Miesto pre život - Bratislava

stella33
4. apr 2016

Ahojte, plánujeme v blízkej budúcnosti určité zmeny a potrebovala by som počuť viac názorov (ľudí, ktorí v BA žijú, prípadne majú skúsenosť v rodine) na bývanie v Bratislave (a okolí). Hľadám najlepšiu lokalitu pre rodinu. Je jedno, či by išlo o bývanie v dome, či v byte. Zaujíma ma hlavne lokalita. Také príjemné komunitné bývanie, kde to "žije", sú tam nejaké škôlky, školy, obchody... Ihriská, zeleň, nejaké blízke miesto na športovanie (bicykle, korčule,behanie), dostupnosť MHD, aké-také čisté prostredie, bezpečnosť... Vďaka 🙂

stella33
autor
4. apr 2016

...nech su to prosim naozaj skusenosti, a pouzitelne informacie bez osocovania a zbytocnych emocii 🙂

guinevre
4. apr 2016

@stella33 Kamaratka zije v Dubravke, tam najprv isla do podnajmu a velmi sa jej lubilo, ze si tam aj kupila byt. Sice, nie je to tak blizko centru ako, na priklad Ruzinov (aj tam su pekne zony na byvanie), ale je tam klud, a vsetko co spominas tam je.

stella33
autor
4. apr 2016

@guinevre dakujem, tiez ma zaujala Dubravka 🙂 pozeram, ze je tam aj vela projektov s peknymi novostavbami a kopec zelene ....

mimla
4. apr 2016

Som z Ružinova, bývali sme najskôr na Ostredkoch, potom na Trávnikoch. Ostredky sa mi páčia viac. Aj keď niekedy idem okolo, vidím, že je to tam celkom dobré. Zeleň, ihriská... pomerne veľký plac na "vypustenie detí".

mairam
4. apr 2016

Ja odporúčam Ružinov. Občianska vybavenosť perfektna, všade blízko, miestna časť robí veľa rodinných akcií počas roka, napojenie na cyklotrasu, zimný štadión, kde býva korčuľovanie zdarma, pekne jazero s ihriskom, super materské centrum. Sme tu 10 rokov, nemenila by som. Predtým som bývala v Podunajských Biskupiciach a to sa nedá porovnať.

anitta41
4. apr 2016
Používateľ anitta41 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anitta41.

@stella33 osobne si tiez myslim ze Ruzinov je fajn lokalita.. ale tak jasne ze zalezi aj od toho ako daleko budete mat pracu a podobne veci

sardinka335
4. apr 2016

Ružinov je super...v okolí mas Avion, letisko, obchvat, školy, školky - sukromne, cirkevne, štatne, blízko nemocnica, poliklinika, pošta, Štrkovecke jazero na beh, ihrisko, byvaju tam akcie pre rodiny, deti, v zime klzisko, miestny urad tiez nie je daleko, všade sa dostanem pešo, na bicykli, park na ostredkoch je super, deti sa tam mozu bicyklovat bez strachu z aut..super pizzeria Planetka..blizko cukraren - velmi dobrá aj s ihriskom. MHD 39 odvezie na ,,,všetky,, podstatne miesta v meste..ide cez cele mesto az na Slavičie, dalej 61, trolejbusy z Trnavky idu, blizko je teraz novo otvorene zakaznicke centrum MV SR kde vybavite všetky doklady.
Len to ma cele jedinu chybu - novovstavieb je tu menej, všetko skor stare byty (Ostredky, Trnavka) a ceny dost vysoke a aj premrštene. Takze cely tento ,,luxus,, niečo stoji. Ale určite su aj ine pekne štvrte, ktore podobne ako tato splnaju podmienky na pekne byvanie. Treba zvážiť viac vecí, ist sa osobne poprechadzat, popozerat ak sa to da.

kakajkova
4. apr 2016

Hlasujem za dubravku. Do mesta velmi dobre spojenie, na dialnici si hned, obcianska vybavenost paradna...do ruzinova by som nesla. Ked uz pre nic ine, tak nemas sancu tam normalne parkovat (ak nemas vlastny box). (Byt mame aj v ruzinove, aj v dubravke, zila som aj tam aj tam a teda viem porovnat...)

kakajkova
4. apr 2016

A zabudla som spomenut prirodu..ktora je v dubravke paradna, ako aj moznost turistiky..na rozdiel od ruzinova 🙂
@stella33

stella33
autor
4. apr 2016

@kakajkova mas aj nejake tipy na "dobre ulice"? 🙂 , (alebo ktorym sa vyhnut)... 😉

agiagi
4. apr 2016
Používateľ agiagi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agiagi.

