Milli Vanilli - sledovala som reportáže a s odstupom času mi je ich ľúto

26. júl 2024

Je to dávno,viem,bola som malá,keď sa prevalil podvod tej skupiny,no teraz som na nich natrafila a pozrela,prečítala o tom viac.Pamätáte niekto na nich z tých dôb?Ako to vnímate?

autor
26. júl 2024

Milli Vanilli

veklipo
26. júl 2024

Karma.

autor
26. júl 2024

@veklipo Áno?Ja som to pochopila,že ich producent tak fungoval už dlhšie(Boney M)a vlastne trvali na Tom,že na druhom albume chcú spievať sami a vyhodil ich plus vyslal oficiálnu správu,že nespievali reálne oni.No to sú zdroje dostupné po rokoch.V Tom čase bolo istotne viac info,rozumiem

pribinak
26. júl 2024

Proste podvádzali a prasklo to.

aalt
26. júl 2024

To tiez bola "kauza". Problem asi bol, ze boli az prilis popularni. U spominanej Boney M to nevadilo nikomu? V principe vsetci z brandze o tom vedeli. Aj niektori skalni fanusikovia. Takych kapiel bolo aj bude. Obzvlast teraz ked nastupujue AI. To potom aj nas BijouTerrier podvadza(l). Podobnych virtualnych projektov bolo fakt kopec.

autor
26. júl 2024

@aalt Veď toto...Že neboli jediní a v tejto dobe už asi tobôž nie.Asi to,že vyfúkli niekomu cenu Grammy neoprávnene atď,atď.No ten pocit,že to muselo byť na nich "moc" a že sa to vlastne zviezli všetko na ich hlavy,

autor
26. júl 2024

@pribinak áno,viem.Šli do toho dobrovoľne,len mi to potom už prišlo z určitých dôvodov aj nefér,alebo ako to nazvať

pribinak
26. júl 2024

Nefér boli od začiatku, takze ich len dobehla karma

vanilkovazmrzka
26. júl 2024

Neviem o co ide 🙂

aalt
26. júl 2024

Takychto "pochybnych" kapiel bolo a je hafo
Boney M - iba tanecnici, hudbu a spev namixoval Frank Farian, takychto projektov mal viac, niektore sa chytili - Milli Vanilli, ine nie.
U nas ma napada BijouTerrier, vsetky prava ma Kuko z Horkyze Slize, kapela sice hra a spieva (Kukove pesnicky), ale su to vlastne najati herci. Mena su vymyslene.
Gorillaz - tam hraju a spievaju neexistujuce kreslene postavicky, aj v Japonsku bolo takych kapiel kopec.
Vacsina "dievcenskych" a "chlapcenskych" kapiel bola "projektami". Spice Girls - producenti spravili konkurz!, kde vyberali "spevacky" tak aby sa pacili vsetkym. To ze niektore poriadne ani nevedeli spievat neva. Dolezity bol marketing. Baby mali zmluvy,nerozhodovali prakticky o nicom dolezitom.
Hudba je roky uz o produkcii. "Spevaci" kolkokrat nemaju s tym nic, su iba plateni, aby to prezentovali. Autotune poriesi ak nevedia spievat, dolezity je obal. Ti podvodnici nie su? Si pozri kto dnes spieva svoje vlastne skladby. Ani hudba ani text, na vsetko ma prava producent(i).

autor
26. júl 2024

Veru...okuzlili toľkých divákov,že asi to sklamanie a všetko okolo plus možno radosť neprajníkov a možno kúsok rasistický podtón..No nezastávamm sa ich...len...už to niekomu pred nimi prešlo a fakt mohol ten producent k nim pridať ešte toho spievajúceho a rapujúceho a oni by sem tam niečo zabékali,nejaké slohy.

7miriam77
26. júl 2024

Milli Vanilli...joooj, tak to je niečo wow,tie ich klipy a pesničky ❤️❤️❤️❤️❤️, aj keď oni len otvárajú pusinky, no boli super. Nemyslím si o Tom nič 😃, isto sa deje veľa veci o ktorých sa ani nedozvieme.

autor
26. júl 2024

@7miriam77 úplne super na divácky zážitok boli a fešáci,tanecníci,charizma až neviem kam

7miriam77
26. júl 2024

Presne, oni tú hudbu tou ich charizmou ešte navýšili.... veľkí fešáci obaja 😍

autor
26. júl 2024

@7miriam77 Presne,z tých super pesničiek,ktoré boli skvelé,urobili úplne niečo wau.No...ilúzia zostavená producentom...to sa držím faktov.Len...podľa mňa zaplatili za to vysokú daň a presne ako píše aalt

autor
26. júl 2024

Teda z tých dnes dostupných reportáži a článkov mám ten dojem,ti,čo boli vtedy sledujúci aktuálne dianie,na to môžu právom pozerať inak,to vôbec neodsudzujem a nevyvraciam taktiež😊

bubuzu
26. júl 2024

@aalt gorilazz a milli vanilli porovnávať? Však každý si vie nájsť, kto stojí za Gorillaz, nikto nikomu neklame, len majú za seba postavičky.

