Mikuláš - rozdielne názory

4. dec 2022

Ahojte chcela by som sa spýtať ako riešite Mikuláša? Kupujete deťom veľa sladkostí alebo iba nejakú drobnosť prípadne niečo zdravé máme v Tom rozdielne názory. Ja som za to deťom dopriať a kúpiť im hoci nie hneď všetko dať zjesť ale sú to predsa deti tešia sa tak prečo nie.

pribinak
4. dec 2022

Zlata stredná cesta, kupujem aj coko a aj nejaké zdravé sladkosti, aj obovie a oriešky. Ale budú tam nirmalne coko ktore majú syn a muž rad

mata1001
4. dec 2022

Jasne, ze dostaval balíček a nie jeden...u svokry, u nasich, u krstnej a aj doma...mal plno sladkosti...samozrejme ze ich nepojedol...o to som sa postarala ja 🤣, ale ten usmev a radost ked sme dali čižmu do okna a rano si nasiel balíček...🤩🤩🤩

kate_cs
4. dec 2022

My napríklad ani v adventnom kalendári nedávame sladkosti. Ale ja mám menšie deti 2 a 4 roky. Ja som za zlatu strednú cestu, skôr minimalizmus. Dostanú balíček od Mikuláša v obci. Každý dostane aj Mikuláša v škôlke/jasliach. Od nás doma už len drobnosť. Učiť deti aj skromnosti.

lauriik
4. dec 2022

Ja davam kazdej knizku, kinderko, lyofilizovane ovocie, croisant a lizatko. Takze tak pomenej, ale zase nech cosi dostanu. Ale rodina z mojej strany, ti vzdy nabalia tolko sladkosti, ze ja neviem co s tym. Potom chodim a vsade to rozdavam lebo im to nechcem davat 🤦🏼‍♀️ Samozrejme, ze som im sto krat hovorila, ze nech nedavaju nic.

mam1na
4. dec 2022

Ja to robím tak, ako keď som sama bola dieťa. Do sáčka s Mikulášskou potlačou idú arašidy, mandarínky, banán a čoko v mňamkovej kvalite (Mikuláš či Čert alebo Anjel) a nejaký keksík, lízatko, Kinder vajíčko, gumenné cukríky či pár salóniek) Niečo z toho.
A pekne "do čižmičky" na parapetu okna.
Keď boli deti najmenšie, išlo tam niečo z toho, čo práve mali radi, resp. malinké autíčko, iná drobnosť. 🎄🎁🧦

mamamasama
4. dec 2022

Nedávam sladkosti. Väčsinou dostanú nejaký malý darček.

beata_k
4. dec 2022

Ma niekolko kuskov, ktore mu budem postupne davkovat. Samozrejme na Mikulasa moze zjest viac nez zvycajne.

trojnasobnamama
4. dec 2022

Ja tiež davam tak ,ako keď som ja bola mala.Mandarinky,banan či ine ovocie a sladkosti ,čokoladove dute vianočne figurky.Niekedy aj malu drobnosť ktora poteši.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erickatt
4. dec 2022

U nas nech sa dialo čokoľvek az v noci z 5 na 6.12
Dnes, prvy krat dostal syn (23) skor lebo ide do skoly a pride za dva týždne. Vnucka ( 3 mesiace) dostane hryzatko, dcera sviecky a zat nutelu. Ked boli deti male, tak sladkosti, ovocie...

svetlonos
4. dec 2022

@mamula20
😂 páni kolkoze vas je doma? A tak tie datumy sa daju obcas poposuvat 🙂

amelie2017
4. dec 2022

Dotera sme Mikulasa nerobili. Zijeme v zahranici, tu to neexistuje. Dcera ma v decembri narodeniny, Vianoce a u nas nosia darceky aj 3 krali. Tento rok sme sa rozhodli, ze Mikulasa spravime. Sladkosti dostane len cokoladoveho Mikulasa, balicek cukrikov- moze 1 za den, to odjakziva (na halloween a 3 kralov dostavaju na ulici a nikdy nechcela viac), dostane dozu na desiatu, ktora sa jej velmi pacila a veeela ovocia. Kedze u nas sa je denne na kila. Syn- 17 mesiacov dostane ovocie a papučky, kedze sa prave naucil chodit. Skor nam ide o tu tradiciu, ze chodi Mikulas, ucila som ju pesnicky, vravela historiu, ako vznikol.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nina004
4. dec 2022

Ja mám skoro 2r chlapčeka, a dostane len drobnosť sušené kože z ovocia a cukríky z ovocných štiav + dojčenskú vodu v plastovej fľaši ,lebo z toho sa ide zblázniť odkedy mu ju babička prvýkrát kúpila. Jogurty, kaše, výživy ,ovocie máme doma stále.

sara07
4. dec 2022

tak urob kompromis nedaj jeden baliček
ale urob advetny kalendar, vrecuška, nadobky domčeky a každy den im tam niečo daj a striedaj zdravšie , čokoládové , a ušetríš si aj že to zjedli naraz

deti95060810
4. dec 2022

sladkosti dostanú , aj keď radšej menej ako viac...
kalendár, ovocie, a zopár sladkostí...

