Miesto vhodné na život - Brno verzus Bratislava

27. dec 2024

Ahojte. Zvažujem teda mesta vhodné na život. Momentálne som v Košiciach, plat mám 900€. Žijem sama. Chcem ale odísť, začať odznova. Praha je na mňa už moc veľká. A tak premýšľam. Ktoré by ste si mesto vy vybrali?

frflos_nespokojny
27. dec 2024

brno- ina mentalita a viac sa mi paci ako blava

koniarova
27. dec 2024

Vyberala by som podľa možnosti zamestnať sa.

barka1
27. dec 2024

Je to velký rozdiel - zahraničie vs. SVK.
U mna vždy Brno ❤️

trema
27. dec 2024

Byvala som aj aj a za mna Brno

bloger
27. dec 2024

Brno ale nech sa rozhodneš akokoľvek držím ti palce.

zmrzlinka8
27. dec 2024

vy čo hovoríte Brno, aké mate dôvody? zaujíma ma to

belle_vie
27. dec 2024

Tiez sme byvali aj aj a Brno. Lepsia mentalita, vyborne riesena MHD, dostupnejsia zdravotna starostlivost ( na 100 000 obyvatelov maju 2nasobok lekarov), prijatelne ceny sluzieb.
Najom je tiez lacnejsi. Len obstaranie vlastneho byvania je aktualne zlozitejsie, hypotekarne uvery maju oproti SR vyrazne vacsie urokove sadzby.

personality
27. dec 2024

Žijem v BA a už by som sem nesla.
Skúsila by som tie Čechy.

smajliica
27. dec 2024

Brno je super 😊

zefyra
27. dec 2024

Brno

valikasikulova
27. dec 2024

Brno, milujem to mesto

bosorkabb
27. dec 2024

Brno ako už niekto spomínal iná lepšia mentalita, lepšia zdravotná starostlivosť a mnoho iného.
Žije tam sestra už roky tak môžem porovnávať.

joannita
27. dec 2024

V com je v brne ina mentalita ako v bratislave?

martinka13
27. dec 2024

Brno. Hlavne mimo SK

7miriam77
27. dec 2024

V dnešnej dobe a to čo nás čaká 😏,keby som mala možnosť,tak zdrham preč...tak ak máš na výber BA a Brno, tak za mňa Brno. A ak si sama bez záväzkov, skús zvážiť aj vzdialenejšie destinácie

tana85
27. dec 2024

jooj, Brno, ja ho mam stale v hlave, ale uz mame skolopovinne deti, takze zmenu treba naozaj dobre premysliet. mne sa tam paci vela veci - stale "male" mesto, ale ma vsetko, zial ja sa uz v BA necitim ani ako doma, hoci som rodena. Praha sa nam uz prilis vzdialila, je uz pre mna neosobna, velka, plna turistov

zuzitko74
27. dec 2024

Brno je fajn, ale aj tam sú štvrte, ktorým je lepšie sa vyhnúť. Takéto veci si treba zistiť dopredu.
Bratislava je môj domov, mne sa tu žije dobre, takže ja ti odporúčam aj Bratislavu.

belle_vie
27. dec 2024

@joannita ludia su napomocnejsi, neriesia sa a su tolerantnejsi voci inym nazorom, je im jedno, ze si zo Slovenska ( respektive akeho mesta), neporovnavaju sa, nesutazia medzi sebou.

V BA mi to pride tak, ze kazdy si kope za seba. A Slovensko konci za Sencom 🙂.

yoxinka
27. dec 2024

@zuzitko74
Ktorým štvrtiam sa treba dopredu vyhnúť? Veľmi by sim túto informáciu ocenila 🙏.

lucia245
27. dec 2024

Brno jednoznacne

zuzitko74
27. dec 2024

@yoxinka Bývala som v Brne pre 30 rokmi, asi rok a pol. Ja som žila v bezpečnej štvrti, boli tam rodinné domčeky. Niektorí moji známi však mali trošku rušnejšie štvrte na bývanie a občas sa báli v noci chodiť von, kamoša mi tam aj prepadli. Ja si však už po tej dobe nepamätám, ako sa tá mestská časť volala.

zmrzlinka8
27. dec 2024

@yoxinka v Brne sa treba vyhnúť štvrti Cejl, pokiaľ viem. možno ma ešte doplnia

vanilkovazmrzka
27. dec 2024

Pride mi usmevne tvrdit ze v brne ina mentalita, ved su tam sami slovaci 😄 za inou mentalitou by som isla niekam uplne inde. Kazdopadne brno a ba je za mna takmer to iste

lila246
27. dec 2024

@yoxinka ano ako bolo vyssie spomenute - od Cejlu ruky rec, ulica Bratislavska a mdh zastavky Kornerova a Tkalcovska je to najhorsie z brna… a prave tam byvaju najlacnejsie najmy,lebo tam,pochopitelne,nikto nechce byvat

bosorkabb
27. dec 2024

@joannita je iná. Ľudia sú viac slušný k sebe, tolerantnejsi. Neriešia iných. Proste je to iné také lepšie miesto pre život ako Bratislava.

danica2711
27. dec 2024

no rozhodne by som to poňala prakticky - ísť tam, kde si nájdeš lepšie zamestnanie. Pretože výhľad na krajšiu ulicu alebo pár usmievavých Moravákov ťa neuživí

la_dolce_vita
27. dec 2024

Moja sestra zijuca na Morave je zasa hotova zo Slovakov, ked pride za mnou, tak to vzdy hovori, aky srdecny narod a mili ludia. Ja osobne ziadny rozdiel nevidim a to som zila tam aj tam.

tehulka2011
27. dec 2024

@lila246
@zmrzlinka8 prosim Vas, neviete, oblast Trnita je ok? Blizko biznis centra Vlnena

sisaka
27. dec 2024

Ja som si ten veeelky rozdiel v mentalite teda vôbec nevšimla. Z pohladu turistu nevidím rozdiel, minule leto dokonca 2 zlé skúsenosti práve z Čiech a kamošov/kamošky čo mám Čechov nevidím žeby mentalitou boli niekde inde. Momentálne stretávam oveľa viac ľudí z Čiech, ktorí prichádzajú žiť k nám do Kanady, neviem, či sa im oproti Slovensku tak fantasticky v tých Čechách žije…

sara07
27. dec 2024

osobne brno rozhodne
viac možností, lepšia infraštrukura pre život, mhd, atd, viac kultury
neviem ako poznáš oba mesta, ak nie tak skus tam ist na predlženy vikend a sama spoznáš čo ti pasne
za mna rozhodne brno bez mihnutia oka, ostava tam z vš vela slovakov žit , niekedy počuješ viac slovenčinu ako čestinu 😂