Ahojte ma niekto migrény zo zmeny počasia alebo pred počas po menštruácii?
Čo Vám zaberá vďaka.
Mne zaberá, keď si dám Ibalgin a zapijem ho Colou. Ale musím si tabletku dať hneď pri prvých príznakoch. Ak to nestihnem, už ani svätená voda mi nepomôže.
@h2 suhlasim. Treba si dat tabletku okamzite, inak ten zachvat musi prebehnut. U mna 3-4 dni totalnej agonie, vyradena zo zivota uplne.
A v tehotenstve?
U mňa jedine flector zaberie🤷♀️
Aulin a hned. Syn zdedil po mne,trapi sa od 2,5 roka. U neho Nurofen. Ak si neda pri rozbehu tak je 2 dni vyradeny zo zivota.
O tehotenstve si nic nepisala, ale zrejme by som skusila okamzite podat paralen. A ak je to naozaj migrena, riesit to v spolupraci s neurologom.
@zara0201 aj moja dcera to ma od 2 rokov. Tiez jej nastastie zatial zabera Nurofen - Nurofen active, aby nemusela nic pit a prehltat. Ale tiez musi konat okamzite. Teraz uz pred zachvatom mava aj auru, tak to je jednoduchsie.
Ahoj, mne pomahal algifen, aj v tehotenstve som ho mohla, samozrejme nie casto. Teraz ho vsak nemozem, kvoli inym problemom, tak beriem novalgin ak sa zacina rozbiehat.
Ďakujem, zatiaľ to riešim len paralenom hneď včas, ale niekedy už nezaberá, predtým som brala ibalgin ktorý zaberal, aj flector ktorý zabral do par minút.. No teraz len trpieť, raz som už potratila a musela brať duphaston ktorý mí ešte zhoršil migrény aj tak nepomohol
Mne paralen nezaberal vobec, skusala somto raz aj pretrpiet ale bola to hroza. Takze z casu na cas som si dala ten algifen.
Paralen ani mne nezaberal. Ale vieš čo mi pomáhalo? Keď som si spánky masírovala s alpou alebo nejakým masážnym takým mentolovým krémom.
@simsalabim moj auru zatial (asi) nema,ale ked sa mu rozbehne tak typicky-foto/fonofobia,nevie ani zaspat,niekedy aj zvracia. On ma k tomu 5 dioptrii a astigmatizmus.
@zara0201 aj u mohej bol suvis ocami - operovali ju, vtedy migreny ustupili na cca 5 rokov, s nastupom puberty sa vratili 🤷♀️ Ale uz si vieme ako tak poradit.
... s tou migrénou to je ťažké rovno píšem. U mňa migréna nikdy nebola až pokiaľ som nemala úraz hlavy asi pred siedmimi rokmi som spadla z korčulí a odvtedy ... Zvraciam potím sa trasiem sa. Tiež mi robili rôzne testy a nič. Hrozné. Musíš si sama zistiť čo na Teba zaberá. Či tabletky a ktoré, či esenciálne oleje či homeopatia či akupunktúra. Držím palce tu je jeden dosť logický článok tak mrkni: http://www.pluska.sk/izdravie/relax/ako-moze-od...
@simsalabim my sme sa "tesili" ked zistili lakto intoleranciu,ze to je z toho. Nebolo. Este to moze mat suvis s foramen ovale na srdci. Za 2 tyzdne ideme na operaciu,uvidime. Niekedy je 2 mesiace klud,inokedy ho boli aj 3x do tyzdna.
...určite sa poraď keď pôjdeš najbližšie na poradňu, lebo počas tehotenstva to môže byť práve chaosom hormónov. Berieš nejaké tehotenské vitamíny?
@bublinkai nie ja to mam cca od 15 tích rokov, brala som lieky od neurológa dávno ale nezabrali, teraz mám 27r. že vraj to je dedičné a bez aury..
@zara0201 aj moja to mavala kludne aj 4x do tyzdna, este ked bola skolkarka. Po operacii - na velky udiv ocnej aj neurologa - tie migreny uplne zmizli, objavili sa opat az okolo 10.roku, nastastie uz vie rozoznat, kedy sa to blizi a okamzite si dava liek a vyskyt migren je uz iba obcas. Snad to u vas ustupi. Inak jeden cas, este pred operaciou, uzivala aj nejaky liek preventivne, ten zmiernil frekvenciu zachvatov na tak 1x do tyzdna. Nazov si uz nepamatam, nieco na P.
Inak k tomu Paralenu, co sa tu spomina, neurolog mi povedal, ze ludia ho nevedia uzivat, necitaju letak, ze treba uzit 2 tablety, nie jednu. Tiez som to netusila a na moje prekvapenie, uzity v dostatocnom predstihu v zacistku aury dokaze casto zabranit zachvatu (u mna).
@simsalabim KALIUM PHOSPHORICUM
@simsalabim peritol? Nam nepomohol,akurat po nom velmi vela jedol.
Flector 🙏🙏🙏
@simsalabim ... je proti migréne, ale už si si spomenula vďaka zare0201, že to bol peritol. Inak ešte jedna vec. Piercing ako ukupunktúra 🙂
...tak neviem čo ešte by mohlo pomôcť 🙂
@bublinkai homeopatika kvalifikovany homeopat nasadi asi kazdemu individualne, myslis, ze to kalium phosphoricum zaberie kazdemu?
Ja mávam silne migrény cca od 14 rokov. Niekedy jednodňové tak raz za týždeň/dva, niekedy neznesiteľne 2-dňové, kedy až zvraciam. Mne zaberá Ibalgin a Monster. V tehotenstve sa zo zlepšilo. Mala som asi len 4x za 9 mesiacov, to som pretrpela bez tabletky. No a teraz dom 6 mesiacov po pôrode a kojím a mávam ich zase častejšie a tiež bez tabletky musím pretrpieť
Ja trpím migrenami od svojich 10 rokov, tiež to mam dedičné, mala to mama jej mama a teraz aj moja dcéra 14 ročná. Mne tiež pomáha hneď keď zacítim príznaky že to na mňa ide tak pohár coly alebo hneď ibalgin. Keď je bolesť väčšia to mi už nezaberie nič, niekedy som mala stavy že aj dva dni som zvravcala a nevedela sa pohnúť z postele, vtedy som až na pohotovosť chodila a pichli mi do zily cerucal, z toho som potom prespala deň aj noc.
mne pomáha Sumatriptan - predpíše aj obvodný. Berie sa len keď cítiš že ide migréna
Migrénu mávam zo stresu a zo zlej kombinácie jedla resp. nesadne mi jedlo ...
Bola som aj na MR dvakrát hlavy raz krčnej
Povedal že to môže byť dedičné 😏