Ahojte, vie mi niekto prosím poradiť, či obchodník musí garantovať nejakú minimálnu trvanlivosť pri online predaji? Kúpila som si suroviny na výrobu, a prišiel mi kokosový olej s min. Trvanlivostou do 19.05.2023. keby som to vedela, tak si nekúpim veľké balenie, takže som dosť naštvaná...ďakujem za prípadné rady.
@liz_lemon áno,ale to nie je otázka 🙂
@veronikap91 Ochodnik nevie do kedy chce klient tovar spotrebovat,min. datum tam je.
Mozno napisane info v poznamke by akceptoval.
Musí zabezpečiť aby ti zbožie nedošlo po dátume uvedenom ako min. trvanlivosť. A može ho predávať aj potom, ale musí to byť v e-shope u danej potraviny vyznačené.
Tak to je ešte 3 mesiace. Podľa mňa v pohode lehota. Teda z pohľadu eshopu.
@ckocka Tak to je dobre na hlavu potom, och
Tak 3 mesiace mi príde dosť, minule som videla napríklad medovník v Lidli za plnú cenu, ktorému o 5 dní končila spotreba, Iné keby to bolo napríklad menej ako mesiac, vtedy seriozny eshop by mal dať k tovaru poznámku, že expirácia napríklad 03/23, napríklad dr max to robí
@marsmykkok no vidíš, a ja som si kúpila vacsie balenie do zásoby, takže mne to "dosť" nepríde, preto sa pýtam, či to je niekde v zákone.
@veronikap91 A ako by si to chcela riešiť - že sa niekto zásobuje nákupom trebárs na rok dopredu?
@veronikap91 myslim si, ze trochu prehanas, kedze kokosovy olej sa ti uz nema ako pokazit, obsahuje hlavne nasytene mastne kyseliny. Nepodlieha skaze tak ako olivovy alebo lanovy s nenasytenymi kyselinami, ktore sa casom oxiduju, preto je dobre ich do urciteho casu spotrebovat
Minimálna trvanlivosť neznamená, že po tom už nemôžeš použiť.
do 14 dni mozes vratit