MK hejterky

19. feb 2023

Nerozumiem prečo niekedy je 2x podobná téma. V jednej je zvozená autorka pod čiernu zem a v druhej je podporovaná. Ja to ako keby lotéria keď sem človek napise. Ako keby sa od prvých komentárov odvíjala celá diskusia a ostatné diskutujúce sa už len pridajú. Podľa toho či boli prvé komentáre podporujúce alebo odsudzujúce. Mňa už to tu predstáva baviť. Aspoň nebudem zabíjať čas na MK a budem ho mať viac na reálny život. Častokrát tu niekoho odsúdia a pritom nepoznajú celú pravdu. Asi som precitlivena, no cítim, že MK mi viac berie ako dáva.

goodidea
19. feb 2023
zuzanka.zuzu
19. feb 2023

bye bye 😉

jana_eyre_2
19. feb 2023

Raz bola aj taká štúdia, že diskusia sa vždy odvíja od toho akych je prvých pár komentarov.. je to vraj normálny psychologický efekt, ľudí ovplyvňujú názory druhých a ak sa nakopia na začiatku negatívne ťažko sa už prebijaju.. len mi je strašné smutno že toľko veľa žien sa nechá strhnúť k nepríjemným rečiam.. a to aj také ktoré mám zaradené medzi inteligentné prispievatelky.. čo už..

lesana25
19. feb 2023
paulinam99
19. feb 2023

Možno je to tým, že niektoré témy sú teda totálne od veci, akoby ich autor písal iba s cieľom clicbeit (čím kontroverznejší nadpis, tým lepšie) alebo sú tie otázky také primitívne, akoby ich písalo dieťa.

Potom sa niet čo čudovať, že niektoré diskutujúce odpovedajú "jazykom autorky", t.j. jej aj patrične "naložia".

Žiaľ, ani ja sa neviem zbaviť pocitu, že niektoré nicky sú tu len s cieľom provokovať, prípadne iba zakladať častokrát "bezduché" diskusie.

P.S.: Mimochodom, aj táto Tvoja téma je jednou z nich, úplne zbytočná bez obsahu, ktorý by diskutujúcim pomohol, iba ich opäť rozdelí.

lindous
19. feb 2023

Veľmi záleží akým spôsobom človek tú vec podá a ako ten príspevok na ľudí pôsobí, aj keď na prvý pohľad je možno "zápletka" podobná... a určite je niečo aj na tom, že záleží aká nálada zavládne v prvých komentároch a už sa to vezie... našťastie sme len na sociálnej sieti a nič nie je ľahšie ako sa jednoducho odhlásiť a venovať sa tomu reálnemu životu, určite nedovoľ aby ti to tu bralo energiu...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ropucha6
19. feb 2023

Mna vzdy pobavi, ked niekto napise, ze nepozname celu pravdu. Vsak ano, reaguje sa na to, co autorka napise. Vzdy je to podane z jednej strany.

anickabasnicka
19. feb 2023

nejsi precitlivela. je to posledni dobou takovy konikovsky folkor.
@jana_eyre_2 ..taky jsem si to vsimnula. obcas mi odpovedi nekterych tady pripominaji moje mlada leta kdy jsem byla taky odbojna, vsechno jsem vedela nejlip a vse bych resila radikalne. bohuzel vek ale hlavne sam zivot me tak profackoval, ze jsem sve radikalni mysleni hodne pribrzdila a uz se na vse snazim divat nejen jako na cerne a bile,dobre a zle,ale snazim se to vzit z ruznych stran .
psala jsem absolutorium k trestu smrti, a az pri nem mi doslo, ze ho musi brat clovek z vice stran - jako odsouzeny,jako obhajce,jako postizeny ale taky napr. jako rodic nejen obeti,ale i pachatele...
vzdycky me pobavi, kdyz napisu opacnou odpoved nez je vetsina prede mnou, jak se na me nejdriv sesypou, co si to dovoluji, ale pak se zacnou postupne pridavat ve stejnem pohledu i jini.😎.obcas mi to pripada ze se tady ridi heslem,kdyz chcipla koza me,tak at zdechne i sousedovi.kdyz nemam chlapa ja , tak at ho nema i ta druha,kdyz mam problemy se svokrou,tak at si dobre vztahy rozbije i autorka.takze i za maly prohresek,ktery by normalne za par dni vysumel,tak se tady krici, at se ten chlap vyhodi z domu,svokra zavre do temne kobky a podobne chutovky😇

