@marcellka32 suhlasim s tebou. Ta plejada zvukov, co nenavidim je az prilis siroka. Nenavidim piskanie, pospevovanie, ak niekto pusta na zahrade radio, ak je v aute radio prilis ticho, ale aj prilis nahlas a minule som isla do vyvrtky z takeho toho plazoveho tenisu s drevenymi raketami a tak dalej a tak dalej.
@90909
@marcellka32 skocila by som z okna asi🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 mne to strasne vadi a veru mna tiez v detstve neupozornovali na to
@90909 vitaj v klube👍
Vadí niekomu toto: denne chodím jesť do jedálne v práci (ale asi to zmením a budem jesť v kuchynke vo firme),...človek obeduje v jedálni, vyfuka si trúbením nos a tu servítku hodí do taniera, kde pred chvíľou dojedol polievku....vtedy sa mi chce grcat 🤮
@aaadkaaa mne to nevadi :D
@marcellka32 ved tu polievku uz nebude jest (robim to tiez) 😈
Ale rozumiem vam, mne zas strasne vadia smrady (vonavky, deodoranty, benzin, kvetiny, orgovan, vypary z jedla, cokolvek), kolkokrat ma az napina a ostatni sa len usmievaju, aka prijemna vona 🙂
Mna ide porazit ked chcem spat a pes sa uspava mlaskanim. (ked je chory alebo zraneny, spi s nami v izbe aby sme na neho dali pozor)
Mne inak velmi vadi aj ked ludia vyslovuju niektoré hlasky a pismenka nejako.. nestandardne.. krasnym prikladom toho je hovorkyňa (tusim) ministerstva zdravotnictva zuzana eliasova.. ona ako vyslovuje Š a Č, to mne až zimomriavky naskakuju, a nie tie dobré 😂🥶🙉
@maranta_leuconeura nejde o to, že tú polievku nebude jesť, mne to proste vadí, je to nechutné na pohľad
Moj manzel pri jedeni vydava stale nejake zvuky. Nesrka ani vyslovene nemlaska .. neviem to ani pomenovat .. velakrat sa zdvihnem od stola, radsej by som jedla na zachode ako to pocuvat. Jeho odpoved je vzdy len taka, ze co zas, ci sa uz nemoze ani najest 🤯 a syn bude asi po nom, tiez nevie potichu jest 😭
Mlaskanie neznasam ani ja. Ale topka u mna je stukanie perom-zapnut-vypnut dookola. To ma ide rozrthnut.😁 A zvuky ako suchanie nohami vecer v posteli....
Joooj dievcata .. keby ste poculi aziatov jest 🤣 to mlaska, potahuje nudle, je to s otvorenymi ustami.. a o potahovani soplov ani nehovorim.
Vy mate teda problémy ... 🤦♀️
Tiež by som vtedy vraždila😈
Tak ale mlaskanie je nechutne. Ten kto mlaska je s nejak divne pootvorenymi ustami🙈😁😂 ja nechápem komu to nevadí.ako keď Maria mlaska je to zlaté ale keď niekto chlipe a mlaska 🙈 ved to je aj neslušné
..👀👀 akože mám tomu rozumieť tak, že tí čo mľaskaju jak 🐄🐄 a vydávajú iné pazvukyy sú v pohode a nenormalni sú tí, ktorí to musia počúvať a strpieť ?🤔🤕
@river_song hej, nejdu jej sykavky. Mne tiez takymto sposobom vadi prejav syna Daniely Kuffelovej - Michaela Vrzalu. V poslednom case som na neho parkrat natrafila a nemozem sa divat na jeho usta, ked hovori.. 🤐
Mne sa velmi nepaci aj ten "huhnavy" spev z Gladiatora.....
@river_song Eliasovu spoznam do sekundy aj v radiu. Radio vypinam a televizor prepinam. To sa neda vydrzat pocuvat ta osoba
To je normalne nejaka diagnoza, len si asi nespomeniem na nazov...