aalt
26. júl 2024

Ved presno o to tam ide. Producent zaplati vsetkym: komercny text, komercna hudba, vyberie sa, kto a ako to bude prezentovat, aby bol z toho co najvacsi uspech (a samozrejme prachy). Fanusikom sa to pacilo. Milli Vanilli naozaj nebol podvod, kto sa o to zaujimal, vedel, ze to prezentuju iba tanecnici.
@bubuzu rovnako vtedy si vedel kazdy najst, kto stoji za Milli Vanilli
Ano u kreslenych postaviciek to bolo hadam kazdemu jasne. Pointa je, ze za tou postavickou nebola skutocna osoba, (tusim len za spevakom, ktory to "vytvoril"), kapela bola virtualna a nahravali ju hudobnici podla projektu.
Nechapes co chem povedat? Spice Girls, Take That, Boney M aj Milli Vanilli ... boli iba projekty producentov, mohol tam "spievat" absolutne hocikto a pesnicky by boli uplne identicke. Producent si vybral vhodne "postavicky", ktore to budu prezentovat a tie potom boli "skupina". A podla nasledovneho uspechu to spravili dobre.
Gorillaz je presne to iste, len producent si vybral postavicky kreslene.

aalt
26. júl 2024

@bubuzu Kopec fanusikov Gorillaz netusi, kto to v skutocnosti spieva a mozno nepoznaju ani Blur a chlapika co za tym stoji. Proste to je Gorillaz a to im staci.
Farian nikdy netvrdil, ze v Milli Vanilli spievaju ti herci. Aj na platniach boli skutocni spevaci uvedeni. Autorske prava boli zmluvne v poriadku a neboli "tajne". Ti dvaja boli proste iba tanecnici, co to prezentovali. Uplne rovnako to bolo v Boney M. Tam ziaden "skandal" nikto nenafukol.

autor
26. júl 2024

Ďakujem všetkým za diskusiu,ste super,že ste sa zapojili,a to s akýmkoľvek názorom.Ved o tom diskusie sú.Plus ďakujem aj za nové informácie,ktoré som nevedela.😊

konikmodry111
26. júl 2024

Ja si to pamätám tiež 😅 ale mna najviac baví Enrique Iglesias 😂 som ho počula spievať na koncerte, kolegyňa bola a ukazovala mi videá. Spieval na zivo, teda skôr skriekal - nedalo sa to spevom ani nazvat 😂 je to aj na nete, musím pohľadať to video 😂

aalt
26. júl 2024

Ja som vedel ze Milli Vanilli su "tanecnici", nevedel som nakolko spievaju/nespievaju, ale vedel som, ze si ich Farian do projektu vybral a ze tam spievaju aj ini spevaci. Podobne info som mal o Boney M, tam som tiez vedel, ze to prezentuju tanecnici ale tiez som sa nezaujimal/nevedel ci spievaju aspon nejake vokaly alebo iba tancuju. A bolo mi to jedno. Boney M som "zral" a zeriem ako vtedy vsetci a kopec ludi este aj teraz. Milli Vanilli sa mi stylovo nepacili. Vedel som, ze je za tym ten isty clovek. Pre mna to nebol ziaden "skandal".
Co sa tyka zivych koncertov, tak ano, niektori spievat na koncertoch nevedia, niektori vobec nevedia spievat, niektori na koncertoch idu vzdy na playback ... koncerty vseobecne nie su malina ani pre fakt talentovanych profikov. Obzvlast s divokou choreografiou. Je kopec "kultovych" zivych vystupeni, ktore dopadli fakt zle. Ale velakrat sa len jednoduchu v tom hluku dobre nepocuju. A o Enriqem som nepostrehol ze by nevedel spievat, ja mu verim ze vie 😉

tetapetra
26. júl 2024

@konikmodry111 to sa vraví aj o madone
@aalt neverím,že keď si fanúšik gorilaz nevieš,že je to blur 🤦🏻‍♀️ ako správny fanda, by si to mal vedieť.
To skôr kopec ľudí netuší,že marky Mark je vlastne Mark wahlberg🤷🏻‍♀️

aalt
26. júl 2024

@tetapetra otazka je, kto je fanusik. Kopec fanusikov Milli Vanilli vedelo o pozadi. Co mam info, tak v Gorillaz je iba spevak z Blur.

tetapetra
26. júl 2024

@aalt veď hej.