kris_tin257
4. dec 2022

My dostávame Mikulášsky balíček v práci tak ho len posuniem malému nech má radosť 😀 koniec koncov mu aj tak nepovolim veľa veci z neho ale na to on zabudne čo všetko tam bolo 🙈

1gramofon
4. dec 2022

Posielala som balík pre synovca slané aj sladké, nie veľa, ale s ostatnými toho bude dosť. A neter velmi nemôže sladkosti tak jej nažehlovačky maciek, mačacie gombíky a mačací hrebeň - zbožňuje mačky a oblečenie, doplnky...

martul
4. dec 2022

Dostanú zdravé aj nezdravé+ponožky s vianočným vzorom. Sladké zhabem a dostanú na prídel. Medzitým im to muž trochou preriedi.😅

qetka
4. dec 2022

u nas kazdy dostane jeden kinder adventny od babky a jeden lego adventny od nas. Plus balicky, kde som ja trapka nabalila sladkosti, co uz sme mali doma kupene 🤣. Oni netusia co bolo v skrini, tak nebudem kupovat dalsie skadkosti, ked toho mame doma dost. A plus dostanu u mna v robote nieco, ale tam si davaju zalezat a davaju nieco ine ako sladkosti. Minuly rok dostal kazdy deku s plysakom, predtym obedarik a zdrave sladkosti (medik, alebo ovocne “koze” a podobne)

lavinis
4. dec 2022

Nie nekupujem veľa sladkosti

mamkalentedkova
4. dec 2022

U nás dostali deti na Mikuláša vždy samozrejme ovocie ,oriešky ,ale aj sladkosti ,ktoré im boli vzácne ,lebo ich bezne cez rok nedostávali .Jasne ,že nezjedli všetko naraz ,veď od toho majú rodičov ..duté figúrky nikdy nechceli,ani sa nečudujem,väčšina z nich sa fakt nedá jesť 😁.
Keď boli málinki s ešte verili na Mikuláša ,dostali aj nejakú drobnosť ,malinkú hračku , tento rok si syn(14) vybral toaletnu vodu , dostane aj nejaké sladkosti a vianočné ponožky ,tie dostanú všetci ,. 12 ročná dostane aj lesk na pery ,najmladšia obrázkové kocky ,vianočné ponožky a nejaké ovocie ,keďže sladkosti veľmi nepapa (1r5m).Bratovym som kúpila ,neterke vianočné šaty, ponožky , výživky (9mesiacov) a synovcovi vianočné tričko ,mikinku,tyčinky a chrumky

marzuz89
4. dec 2022

Nekupujeme sladkosti, skor zdrave dobroty - ovocie, ovocnu kozu ci susene ovocie celkovo, a oriesky. Starsi to ma velmi rad, a mladsi zatial dostane "iba" ovocie. Bude mat rok a sladkosti neje, ani chrumky ci piskoty zatial nie.

annm81
4. dec 2022

Ja doprajem na každý sviatok veľmi veľa a Mikuláš nie je výnimkou. Ale sladkostí je v balíčku minimálne, ak vôbec nejaké. Dávam drahšie oriešky a sušené ovocie, ktoré sa nedá kupovať každý deň na kilá - sušené jahody a maliny, lieskovce, pistácie, pekanové orechy. Každý rok zvyknem pribaliť nejaké nezvyčajné ovocie. A potom menšie hračky - pracovný zošit, menšie lego, farbičky, plastelína, omaľovánka. Každý rok pribalím jednu knihu, jednu logickú hračku a jedny ponožky s vianočným motívom.

zapalkazapalkova
4. dec 2022

Starsi 3,5r dostane balicek cukrikov (sladene steviou) a ovocie a mladsia 1r asi nic, ved jej to je jedno aj tak 😅. Ale v skolke bude mat balicek a babky s dedkom mu tiez nieco daju (vitaminove cukriky z lekarne, liofyz ovocie a pod)

diewcatqoo
4. dec 2022

Tento rok budem davat balicek v zlozeni: banan, jablko, mandarinky, kivi, hrusku, keksik, gumove medvediky, kinderko, sliz, pastelky a zubnu kefku. Davam do balicka malo sladkosti, u nas sladkosti moc nejdu - vzdy to potom dojedam ja a balicek so sladkostami dostane uz rano v skolke. A mam tradiciu, ze kazdy rok davam do balicka aj nieco na cistenie zubov.

amelie2017
4. dec 2022

Zeny, ked nik nedava klasicke sladkosti, mna by ozaj zaujimalo, kto to vsetko kupuje 🤣 a tie balicky, co tu vidime kazdy rok..
Kebyze zijem na Slovenski, kupila by som asi vsetky Mily, Liny, horalky...(uz davno dosli zasoby).

aurorastone2
4. dec 2022

@mamula20 ju mňam, vedela by som si po vyberať a koľko vás je dokopy teda? 😁

aurorastone2
4. dec 2022

@mamula20 už som si všimla odpoveď vyššie ☺️

annm81
4. dec 2022

@amelie2017 V našom prípade kupuje klasické sladkosti babka s dedkom a širšie príbuzenstvo. No a dobrá polovica z toho u nás skončí v koši, lebo je to buď hnusné (Figaro čokolády a podobné lahôdky), alebo sa to nestihne zjesť.