@stella33 tak asi vyhral aj ten ruzinov, ze?? 🙂

stella33
autor
4. apr 2016

@agiagi juuj, to je este daleko, co vyhra 🙂... ale je v prvej trojke 🙂

sardinka335
4. apr 2016

tak nech spravne vyberiete a nech sa vam dobre byva... 😉

kakajkova
4. apr 2016

@stella33 vsetky su dobre 🙂)

Ale urcite sa treba vyhnut agatovej aa bezprostrednemu okoliu nakupneho centra dubrawa.
A ak byby ste nahodou mali veeela peniazkov, tak su tu na predaj aj rodinne domy. Aj ked velmi malo (ani sa necudujem). O tom snivam ja...mozno raz, ked zacnem tu sportku podavat konecne.

stella33
autor
5. apr 2016

@kakajkova my sme momentalne v dome, ale v tomto pripade uz uvazujeme nad zmenou. Dom "zozerie"strasne vela casu. Treba sa o nho starat ovela viac ako o byt. Uz by som si rada oddychla 🙂 .... Pozerali sme aj Karlovu Ves, ale ta je teda o dost drahsia. Cim to je?

natalka13
5. apr 2016

aCiste ovzdusie v Ruzinove nenajdes.
Dopravne spojenie je najlepsie od zapadu teda Dubravka, Lamac, Zahorska Bystrica. Devinska sa mi osobne nepaci,ale treba si pozriet, mozno zaujme.
Skoly,skolky, obchody, les, hradza, ihriska, ladove plochy to vsetko tam mas.
Ak hladas byt v Zahorskej je velka vystavba prave bytov. Rataj s tym, ale ze to bude riadna zmena. Za mna radsej pokosim raz tyzdenne a oberam si svoje ovocie, ale mam svoje pieskovisko, deti vyvencene cely den ako chodit nutene na ihriska s krabickami s jablckami, vodou na pitie ovesana hrackami.
Zalezi ako velke deti mas.

sardinka335
5. apr 2016

Ono v tomto je to dobré ze proste nemáš ku ziadnemu miestu , mestskej časti väzby a vztah...ako mozno to znie uletene, ale proste ja som vyrastla v Ružinove a ,,neviem (nechcem) odisť,,. Mam tu celu zakladnu ludí na ktorých mi zálezí, spoločenstvo s ktorým sa stretávame, množstvo kamaratov ešte z detských čias - väzby, a čo je velke plus tak celkovo mam tu mamu, svokru - ked niečo tak pešo sme u seba ,,cubidup,,pešo, netreba sa nikde trepat autom.
Ako pre mna osobne je Lamač a Zahorska uz zapadakovo kde lišky davaju dobru noc...ale zase to nechcem urazit, to je len moj subjektívny pohlad - lebo mne zase toto všetko vyhovuje čo som opisala a všade to mam na skok, dokonca moji rodičia maju v Ružinove domček, svokra detto takze na tie ihriska nie sme taky odkazaný a naši aj pestuju takze aj ta zeleninka sa najde...bazen pre deti v lete...proste mame to tu radi. Ale opakujem kazda štvrt ma niečo do seba.

