ahojte kocky, uz od puberty mavam migreny (dedicne), po prvom tehotenstve sa trocha zhorsili, no teraz po druhom je to ovela horsie, aj ked pijem vela tekutin,aj strava je v poriadku,mavam migreny aj 3-4x do mesiaca, silne bolesti hlavy, zubov,oka,ucha - stale jedna strana 😨 a pridali sa uz aj zavrate, vracanie, nejak stracam aj orientaciu,trasu sa mi nohy aj ruky.... ked mi rychlo spadne tlak. Kedze kojim nemozem si vziat tabl. (napr.ibalgin mi stale zaberal). Viete poradit? Alebo mate tiez taketo skusenosti?
panadol som neskusala, len Paralen, vraj ten mozem 1tbl. jednorazovo, ale zeby to nejak pomahalo ..... 😒 Panadol mozem aj popri dojceni? Lebo odstavovat koli tomu by som nechcela ☹
@giulianna Ahoj, mávam čosi podobné, aj keď možno až také zlé nie, hlavne pri zmenách počasia ako teraz. Mne zaberá Paralen, paracetamolové prípravky môžu tehotné aj dojčiace ženy, do mlieka síce čosi z nich prejde, ale v minimálnom množstve a môžeš skúsiť si dať tabl. hneď po dojčení.... rozhodne je to lepšie ako trpieť ukrutnými bolesťami 😉 . Ale myslím si, že návšteve u doktora sa aj tak nevyhneš a nemala by si ju dlho odkladať, napríklad ten tlak treba určite riešiť a dr. ti dokáže nastaviť liečbu zlučiteľnú s dojčením, o tom som presvedčená. Tak sa držte a čo najmenej migrén želám!
možno stoji za pokus vyskušat homeoeptiu coffea cruda 5ch,alebo 9ch.Das si cca 5 guličiek pod jazyk,aspon 15min. pred,alebo po jedle.Možeš davat aj každu h,alebo dve-podla potreby.
kocky mate niekto skusenosti ako riesit migreny pocas dojcenia? ibalgin paralen a podobne pripravky nezaberaju ..pred tehotenstvom som brala 2 novalginy naraz alebo cinie to zabralo ale co teraz?
Migrénu mávam od 16 rokov, začali mi užívaním antikoncepcie, aj ked som prestala užívať, migréna ma trápi doteraz, Tabletky od neurologičky nezabrali nikdy,a ni nezlepšili tie stavy. Počas tehotenstva sa skoro vytratila čím som bola bližšie k porodu slabla a niektorým po porode úplne zmizne, mne nie, po porode sa stupnovala až zase som mávala silné ako pred tým.
Najprv zle vidím, potom mi to prejde a začne ma ukrutne bolieť hlava, potom vraciam a celý den som mimo. Ešte dva dni ma potom pobolieva hlava.
Ale našla som POMOC u pani Kopáčovej. Je to bylinkárka, je tu o nej téma v "snažilky" lebo pomáha hlavne ženám otehotnieť a donosiť ale zaoberá sa vlastne všetkým s čím za nou prídu ludia.
Ja som jej napísala list a dala navyše obálku a známku aby mi odpovedala. Tak to robí, nechce za to nič.
Ona mi poradila čaj Gotu-Kola "pupečník azíjský" v čajovni mi ho objednali lebo cez net bo drahý za poštovné. Postupne sa mi migrény zmiernovali, beriem ho asi 3 až 6 mesiacov a migrény polavili natolko, že nevraciam a aj hlava ma prejde do 3-4 hodína som skoro fit. Mám malinké dieťa, preto je pre mna velmi potrebné vedieť sa o neho postarať a som pani Kopáčovej nesmierne vdačná za pomoc. Za velmi velkú pomoc lebo len ten kto vie čo je migréna vie pochopiť ako vie potrápiť.
@benkovamartina ahoj velmi ma zaujal tvoj prispevok nakolko mam uz 3 den migranu jak tram a ledva chodim a to nehovorim, ze sa musim postarat o malu..
Ako ten caj uzivas? Napis mi prosim viac. VOPRED MOOOOOOC DAKUJEM
@benkovamartina neviem, či sem ešte chodievaš, ale našla somtvoj príspevok a veľmima zaujal, rozhodla som sa, že vyskúšam- ako presne si ten čaj prosím pila? Skúsim siho yohnať. Migrénz mávam strašné, vôbec nie som schopná postarať sa ani sama o seba, nietodšte o deti, a trvajú aj viac dní. Bežne som na triptanoch, tie mi zaberajú, ale počas tehu a teray počas dojčenia ich nemôžem, som KO.
čajík som pila raz denne, doobeda. Postupne každým mesiacom sa mi migrény zmiernovali ale cca pred po rokom sa mi začali postupne vracať v takej silnejšej intenzite, zašla som neurologičke a dala mi nový liek Topimarkt každý den 2 tabl. a pri migréne Migea Rapit. To teraz beriem a zatial som lepšie tabletky od týchto nemala. Migrénu dostanem ale nevraciam , hlava bolí asi len 3-4 hodiny a je mi "len" nevolno....snád si časom na to telo nezvykne ako na ten čajík a neprestanú zaberať ...
Ked budem mať viac času, teraz má malý 1,5 roka, tak skočík zase za pani Kopáčovou a poradím sa s nou.
Chodím sem ale skor poprosím internú poštu...dakujem
Zdroj: mamila.sk 😉
Ibalgin môžete počas dojčenia užívať a nemusíte sa pri tom zamýšľať nad tým, kedy je koncentracia najvyššia, pretože množstvo Ibalginu v materskom mlieku je zanedbateľné, pretože Ibalgin je takmer všetok viazaný na bielkovinu, a preto nie je k dispozícii na vylúčenie do materského mlieka. Takže ak Ibalgin potrebujete, užívajte ho bez ohľadu na časovanie dojčenia. Dojčite a Ibalgin užívajte podľa toho, ako je to potrebné/predpísané.
Prosim vas mam hrozne bolesti hlavy..pichaju ma brutalne spanky akoby mi tam pichali vydlickou a hrozne silne tlaky do čela a do temena hlavy.ide mi explodovat.malo spim len3,4 hodinky.mala stale place a je hore.druhe dieta tak isto..mam jedine novalgin 500 nic ine.mozem??kojim!!!!!!!co mozem?vody pijem hodne a bepomaha to.aj 1,2 kavy...dakuujeem
na migrenu aku popisujes nejake ibalginy nezaberaju, na tu treba trosicku ine veci a to asi pocas dojcenia neprichadza v uvahu. Mavala som tieto migreny, mne presli po puberte, nastastie. Treba skor cvicit jogu, meditovat, mat dobry pitny rezim, aby sa dokazali cievy v hlave dobre uvolnit a dobre prudila krv. Ak ma niekto migreny,ze sa uz trasie a sklbe mu pred zachvatom migreny svalmi na tvari, alebo to citi, pripadne ma tzv. auru,tak tam uz je to na neurologa,ktory vyhodnoti co s tym dalej.
@giulianna tabletku proti bolesti si mozes dat aj ked kojis. ja som si davala na bolest hlavy panadol. nehovorim, ze to vzdy zabralo super, ale pomohlo aspon trocha. nemavam sice take silne migreny ako ty, ale aspon to nedospelo k zvracaniu. ak ma to chytilo cez vikend, tak som deti dala manzelovi a isla do postele, stiahla rolety a to tiez velmi pomohlo. viac ti poradit neviem. na ten ibalgin sa konkretne skus opytat latvie alebo strapca13, ze ci ho mozes uzivat 😉