Minimálna trvanlivosť pri nákupe cez eshop

veronikap91
20. feb 2023

Ahojte, vie mi niekto prosím poradiť, či obchodník musí garantovať nejakú minimálnu trvanlivosť pri online predaji? Kúpila som si suroviny na výrobu, a prišiel mi kokosový olej s min. Trvanlivostou do 19.05.2023. keby som to vedela, tak si nekúpim veľké balenie, takže som dosť naštvaná...ďakujem za prípadné rady.

liz_lemon
20. feb 2023

do 14 dni mozes vratit

veronikap91
autor
20. feb 2023

@liz_lemon áno,ale to nie je otázka 🙂

niekto2hy
20. feb 2023

@veronikap91 Ochodnik nevie do kedy chce klient tovar spotrebovat,min. datum tam je.
Mozno napisane info v poznamke by akceptoval.

ckocka
20. feb 2023

Musí zabezpečiť aby ti zbožie nedošlo po dátume uvedenom ako min. trvanlivosť. A može ho predávať aj potom, ale musí to byť v e-shope u danej potraviny vyznačené.

nnnuuunnn
20. feb 2023

Tak to je ešte 3 mesiace. Podľa mňa v pohode lehota. Teda z pohľadu eshopu.

veronikap91
autor
20. feb 2023

@ckocka Tak to je dobre na hlavu potom, och

marsmykkok
20. feb 2023

Tak 3 mesiace mi príde dosť, minule som videla napríklad medovník v Lidli za plnú cenu, ktorému o 5 dní končila spotreba, Iné keby to bolo napríklad menej ako mesiac, vtedy seriozny eshop by mal dať k tovaru poznámku, že expirácia napríklad 03/23, napríklad dr max to robí

veronikap91
autor
20. feb 2023

@marsmykkok no vidíš, a ja som si kúpila vacsie balenie do zásoby, takže mne to "dosť" nepríde, preto sa pýtam, či to je niekde v zákone.

ckocka
20. feb 2023

@veronikap91 A ako by si to chcela riešiť - že sa niekto zásobuje nákupom trebárs na rok dopredu?

maranta_leuconeura
20. feb 2023

@veronikap91 myslim si, ze trochu prehanas, kedze kokosovy olej sa ti uz nema ako pokazit, obsahuje hlavne nasytene mastne kyseliny. Nepodlieha skaze tak ako olivovy alebo lanovy s nenasytenymi kyselinami, ktore sa casom oxiduju, preto je dobre ich do urciteho casu spotrebovat

januska12323
20. feb 2023

Minimálna trvanlivosť neznamená, že po tom už nemôžeš použiť.