Ja viem už bolo Mikuláša ,ale chcela by som vedieť ako takého Mikuláša u vás robíte ,aké máte zvyky ,koho obdaruváte či len deti ,alebo aj manžela ,rodičov ,svokrovcov ....
A či kupujete čo majú deti radi ,alebo hotové balíčky a či len sladkosti ,ovocie a či aj hračky .
Možno niečo od vás odkukám ,aby bol ten Mikuláš na druhý rok iný ,krajší .
hasleerka a čo to je bomboška ?
to si nejakého známeho zavoláte ,aby prišiel robiť Mikuláša ? a čerta ?
ja davam aj cibulu a zemiak aby vedeli ze nie vzdy posluchali a snazim sa zohnat aj uhlie aby vedelo ze peklo nespi 😀 -davam ovocie sladkosti a malickost -starsi mali antiperspirant a marek auticko 🙂
bomboska je urcite bonboniera 🙂
no tak u nás chodí mikuláš ku všetkým, to zaviedla moja mamina a raz dala ocinovi do čižmy orechy a na vrch mikulášsky balíček, ráno vstávame a počujeme nadávky a potom len - očuj šak tie topane sú mi malé a furt ma palec tlačí a keď vysypal z topánky orechy mame začal nadávať že keby mu varechu dala tú by si všimol ale orechy? 😀
miriam presne tak je to bonboniera ... mali v hypke akciu na toffifee, tak sme s maminou mlsali
adulika , to kámoškina mama so svojou sestrou chodia robiť, tak sme prosili, či by nemohli aj k nám ... tak už boli teraz tretí rok ... veru ešte im musím kávičku za to doniesť 😉
U nas Mikulas dava ovoce, sladkosti a malou hrajdu...zadny cert...
tak k nám chodí všichni,mikuláš,anděl a dva čertíci(tentokrát vzali i kubíčka do pytle,protože hroozně moc zlobí a on to ví že zlobí tak s tím počítal)
děti dostávají do krásné sametově rudé punčošky bonbonky(punčošky potom celé svátky visí u krbu),pečeme perníčky,nesmí chybět ovoce,po pokladničky penízka a nějaká maličkost knížečka nebo něco malého na hraní.
od babiček to byly balíky s bonbonkama,přesnídávkama,jogurtama,příkrmama,sýrama atd.
Sama som mama a každý rok hľadám na Mikuláša nejaký kompromis medzi prekvapením, ktoré bude aj chutné aj zdravé. Odporúčam preto všetkým maminkám v Bratislave a okolí naše Chutné kytice. Kytica pre najmenších je veľmi podarená a robíme ju často počas celého roka, hit bude určite aj na Mikuláša. Detičky dostanú ovocie v atraktívnej podobe, akej neodolajú, a ešte im zostane veselá miska. Podľa referencií zákazníkov je nadšenie zaručené (reakcie ako "najlepší darček zo všetkých" hovoria za všetko). Objednať u nás môžete rovno aj prekvapenie pre svojho partnera - napríklad originálnu bonboniéru, ktorá fantasticky vyzerá aj chutí.
Áno my dávame sladkosti asi celkom dosť, aj adventný kalendár, aj ovocie.Ale to neznamená že to deti pojedia hneď, ide iba o tú radosť, tie sladkosti im bežne vydržia aj pol roka, veď to má dlhú spotrebu.A polovicu im aj tak s mužom zjeme 😀
adulika ahoj ... no k nám chodí mikuláš aj s čertom, deťom dá balíčky, väčšinou im kúpim sladkosti ktoré majú rady a k tomu aj ovocie ... hračky nedávam, tie bývajú pod stromčekom ... a kedže bývame s mojou mamou, tak si ešte nechávajú papučky u nej v izbe v okne a tam im donesie mikuláš cez noc - to majú od babky ... a vtedy si nechávame aj my papučky, mužovi nechám vždy cigaretky a keksík, čokoládku a mne a mamine tam nechám bombošku ...