nelca84
19. feb 2023

@autorka, v podstate si si odpovedala sama, ide o PODOBNE temy, co je dost podstatny rozdiel. Uz len jedna rozdielna okolnost moze uplne zmenit situaciu. Ano, si precitlivela, maj sa dobre.

lula313
19. feb 2023

@jana_eyre_2 presne ako píšeš, využívajú to aj politici. Takze “brigádnici zo sumracnej” naozaj existuju a nielen ti 😊 ide o psychológiu. Dat pod koment politika pozitívne prispevky, aby sa človek bal pridať kritiku a keď ju prida, tak sa na neho spusti uderka, aby sa vzdal a nabuduce už za svoj nazor nebojoval a vôbec sa neozval. Dosť ma prekvapuje, že to funguje aj na MK. Mali by byt tie prispevky viac podporujúce, ale asi ženy sa častokrát nechaju strhnúť emóciami, matky sú casto unavene z deti, manzela a potom sa nechaju strhnúť lahsie…

moonlight1210
19. feb 2023

Ako povedali, podobnost neznamena rovnakost. Par detailov moze sposobit, ze cely problem vyznie inak.
A v jednom ide zrazu o vaznu vec, pricom v druhom je to len malichernost autorky.

O prve komentare ide, ale nie uplne. Uz som videla diskusie, kde sa postoj diskutujucich zmenil na druhej strane. Z negativneho na podporujuci, ci naopak.
Vie to ovplyvnit i to, ako reaguje samotna autorka.

No ak ti konik tolko bral z realneho casu, rozhodnutie obmedzit ho, ci zrusit je rozumne v kazdom pripade.

lotaskuno888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bloger
20. feb 2023

Nenechaj sa znechutiť dá sa tu nájsť pomoc. Sú tu aj dobré ženy súcitné. To čo píšeš sa deje aj v reálnom živote. Nie si podľa mňa precitlivená. Len zrejme si tu nenašla prijatie a pochopenie. A to mi je veľmi ľúto. Budem ale rád ak ostaneš.

tykat
20. feb 2023

@lesana25 😁 preeeesne tento obrazok som zacala hladat po precitani 👍

autor
20. feb 2023

@bloger ❤️

autor
20. feb 2023

@lesana25
@tykat Dramatic exit? Keby ste vedeli aspoň nick, tak možno, ale takto? Zase len rypacka.

tykat
20. feb 2023

Jemine, mas tu X rozsiahlych odpovedi na tvoj dotaz a ty si vyberies akurat toto? Ved preskoc a nedramatizuj...si anonym, tak si to neber osobne. 😊

martinkatinka
20. feb 2023

Ty tu tiez zakladas uz niekolky krat tuto diskusiu, naco?

diewcatqoo
20. feb 2023

Tieto temy o tom, ako sa kto sprava na verejnom fore, su este zbytocnejsie ako otazky typu "som tehotna" a "uz vam prisiel rodicak?". Ja nechapem, ze niekto berie anonymne internetove forum tak vazne a dokazu ho take veci pohorsit natolko, ze o tom musi zalozit temu, kde svoje pohorsenie da verejne najavo a ohlasi odchod 😳

oli18
20. feb 2023

@jana_eyre_2 zeny, aj ked maju iny nazor, tak ho nenapisu, lebo sa potom diskusia otoci aj proti nim. V zmysle hesla, kto neide s nami, ide proti nam. Mam s tym vlastne skusenosti. Idem proti davu, nezalezi mi na pritakavani vacsiny. Mam svoj nazor a nemam problem ho dat najavo. Je nas tu takych velmi malo.