natalka13
5. apr 2016

@sardinka335 ano, kazdemu vyhovuje ine. Ja som zdrhla z Metodovej do toho ako ty pises zapadakova, zvyklasom si velmi rychlo. Decka , firma v Ruzinove a sme radi ked stade zdrhame domov. Mne uz Patronka smrdi autami.
Moju mamu by som stade nedostala zasa ani parom volov, uz mali dom ako sa vravi na papieri, ale nakoniec sa neodstahovali,radsej kazdy piatok balia a idu sa luftovat na chatu.
velmi zalezi od tej komunity ludi okolo, ak sa najde fajn partie, urobia sa aj ustupky v byvani.

oslo1
5. apr 2016

Ja som z Lamaca, je to taky zapadakov v porovnani s Ruzinovom. Ale kazdy kazdeho pozna, je to pod lesom. Obcianska vybavenost, no je tam aj dospely a dersky lekar. Zakladna skola, tesco na nakup. Ale uz tam dlho nebyvam, ale co poznam ludi, tak su velmi spokojni

mairam
5. apr 2016

Ono záleží aj od spôsobu života rodiny. My sa po meste najradšej presúvame MHD, rok a pol sme nemali auto a úplne v pohode sme žili bez pocitu obmedzení. V Záhorskej alebo DNV si toto predstaviť neviem.
Ja by som sa orientovala aj podľa práce, lebo v špičke sa presúvať cez celú Bratislava asi nie je ideálne.

horana
5. apr 2016

@stella33 Sme Bratislavska rodina uz nielkolko generacii, zili sme v centre aj rozne po okrajovych castiach, keby som mala vyberat s detmi, tak jednu z nizsiemenovanych 3 lokalit. Aj ked kazdy moze mat ine priority, ja by som sa rozhodovala medzi:
Dubravka - jej klady uz boli popisane
Lamac - mensie a komornejsie ako Dubravka, menej ruchu a viac kludu, vsetko v malom tam ale v podstate je, aj vybavenie aj aktivity pre deti, skolky, skola, lekar, obchody. Pri skole novy krasny velky ihriskovy areal...Atraktivna lokalita.
Devinska Nova Ves: naoko trosku od ruky, ale dobre aj busove spojenie, napriek tomu ze dalej tie busy su rychlejsie v centre nez z inych na vzdialenost blizsich casti... tiez kopec zelene a moznosti co s detmi, prechadzky na blizku Devinsku Kobylu a Sandberg, cyklotrasy pri rieke Morava, na skok do Rakuska - cyklomost... obchody a vsekto vybavenie vyborne.
Vsetky tri lokality su zhodou okolnosti pri sebe na zapadnom okreji BA, susediace, postavili teraz pri nich to obchodne centrum Bory Mall, kde sa da nakupit, aj akcie: napr. cez zimu korculovanie ladove zdarma, destke kutiky a ihrisko aj vonajsie paradne... Podla mna v tychto 3 castiach najcistejsie ovzdusie v nich vramci BA a moznosti do prirody co je pre mna rozhodujuce kriterium.

adeli79
5. apr 2016

u mňa vyhráva Rača-Krasňany

stella33
autor
5. apr 2016

@horana tiez ma to taha skor do tejto casti BA, k lesu 🙂 Casto som sa ale na diskusiach stretla s tym, ze cesta z Dubravky, alebo Devinskej je dost komplikovana. Malo spojov, a trva to dlho... vraj je to uz jedno, ci sedis v aute smer "Groby", kde su lepsie ceny... Mna zaujimaju hlavne tie spoje. Auta mame, ale z "taxikovania" detom som uz unavena, je to komplikovane, ked maju este aj kruzky... Rada by som, aby mali skolu po ruke a podla moznosti aj bezne kruzky... ☹ Chodit po BA autom (vzhladom na parkovanie) sa mi velmi nechce 😒

horana
5. apr 2016

@stella33 Pokial mas robotu na druhom konci BA je to zrejme opruz dochadzat cez cele mesto. Mala som kolegynu z Devinskej a bola v robote v centre mesta za chvilku, chodila busom 21. Bolo to par rokov naspat ked sme spolu robili ale ona si vyslovene pochvalovala.
Zalezi ake kruzky chces pre deti. V Lamaci aj Dubravke je napr. Zimny stadion, takze korculko tam. V DNV je bazen, plavanie kurzy. V Dubravke je dobry detska gymnastika, ale aj ulety typu fly joga a vobec kopa toho.. v DNV tam aj pre male deticky velmi popularne baby-fit kurzy na fitloptach...v Lamaci a urcite aj inde karate klub. Vacsinu kruzkov ma dieta na skole, napr. vramci ZUS literarny, dramaticky, vytvarny na vybornej urovni su pokial je mi zname vo vsetkych menovanych. Mam tam vsade kamosky, keby ste mali nejaku lokalitu prevybranu mozem zistit ponuku mimoskolskych aktivit pre tu konkretnu, ale myslim ze nieje problem s bohatostou ponuky. Do strednej skoly kde uz dieta chodi samo, si dieta vramci tychto stvrti vyslovene vystaci ked nema uplne speci poziadavky. A aj stredne su tam kvalitne, gymnazium Bilikova 8 rocne, SPSE K. Adlera v Dubravke pre pocitacovych maniakov.

buckeye
5. apr 2016

Necitala som vsetky prisoevky za mna Karlovka alebo Dubravka, obe maju vybornu vybavenost, pristup do lesov Karpat, skoly, Karlovka aj Dunaj tym aj pristup na hradzu, cyklotrasy 🙂

sardinka335
5. apr 2016

Sak nič v zlom ale dlabem vam ja na cyklotrasy ....teraz uz kazdu sobotu sme pri Dunaji - mame tam ,,miesto,, ku hradzi sa zvezieme autom a potom neni problém. Aj ja by som rada byvala ,,pri lesiku,, ale proste všetko čo potrebujem ako prvorade - a cyklotrasa ani lesik to nie je mam pri ruke, pešo a bez zapchy. Do Dubravky som chodila na strednu školu a nacestovala som sa teda dosť....Ono mi sme uvazovali nad domom - prečo nie? Ale kedy si ten dom uzijeme? V sobotu nedelu? Ano, mame znamych čo byvaju kdesi v Malinove, iny v Alzbetinom dvore ...rano uz pred siedmou musia všetci odist - rozvoz...potom po škole sa musia všetci čakať do poslednej nohy lebo zase ,,zvoz,, domov - ked su menšie deti čo nechodia MHD....furt riešia odvozy, zvozy a v týždni pridu domov kludne aj okolo 18:00 kym sa dotrepu....no čo uz mam z toho domu?.ked uz su doma a zavolate im tak sa im nechce sadat do auta a prist lebo je to daleko - furt ,,šak prídite,, lebo benzin..proste tie presuny, ludom sa uz nechce. Ja ked vidim tie šory pred našim barakom čo idu do Vrakune....no des bes....kym tí ludia pridu domov tak kludne aj hodinka...a my uz mame davno fajront. Toto proste nechceme - byt len v autách a rozvážat sa....

natalka13
5. apr 2016

cestovat a vozit v BA budes vzdy. To by si fakt musela dat deti presne do skoly pri dome a aj na kruzky.
A ak uz musis vozit cez centrum je to rano katastrofa, taka Trnavska, Vajnorska, Bajkalska hroza.

napr. taka legorobotika,super kruzok,dieta nadsene, trva 1,5hod v centre mesta, ledva som za tu dobu stihla Stefanikova-strkovec otocit s 10min pretavkou vo firme.

Jedine co je fakt blbe je pristup ako pises smer Senec a Samorin, tomu sa vyhni. A uz zalezi ci chces to centrum,alebo aj nejaky kraj mesta.

natalka13
5. apr 2016

@sardinka335 mne v meste prave tie sory aut pod oknami vadili.
V meste sme autom za 15min. Dlhsie idem cez den z Ruzinova na letisko na colnicu.

agiagi
5. apr 2016
Používateľ agiagi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agiagi.

@stella33 tak to drzim palceky 🙂

zuzuliatko18
5. apr 2016

my bývame na dlhých dieloch, je tu super. školy, škôlky, základné obchody. ihriská, zeleň, les. proste všetko na kope a dostupnosť do centra super. pre mňa z BA najlepšia časť🙂