autor
20. feb 2023

@martinkatinka prvýkrát, ale dobre.

lesana25
20. feb 2023

Rypacka si tu len ty, anonymná hrdinka 😁

jana_eyre_2
20. feb 2023

@oli18 mne sa zase ráta ak niekto vie stáť za svojím názorom, ale neurazat sa ani ho nepresadzovat tvrdo.. podľa mňa o tom je diskusia, vedieť si povedať svoje, akceptovať iné ale nehnevat sa tu ako to býva časté.. chápem keď sa niekoho dotkne keď niekto s niekým nesúhlasí, ale obe strany by si mali uvedomiť že tu ide len o vymieňanie názorov o nič iné a vždy sa to dá robiť v medziach slušnosti..

akiana
20. feb 2023

Ja mam zase pocit, ze tu je kazda autorka zvozena za cokolvek. Uvediem par prikladov:

- Zly vztah: si krava, ze s nim este zostavas, ja by som na tvojom mieste davno hento a toto, pretoze ja som bezchybna a vzdy som mala len bezchybne vztahy
- Zamilovana a zistila, ze je zenaty: dobre ti tak ty k****, co na tom ze si netusila, ze je zenaty, aj tak si k****, a nechaj na pokoji MOJHO muza
- Tehotna, nemoze mat dieta, zvazuje potrat: VRAHYNA, chces zavrazdit 8-tyzdnovu bunku, vytahujme vidly a fakle
- Problemy v rodine: je to tvoja vina, ja na tvojom mieste by som hento a toto, opakujem presvedcenie o vlastnej bezchybnosti
- Chcem schudnut, poradte jedalnicek: no ty si uplna krava, kazdy predsa vie, ze chudne sa meditaciou a ezoterikou, nie kaloriami, pripadne musis jest VIAC
Zvazujem zvacsenie prs/pier/iny kozmeticky zakrok: ty k****, urcite chces tasit cecky a gamby na MOJHO muza

Samozrejme ze nie kazda uzivatelka toto robi, ale vidim to strasne casto, a uplne tam vidim projekciu vlastnych komplexov.

autor
20. feb 2023

@akiana je to smutné, že keď idem na zahraničné fóra napr. quora, nikto nikoho neosocuje, neuráža, to len u nás je športom každého ponížiť. Je to pol na pol, v týchto komentároch, ale mám pocit, že tí ľudia s lepším názorom sa radšej ani nevyjadria, keď nechcú byť vtiahnutí do nezmyselnej hádky. Tak ako sa z pokecu stalo miesto pre sexuálne úchylky, a predaj svojich služieb, tak aj z modrého koníka sa stalo miesto s podradnými diskutujúcimi, ktorí si tu riešia svoj komplex. Možno je tu ešte štvrtina normálnych ľudí.

valeria_h
20. feb 2023

Je to tak, netreba to brať osobne, je to názor ľudí, pre Teba nepodstatných ľudí z netu, ktorí Ťa nepoznajú a nechodia v Tvojich topánkach.

akiana
20. feb 2023

Tiez mam ten pocit. Slovaci ako keby sa uplne vyzivali v negativite. To iste vidim aj v komentaroch pod clankami na slovenskych vs. zahranicnych mediach.

sardinka32
20. feb 2023

Más pravdu, ale s tým nic nenarobíš...bud tych ľudí budes ignorovať alebo ozaj tu nebudeš radsej chodiť v rámci svojej psychohygieny. Tu ked napíses čokolvek, vzdy sa tu nájde osoba/by, ktoré Ti napíšu nejaký zdrb...niektoré nicky sú uz tým známe. Celkovo mám pocit, ze mnohí ludia nevedia diskutovať a slušne reagovať. V dnesnej dobe zvlášť sa to vyhrotilo, všade...nielen tu. Ja uz sa skoro vôbec nikam nezapájam, lebo ako Ty píses, nemam chut sa potom dohadovat s cudzími ľudmi.

gertrudaosem
20. feb 2023

@lesana25 🤣👌